Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

6 nieuwe anime die je niet mag missen! [Herfst 2022]

Heb je al gezien welke nieuwe anime er uit komen deze herfst? Het seizoen is STACKED. Het is een propvol seizoen met actie, komedie én nostalgie. Oude bekenden keren terug, en een nieuwe waar iedere anime fan over zal praten de komende maanden. Nieuwsgierig? Dit is de Anime Previews Herfst 2022!

Ik rol van de ene activiteit in de andere, waardoor het mij niet lukt om veel te schrijven. Dat frustreert mij een beetje, maar daar klaagde ik in mijn Camera Japan sneakpeak al over. Laat ik daarom maar weer stoppen. Zal ik nu klagen over dat de zomer voorbij is? Nee, dat doe ik ook maar niet. Wel heb ik koude voeten, brrr…

Herfst vind ik de minste van alle seizoenen. September en oktober gaan nog wel, want ik ben dol op de kleurrijke herfstbladeren. Ook kan de nazomer nog aangename temperaturen geven. Maar november? De bomen zijn kaal en er is nauwelijks iets te beleven. Dit is altijd wel de productiefste tijd voor mij als het gaat om blogs schrijven. Dat zie ik ieder jaar opnieuw. Laat ik daar gebruik van maken.

Grote opwinding over herfst 2022!

Het anime seizoen herfst 2022 brengt veel opwinding in de anime community. Oude series keren terug als remake of met een nieuw seizoen. Maar er zijn ook toffe nieuwe anime op komst. Deze zes tips geef ik op basis van dit overzicht van My Anime List.

Mob Psycho III

Ten eerste is er het derde seizoen van Mob Psycho III. Ik heb hier ontzettend naar uitgekeken. De animatie van deze serie is waanzinnig goed. Dit seizoen behandelt de laatste manga hoofdstukken. Dit is de ontknoping van een unieke, karakteristieke serie. Ik heb er ontzettend veel zin in! Maar er is ook commotie rond deze serie, en dan met name de Engelse dub.

Mocht je het nieuws niet gevolgd hebben, er is veel te doen om de nasynchronisatie. De Amerikaanse stemacteur Kyle McCarley keert niet terug als Mob omdat hij bij een vakbond zit. Crunchyroll weigert om te werken met een vakbond contract. Deze Tweet van de acteur geeft alle context die je nodig hebt om te begrijpen wat er is gebeurd. Ik heb een jaarabonnement op deze service, dus nu heeft het voor mij nog geen zin om dat op te zeggen. Maar voor de toekomst hoop ik dat Crunchyroll snel leert en verandert. Ik zal er niet over zwijgen als dit soort berichten vaker naar buiten komen.

 • Waar te zien: Crunchyroll
 • Begint op: 6 oktober 2022
 • Trefwoorden: actie, komedie, superkrachten, bovennatuurlijk

Bibliophile Princess

Het is lang geleden dat ik een romantische serie heb gekeken. Vroeger zwijmelde ik graag weg bij shoujo anime. Maar mijn interesse in het genre was de laatste tijd afgezwakt. De laatste paar series die ik keek, vond ik niet bijzonder. Fruits Basket heeft mijn liefde voor shoujo weer aangewakkerd, dus wil ik deze nieuwe serie ook een kans geven.

Elianna Bernstein wordt de ‘Bibliophile Princess’ genoemd. Ze wil niets liever dan boeken lezen. Ze kiest boeken zelfs boven mensen. Omdat ze van adel is, moet ze trouwen. Gelukkig voor haar geeft de kroonprins haar een aantrekkelijk aanbod: zij trouwt met hem en hij geeft haar alle tijd en rust om boeken te lezen. Gevoelens hebben ze niet voor elkaar.

Het zou dus geen probleem moeten zijn, wanneer deze neppe relatie ten einde komt. Wanneer de prins steeds meer omgaat met een ander meisje, realiseert Elianna dat ze meer om hem geeft dan gedacht.

 • Waar te zien: HiDive
 • Begint op: 6 oktober 2022
 • Trefwoorden: historie, drama, romantiek

Bleach Thousand Year Blood Arc

Bleach is één van de ‘Big Three’. Naast Naruto en One Piece, een van de drie anime series die de jeugd van velen gevormd heeft. Zelf heb ik er ook pak hem beet 200 afleveringen van gezien. De vele filler afleveringen, en het lange wachten op de echt goede arcs, zorgde er voor dat ik niet meer gemotiveerd was om verder te kijken. Maar misschien is het voor mij tijd om Bleach af te kijken. Dan kan ik meteen door met dit nieuwe seizoen.

Thousand Year Blood Arc is de laatste arc van Bleach.

 • Waar te zien: op het moment van schrijven is dit nog niet helemaal duidelijk. Disney+ heeft de rechten, maar of de serie ook beschikbaar wordt in Nederland is niet bekend
 • Begint op: 11 oktober 2022
 • Trefwoorden: shounen, actie, avontuur, fantasie

Chainsaw Man

Het is eindelijk zover. Chainsaw Man komt eindelijk uit! Sinds de aankondiging in december 2021, was het lang stil rond deze manga. Pas in augustus dit jaar werd bekend gemaakt dat herfst 2022 het seizoen is waarin Chainsaw Man uit komt. En wat een hype! Dit is de volgende hit afkomstig van Shounen Jump.

Denji heeft een simpele droom: een blij en tevreden leven, die hij doorbrengt met het meisje dat hij leuk vind. Dit is echter ver verwijderd van zijn realiteit. Hij wordt door yakuza gedwongen om op demonen te jagen, in ruil voor het aflossen van zijn schulden. Hij sluit vriendschap met een demoon, Pochita, die hij kan gebruiken als wapen.

Tijdens een confrontatie met een demoon wordt Denji gedood. Pochita fuseert met zijn lichaam en geeft hem de krachten van een kettingzaag demoon. Denji kan nu lichaamsdelen veranderen in kettingzagen, waarmee hij zijn vijanden in stukken kan zagen.

 • Waar te zien: Crunchyroll
 • Begint op: 12 oktober 2022
 • Trefwoorden: actie, bovennatuurlijk, shounen, gore

Do It Yourself

Hoewel er in deze anime ook gebruik wordt gemaakt van gereedschap zoals een zaag, is dit een groot contrast met Chainsaw Man. Dit is een vredige, vrolijke anime die je ontspanning geeft na een dag hard werken.

Do It Yourself gaat letterlijk over doe-het-zelven. Een groep meiden vormt een Doe-Het-Zelf club. De serie volgt hun struggles en successen tijdens het maken van allerlei verschillende projecten.

 • Waar te zien: Crunchyroll
 • Begint op: 12 oktober 2022
 • Trefwoorden: komedie, slice of life, school

Urusei Yatsura

Tenslotte wordt een geliefde klassieker afgestoft voor een remake. Dit maakt het voor mij nog duidelijker dat er hier een trend is van oude series die terugkeren. Deze keer is het de beurt aan Urusei Yatsura, een iconische manga van dezelfde maker als InuYasha – Rumiko Takahashi. Tussen 1981 en 1986 werd er al een anime uitgezonden gebaseerd op deze manga.

Ataru is een grote rokkenjager, maar ook een pechvogel. Wanneer aliens aarde bedreigen, wordt hij uitgekozen om de mensheid te representeren in een duel. Hij moet tikkertje spelen met de dochter van de alien leider, Lum. Door een misverstand denkt Lum dat hij met haar wil trouwen en trekt bij hem in. Dit maakt zijn band met zijn vriendinnetje Shinobu heel lastig!

 • Waar te zien: HiDive
 • Begint op: 14 oktober 2022
 • Trefwoorden: shounen, sci-fi, romantiek, komedie

Dat was het weer! Welke herfst 2022 anime ga jij volgen?

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: