Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Attack on Titan Recap Movie 1 & 2: hoogtepunten herbeleven

Attack on Titan recap movie anime review

Recapitulatie films kijk ik eigenlijk nooit. Als ik de serie al heb gezien, dan heb ik geen behoefte om het hele verhaal nog in filmvorm opnieuw te zien. Tenzij ik vier jaar moet wachten op een vervolg. En dat is precies wat er gebeurde met Attack on Titan. Daarom keek ik onlangs de Attack on Titan recap movies: Attack on Titan Movie 1: Crimson Bow and Arrow en Attack on Titan Movie 2: Wings of Freedom. Of het de moeite waard was?

Eeuwen geleden werd de mensheid op het randje van uitsterven gebracht door reusachtige monsters: de Titans. De mens heeft als laatste hoop enorme muren gebouwd die de laatste nederzetting moeten beschermen.

Wanneer een kolos van wel 10x groter dan een ‘normale’ Titan door één van de poorten breekt, verbrokkelt die hoop. Tientallen Titans komen binnen door de gebroken poort. Het engste is nog dat de Titans mensen eten. Niet voor de honger, maar voor hun plezier…

De jonge Eren Jaeger en Mikasa Ackerman moeten toezien hoe hun moeder wordt opgegeten door één van die Titans. Na dit drama zweert Eren alle Titans uit te roeien. Samen met Mikasa en hun jeugdvriend Armin Arlert sluiten ze aan bij de Survey Corps. Een elite eenheid die buiten de bescherming van de muren opereert.

Twee keer twee uur Titan geweld

De eerste film behandelt aflevering 1 tot en met 13 van de serie. De tweede aflevering 14 tot en met 25. Behalve hooguit enkele scènes, en het slot van de laatste film is alles hetzelfde als in de serie.

Ze hebben alleen een aantal minder spannende (maar niet altijd onbelangrijke…) stukken weggelaten. Wat rest zijn dus twee lange films vol met actie.

Als je uitleg wilt over wat er gebeurd, kun je beter de serie kijken.

Onvergetelijke, grootse momenten

Attack on Titan is voor mij één van de meest memorabele anime series die ik tot nu toe gezien heb. Na Death Note is dit pas de tweede waarbij ik op aantal momenten echt met opengevallen mond heb zitten kijken.

Het is ongelooflijk spannend en niet zelden behoorlijk heftig. Voeg daarbij uitzonderlijk goede animatie en soundtrack, en je zult die momenten echt niet zomaar vergeten. Zo kreeg ik zelfs kippenvel bij de scène waarin de Armored Titan verschijnt.

Zo’n hoogtepunt blijft na vier jaar nog steeds gaaf om te zien.

De moeite waard?

De grootste vraag is natuurlijk of de films de moeite waard zijn om te kijken. Mijn antwoord: het ligt eraan.

Als je Attack on Titan nog nooit gezien hebt, zou ik je aanraden om voor de serie te kiezen. Er wordt meer tijd genomen om dingen uit te leggen, zodat de wereld en de gebeurtenissen beter begrijpt.

Geen zin om 24 afleveringen te kijken? Dan zijn de films prima.

Bovendien is de anime gewoon kicken. Ik vind het geen straf om nog eens te kijken. Daarnaast zijn er nog veel dingen onduidelijk over de Titans.

Hopelijk krijgen we meer informatie in seizoen 2 (te zien op Crunchyroll!). Kijk jij ook?

Attack on Titan recap Armored Titan

Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: