Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Waarom kijk ik anime: mijn 4 hoofdredenen!

Vier hoofdredenen waarom anime kijken leuk is
Waarom anime kijken mijn favoriete bezigheid is? In dit persoonlijke blog geef ik mijn vier belangrijkste redenen. Lees tot het einde om te zien of jij jezelf hierin herkent!

Iedereen heeft een favoriet ‘iets’ om te doen in zijn of haar vrije tijd. De één gamet het liefst de hele dag en de ander leest heel veel boeken. Sommige binge watchen elke avond Netflix series. En ik kijk elke dag naar tekenfilms. *kuch*

Maar waarom zou ik zo veel naar anime willen kijken? Nou, de antwoorden zijn eigenlijk heel simpel 😉

Een goed verhaal.

Mijn favoriete tekenfilms waren altijd al die met een goed verhaal. Het Beestenbos, The Silver Brumby (op Kindernet, dacht ik), Nils Holgersson en Alfred J. Kwak bijvoorbeeld. Een verhaal moest een boodschap hebben of spannend zijn. Natuurlijk keek ik ook wel graag naar komedie series zoals… Shin Chan!

Voorbeelden van anime met (in mijn ogen) een goed verhaal zijn Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu en March Comes in Like a Lion.

Diversiteit.

Pokémon en co kende ik natuurlijk ook. Ik zat voor de buis gekluisterd voor Dragon Ball Z en Yu-Gi-Oh!. Toen ik daarna series ontdekte zoals Natsume Yuujinchou, ging ik nog meer van anime houden. Slice of life, drama, romantiek of spannende thrillers…. Anime is net zo divers als live action, waardoor ik voorlopig nog lang niet alles heb gezien wat ik wil kijken.

Er zijn zelfs hele unieke concepten, zoals Food Wars – een anime die gaat over koken. Of sport zoals Yuri!!! On Ice en Haikyu!.

Animatie!

No wonder. Animatie is natúúrlijk een hele belangrijke reden dat ik liever naar anime kijk dan naar live action. Ik ben gewoon een groot liefhebber van animatie en zie graag hoe dat gebruikt wordt om het verhaal te vertellen.

Kijk niet verder dan de serie Made in Abyss of de film Your Name om te zien hoe adembenemend mooi anime kan zijn!

Afleiding en ontspanning.

Net als iedere andere vorm van entertainment, is anime niet altijd alleen bedoeld om een goed verhaal te vertellen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om de kijker te vermaken, en vaker wel dan niet een product te verkopen. Een manga, een game of speelgoed. Voor mij is anime het eerste dat ik uitkies wanneer ik lekker wil ontspannen voor het slapen gaan.

Daarnaast is er het escapisme – je even helemaal onttrekken van de werkelijkheid. Je kunt alle zorgen van de realiteit even vergeten wanneer je de zoveelste ‘isekai’ anime kijkt zoals Sword Art Online of Restaurant to Another World.

Voor sommigen is dit de belangrijkste reden. En voor jou? Waarom kijk jij naar anime? Wij zijn benieuwd!

Oh ja. Anime is gewoon cool. Begrepen?!

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

waarom anime kijken cool is

Bewaren

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

4 reacties

 1. eline schreef:

  Erg herkenbaar. De belangrijkste redenen voor mij zijn een goed (en vaak bijzonder) verhaal en afleiding en ontspanning. Zag laatst Natsume Yuujinchou voorbij komen op My Anime List en die trok mij toen ook. Lees nu in je je post dat je er erg enthousiast over bent, dus die ga ik binnenkort eens kijken! 🙂

 2. Carlogandro schreef:

  Anime is inderdaad erg divers, zo divers, dat ik dingen bleef zien die ik nog nooit eerder had gezien. Dat is kort gezegd de grootste reden waarom ik anime ben gaan kijken en ben blijven kijken.

  • Yasumi schreef:

   Ja, dat is naast de nostalgie die sommige series oproepen ook voor mij een belangrijke reden. Nu nog steeds zie ik dingen die mij ontzettend kunnen verbazen.

Vermeldingen

 • Yasumi
 • eline
 • Yasumi
 • Carlogandro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: