Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

TOWER OF GOD: waarvoor klim jij naar de top?

Wat is het waar je naar verlangt? Macht en roem? Geluk en rijkdom? Liefde en lust? Of heb je een nog groter verlangen? Wat je ook mag wensen vind je hier… op de top van TOWER OF GOD.

Er is iets aantrekkelijks aan torens. Of hoogte überhaupt. Van de Euromast en Eiffeltoren tot Mount Everest, Fuji en andere bergen. Geen enkele klim is zonder risico. In het minste geval kom je boven uitgeput aan. In het ergste geval kun je jouw leven verliezen. Toch wil je klimmen. Wat krijg je als je de top bereikt? Een mooi uitzicht, een doel van je bucketlist afgestreept of heeft de top een grotere prijs? Niet alleen fysieke torens kun je beklimmen, ook in de maatschappij zijn er onzichtbare torens. Hoe hoger, hoe minder zichtbaar de top is. Hoe ver ga je om die top te bereiken? TOWER OF GOD stelt je veel vragen, maar geeft in het eerste seizoen weinig antwoorden. Ook de kijker kan de TOWER OF GOD daardoor op verschillende manieren interpreteren. Niets is zeker en niets is wat het lijkt.

Wat is er op de top van de TOWER OF GOD te vinden?

TOWER OF GOD is een hele mysterieuze toren. Niemand die de toren betreed, lijkt te weten wat er op de top te vinden is, toch willen ze allemaal de toren beklimmen. De redenen daarvoor zijn verschillend. Rachel wil de toren beklimmen om de sterren te kunnen zien. Voor Bam is zij de ster. Rachel is de eerste persoon die hij ziet, wanneer hij wakker wordt. Ze is de enige die hij kent. Ze is als de wereld voor hem. Voor de rest is zijn bestaan ook voor hem een mysterie.

Wanneer Rachel de toren in gaat, besluit hij haar achterna te gaan. Bam komt er snel achter dat je de toren alleen kunt beklimmen door beproevingen te doorstaan. Elke verdieping heeft een uitdaging, en dat is altijd een verrassing. Een ding is wel zeker: het beklimmen van de toren is niet zonder gevaar. Zal Bam de beproevingen wel overleven?

Eindeloos veel mogelijkheden en groei

Vanaf het begin was ik helemaal geboeid door deze serie. Het is een combinatie van shounen actie en een psychologische puzzel. Begrijp je me? Ik kan het moeilijk uitleggen, maar ik denk dat je het wel snapt als je de anime gaat kijken. In ieder geval is het geen typische anime en daar hou ik heel erg van. De tekenstijl is uniek, net als het bronmateriaal. Het is namelijk gebaseerd op een Koreaanse comic van Webtoon door SIU.

TOWER OF GOD is spannend en heel afwisselend. Het helpt echt dat elke verdieping van de toren een andere setting én een andere opdracht heeft. Op die manier kan de serie alle kanten op en dat geeft ruimte voor experimenten en voor groei. Dit seizoen heeft helaas maar 13 afleveringen, wat gewoon veel te kort is. Nieuwe wendingen in het verhaal leverden elke keer meer vragen op, dan dat ze antwoorden gaven. In dat opzichte blijf ik het gevoel houden dat het een stevige introductie is van een veel groter geheel.

Soundtrack is het beste

Als er nog iets is dat me was opgevallen, dan was het de muziek. Kevin Penkin (MADE IN ABYSS) heeft de soundtrack geproduceerd en ik vind het ongelooflijk hoe goed hij is. Op het moment van schrijven is het album hiervan helaas nog niet uit, maar ik kan niet wachten om nogmaals naar de soundtrack te luisteren.

Top van de toren nog lang niet in zicht

Ik hoop dat er een nieuw seizoen komt, want dat verdient TOWER OF GOD wel. Dat is ook wel nodig om alle vragen te beantwoorden die het eerste seizoen heeft gesteld. Er is een reden waarom de comic zo populair is op Webtoon, en de anime heeft daar maar een graantje uit gepikt. Met nu bijna 500 hoofdstukken valt er nog veel over deze toren te ontdekken. De top is nog lang niet in zicht!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

  1. 28 oktober 2020

    […] GOD OF HIGH SCHOOL vond ik veel leuker dan de vorige Webtoon adaptatie die ik heb gezien, Tower of God. Het is precies zo’n actieserie waarbij je al je zorgen bij opzij kunt zetten. Geniet van actie […]

Vermeldingen

  • THE GOD OF HIGH SCHOOL brengt actie op topniveau | Animeazing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: