You are here
Home > Anime Reviews > Bananya: simpelweg kawaii!

Bananya: simpelweg kawaii!

bananya
 • Verhaal - 5/10
  5/10
 • Personages - 7/10
  7/10
 • Animatie & tekenstijl - 7/10
  7/10
 • Geluid & soundtrack - 7/10
  7/10
 • Amusement - 8/10
  8/10
6.8/10

Wat hebben we daar? Het is een kat, nee, een banaan…of nee, het is geen van beiden. Het is een ‘Bananya’! Als je een anime wil zien waarbij je na afloopt afvraagt wat je nou precies hebt gekeken, is dit een heel goed voorbeeld. Pas op! Het is zo zoet als fruit. Gelukkig duurt de hele serie in totaal 40 minuten.

Bananya is een serie over een wezentje dat je kunt zien als een kat-banaan hybride. Veel meer is het ook niet. Elke aflevering van 3 minuten (het zijn er 13) vertelt over wat Bananya is en hoe zijn leven eruit ziet.

Hij heeft een hele familie. Een langharige Bananya, een Cyperse Bananya, een Tijger Bananya en zelfs een ‘Papa Bananya’ en een ‘Baby Bananya’. En dat is nog lang niet alles.

Eigenlijk weet ik niet zo goed in welke categorie ik deze anime moet plaatsen. ‘Bizar’ of ‘te schattig’? Stiekem wellicht allebei. Het is in ieder geval heel erg kawaii.

Nya! Nya! Nya! Nya?

Hoor je die ‘nya”s in deze stiekem erg leuke en catchy ED van de serie? Na het kijken van de serie krijg je de schattige ‘nya’ niet meer uit je hoofd.

Helemaal niet als je weet dat de Bananya karakters allemaal door een man ingesproken zijn. De ene helft door Yuki Kaji (Eren van Attack in Titan!) en de andere helft door Ayumu Murase (Hinata van Haikyuu!!).

Bananya geeft je leven meer schattigheid

Sommige series hoeven geen ingewikkelde verhaallijn of dramatische gebeurtenissen te bevatten om leuk te zijn. Bananya is inhoudelijk echt niets meer dan een serie schattige animatiefilmpjes over een zeer uniek kattenras. De animatie is charmant en…ja, ook kawaii natuurlijk.

Zelfs als het glazuur van je tanden breekt, kun je niet anders dan met een glimlach hiernaar kijken.

Perfect voor als je even opgevrolijkt moet worden -of je je verveeld-.

Jammer genoeg is het eten van een banaan misschien niet helemaal meer hetzelfde…

Jammer genoeg is de serie Bananya niet beschikbaar in Nederland op Crunchyroll. Wel via KissAnime o.i.d., maar dit heb je niet van mij.

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
RSS
Facebook
Twitter
%d bloggers liken dit: