Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Wie is Hatsune Miku? – Het meisje met de prei

Wie is Hatsune Miku?

Aankomende vrijdag 24 januari 2020 is MIKU EXPO 2020 in de Ziggo Dome. Dit concert is bijzonder, want er treedt een virtuele zangeres op. Hatsune Miku is haar naam en het zal je verbazen hoe groot haar fanbase is! Net als met elke ster, kwam haar populariteit als een verrassing. Ik ga je in dit blog alles vertellen over wie Hatsune Miku is. Lees door tot het einde als je haar wil horen zingen.

Haar populairste video op YouTube is ruim 46 miljoen keer bekeken. Het is een muziekvideo van ‘World is Mine’ die 7 jaar geleden is geüpload. Het nummer is geschreven door Ryo van Supercell. In Japan trekken de concerten van Hatsune Miku volle zalen en ook buiten Japan is ze heel erg populair. Lady Gaga nodigde haar zelfs uit voor een openingsact in een van haar concerten. Maar…deze superster met twee paardenstaarten kun je niet op straat ontmoeten en een handtekening vragen. Je kunt het proberen bij één van de vele Hatsune Miku cosplayers, maar dan hou je jezelf voor de gek.

Hatsune Miku is de naam van een voicebank die gemaakt is voor de spraaksynthese software Vocaloid 2 ontwikkeld door Crypton Future Media en uitgebracht in 2008. Ze was de eerste Vocaloid in de zogenoemde “Character Vocal Series” waarin ze gevolgd werd door Kagamine Rin en Len, en Megurine Luka.

Wat is Vocaloid?

Spraaksynthese software ken je van Stephen Hawkins, die zijn ideeën daarmee met de wereld deelde. In de Pompeu Fabra Universiteit in Barcelona ontwikkelde Kenmochi Hideki een manier om de spraaksynthese te laten zingen. Yamaha heeft de software vervolgens gecommercialiseerd. De eerste Vocaloids waren in het Engels en Japans, waarvan Meiko en Kaito de bekendste zijn. Hatsune Miku is dus zeker niet de eerste Vocaloid.

Vocaloid is bedoeld voor zowel professionele muzikanten als hobby artiesten. Wie demo’s en muziek wil maken, maar niet kan zingen of geen echte zangers kan inhuren, zal veel nut zien in het gebruiken van deze software. Tegenwoordig kun je zeggen dat Vocaloid een specifiek genre of muziekstroming is geworden. Er zijn vele artiesten die hun carrière hebben opgebouwd rond Vocaloid.

Hatsune Miku is het meisje met de prei

Het eerste liedje met Hatsune Miku dat werd geüpload, was Ievan Polkka. De bijbehorende video was van Miku die mt een prei stond te zwaaien. Hiermee werd het Finse volkslied plotsklaps ontdekt door de wereld en verscheen het ook nog als die ringtone reclame met het Meisje met de prei. Weet je dat nog? Zouden ze het idee voor de ringtone van Miku gestolen hebben?

Sinds dat ene liedje is er veel gebeurd en is Miku de icoon van Vocaloid. De stem van elke Vocaloid heeft unieke eigenschappen, waardoor de ene net wat beter past bij een bepaald type muziek dan de andere. De stemmen worden gemaakt door stemacteurs. Zo is de stemactrice van Hatsune Miku Saki Fujita. Ze is onder andere de stem van Ymir in Attack on Titan.

Virtuele popsterren

Er is tegenwoordig veel verschillende Vocaloids. Het is onmogelijk om ze allemaal te benoemen. Daarom heb ik als slot een lijst gemaakt met de bekendste Vocaloids. Dit blog is al te lang dus ga nu maar lekker luisteren 😉

MEIKO

KAITO

Hatsune Miku

Kagamine Len & Rin

Megurine Luka

GUMI


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

3 reacties

  1. Hatsune Miku schreef:

    Miku is geweldig

  2. ロナルド schreef:

    Is Orihime Inoue van Bleach is toch het het meisje met de prei?

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: