Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Deze 5 anime moet je kijken dit seizoen – Preview Herfst 2020

Deze anime moet je kijken deze herfst 2020

Wind, kou en regen zijn gekomen. Maar ook de oranje-rode bladeren aan de bomen. Het is herfst en, tenzij je van dit weer geniet, zitten we nu vaker binnen. Het wordt steeds vroeger donker. Dan is het lekkerder om met een dekentje op de bank anime te kijken! Ik heb de complete nieuwe line-up van deze herfst bekeken. In dit artikel geef ik je vijf kijktips uit de anime collectie van herfst 2020. Laat je weten wat jij kijkt dit seizoen?

Het sociale leven ligt nog steeds grotendeels stil. Nu nog meer omdat strengere maatregelen van kracht zijn om de tweede golf van deze pandemie te stoppen. Ook mij zakt af en toe de moed in mijn schoenen, want er is veel om je zorgen over te maken. Naar buiten gaan in het koude herfstweer is niet leuk. Daarom zoek ik meer naar ontspanning in de vorm van games, films en series. Gelukkig is er anime. Momenteel kijk ik verschillende series van vorige seizoenen terug, maar er zijn ook enkele nieuwe titels die ik volg. Ik heb bewust gekozen voor komedie en meeslepende actieseries, omdat je dan snel iets goeds te pakken hebt. Deze series heb ik gekozen!

TONIKAWA: Over the Moon for You

Als je in deze tijd iets nodig hebt om op te vrolijken, dan is TONIKAWA een goede keuze. Het is een romantische komedie die gaat over Yuzaki Nasa. De gelukkigste jongen in de (anime) wereld. Als hij een meisje op straat ziet lopen, valt hij letterlijk voor haar. Hij wordt namelijk aangereden door vrachtwagen-kun. Au! Je verwacht een transport naar een nieuwe wereld, maar zo ver komt het niet. Ze redt zijn leven namelijk. Hij is wel levensgevaarlijk gewond en de ambulance moet gebeld worden. Zijn liefde voor haar is echter zo sterk dat hij ondanks de pijn weer opstaat en haar uit vraagt. Wat een wilskracht!

Ik lach de eerste aflevering al helemaal in een deuk. De humor is geweldig en als je al veel anime hebt gezien, dan is het nog beter. Dan zie je meteen dat de serie de draak steekt met anime stereotypes.

TONIKAWA is te zien op Crunchyroll

JUJUTSU KAISEN

De nieuwste anime gebaseerd op een manga uit het Shonen Jump tijdschrift is de hit JUJUTSU KAISEN. Na de eerste twee afleveringen kan ik concluderen dat de hype gerechtvaardigd is. Wat een gave serie! De tekenstijl en animatie doet mij heel erg denken aan PARASYTE – the maxim. Na wat onderzoek is dat niet zo vreemd. De series delen namelijk dezelfde karakter designer Tadashi Hiramatsu. Hij is goed in het animeren van gezichtsuitdrukkingen, inclusief de griezelige! Studio MAPPA produceert de serie onder regie van Seong-hu Park.

JUJUTSU KAISEN speelt zich af in een wereld waar demonen zich voeden met mensen. Fragmenten van de legendarische en gevreesde demon Ryoumen Sukuna zijn verspreid en bijna onmogelijk te vinden. Maar Yuuji Itadori heeft op het schoolterrein een fragment gevonden. Die vondst veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen die zijn leven verandert. Gelukkig is hij fysiek erg sterk, net als andere personages in deze anime. Een van de coolste titels dit seizoen!

JUJUTSU KAISEN is te zien op Crunchyroll

The Gymnastics Samurai

Fans van turnen en anime hebben iets speciaals dit seizoen. Er is namelijk een anime over turnen. Jawel, THE GYMNASTICS SAMURAI volgt een Japanse turner die na een blessure gedoemd is om te stoppen. Zijn coach en ook de media verwachten geen andere uitkomst. Joutarou Aragaki, zoals hij heet, besluit op het laatste moment om het toch nog niet op te geven.

Dit is een originele anime bedacht en geregisseerd door Hisatoshi Shimizu, en geproduceerd door Studio MAPPA. Ik vind het altijd interessant om te zien waar deze studio mee komt als die eigen creaties maakt. Dat is niet altijd een succes, maar soms leidt dat tot populaire anime zoals Yuri!! on Ice. Waarom ik die noem? Dat was een sport anime over kunstrijschaatsen, ook een originele titel gemaakt door deze studio. Ook turnen is een sport die veel vraagt van animatie. In dit geval ziet dat er tot nu toe veelbelovend uit.

THE GYMNASTICS SAMURAI is te zien op Wakanim

Attack on Titan Final Season

Inmiddels loop ik al een heel eind achter met ATTACK ON TITAN, maar deze moet ik toch even benoemen. Het laatste seizoen begint in december! Eigenlijk zou het nu moeten beginnen, maar zoals veel anime dit jaar, is de uitzending ervan uitgesteld. Het scheelt dat fans van deze anime wel gewend zijn aan wachten. Of dit het wachten waard is? We gaan het zien.

Het wordt tijd dat ik ervoor ga zitten om de serie in te halen. De angst en

https://www.youtube.com/watch?v=J3xv7Z0nKDQ&ab_channel=Shonenzup

Short: Life with a Dog AND a Cat, Every Day is fun

Tenslotte een korte anime als tussendoortje. Elke aflevering duurt amper 2 minuten, maar is pure comedy. Als je huisdieren hebt, met name een hond én een kat (of meer), is dit ook nog eens herkenbaar. Het is ook een unieke kans om stemacteur Tomokazu Sugita (o.a. Gintoki en Kyon) als kat te horen. Lachen!

LIFE WITH A DOG AND A CAT, EVERYDAY IS FUN is te zien op Crunchyroll.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: