Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Camera Japan 2022 sneakpeak

Camera Japan 22 sneak peak header met een screencapture van The House on the Lost Cape anime film

Later dan gebruikelijk, is hier mijn Camera Japan 2022 sneakpeak. Zoals ieder jaar, geef ik aandacht aan het Japanse filmfestival dat wordt gehouden in Rotterdam en Amsterdam. Vier jaar kon ik het evenement niet bezoeken, maar komende zaterdag ga ik er eindelijk zelf ook weer heen. Zie ik jou daar? Lijkt mij leuk! In dit artikel geef ik een sneak peak van de anime films die tijdens het filmfestival te zien zijn.

Druk, druk, druk. Het valt nog niet mee om mijn draai te vinden wat betreft het bloggen. Na mijn verhuizing waren er nog enkele dingen die geregeld moesten worden. Dat moest in de avonden en weekenden gebeuren. Inmiddels is dat wel gelukt, maar ik ben nog niet bij met de artikels die ik wil schrijven. Ik heb vele ideeën, maar tijd… ja, waar vind ik de tijd om die ideeën uit te werken?

Waar en wanneer is Camera Japan 2022?

  • In Rotterdam van 22/9 tot en met 25/9 bij LantarenVenster;
  • In Amsterdam van 29/9 tot en met 2/10 bij Lab111 en EYE.

Momenteel veel anime films in de bioscoop

Ondertussen verschijnen er her en der anime films in de bioscoop. One Piece Film Red draait momenteel. En wist je dat er dit weekend ook een Evangelion Marathon was? Periscoop Film brengt de Rebuild of Evangelion films uit. Hou de grotere bioscopen zoals Pathé in de gaten, wellicht komt er nog een kans.

Daarnaast raad ik je aan om filmhuizen in de gaten te houden zoals Lab111 of Melkweg in Amsterdam, of KINO in Rotterdam. Die draaien regelmatig anime films. Het is voor mij steeds uitdagender om dit bij te houden. Mis je een screening op deze anime bioscoop agenda? Schroom dan niet om een berichtje te sturen via Twitter of het contact formulier.

LantarenVenster is ook zo’n bioscoop waar weleens een anime film te zien is. En komend weekend zijn dat er meerdere. Camera Japan 2022 is een tof festival waar de Japanse film centraal staat. Ik kan alle films wel benoemen, maar je komt hier voor de anime. Daarom zet ik drie anime films in de schijnwerpers.

Anime Supremacy!

Haha, grapje! Ik begin met een live action film van Yoshino Kohei. De regisseur is ook een animator. Hij won verschillende awards, en hij werkte als 3D animator aan Your Name. Hij is dan ook de perfecte regisseur voor een film over het maken van anime.

De film volgt namelijk Saito Hitomi, die haar vaste baan als ambtenaar opgeeft voor een carrière in de anime industrie. De glans van de anime-filmwereld verdwijnt echter snel, door de onmogelijke deadlines, producenten die constant druk uitoefenen en seksisme. Ze vindt het moeilijk om succesvol te zijn zonder haar artistieke visie uit het oog te verliezen. Een tragikomedie die een blik werpt in de animewereld.

Goodbye, Don Glees!

Dit is de eerste originele film van Ishizuka Atsuko, een veelbelovende anime regisseur. Zij is de schrijfster en regisseur van de serie A Place Further Than the Universe. De film wordt geproduceerd door studio MADHOUSE.

Drie buitenbeentjes noemen zichzelf de ‘Don Glees’, en krijgen de schuld voor het veroorzaken van een nabije bosbrand. De drone waar het bewijs voor hun onschuld op staat, is kwijt. De tieners gaan het bos in om op zoek te gaan naar die drone. Dat is het begin van een gek zomeravontuur, dat hun leven voorgoed zal veranderen.

De hoofdrollen worden ingesproken door top stemacteurs uit de anime wereld:

The House of the Lost Cape

De film is geregisseerd door ervaren animator Kawatsura Shinya. Hij is bekend van series zoals Tanaka is Always Listless en Kokoro Connect.

Weggelopen tiener Yui en de achtjarige wees Hiyori hebben nergens om naar toe te gaan, wanneer ze een oud vrouwtje tegenkomen. Kiwa, zoals ze heet, biedt hen een verblijf aan in een oud, mysterieus huis. In het huis beginnen de kinderen van hun trauma te genezen. Maar dan verschijnen er vreemde wezens in het huis.

Meer te doen tijdens Camera Japan!

Dat waren de drie films in de schijnwerpers. Er zijn veel meer films te zien, maar helaas heb ik geen tijd om er uitgebreid bij stil te staan. Neem dus zeker een kijkje op de website van Camera Japan. Daar vind je ook de locaties en tijden van alle films.

Naast Japanse films, zijn er ook andere activiteiten. Helaas niet in Amsterdam, dus hiervoor moet je naar de Rotterdamse editie. Persoonlijk ben ik dol op de markt in de lobby van LantarenVenster. De Film Brunch blijkt ook altijd populair, want op het moment van schrijven is die al uitverkocht. Verder zijn er optredens, tentoonstellingen en demonstraties te bewonderen.

Dat was het voor dit jaar. Laat een berichtje achter als je ook gaat (of bent geweest)!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: