Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

Bananya: een kawaii kat in een banaan?

bananya

Wat hebben we daar? Het is een kat, nee, een banaan…of nee…wat is het? Als je een anime wil zien waarbij je na afloopt afvraagt wat je nu precies hebt gekeken, is dit een heel goed voorbeeld. Pas op! Het is zo zoet als fruit. Gelukkig duurt de hele serie in totaal 40 minuten. Ik vrees wel dat de anime serie Bananya jouw beeld van dat kromme gele fruit voorgoed veranderd.

Bananya is een serie over een wezentje dat je kunt zien als een kat-banaan hybride. Veel meer is het ook niet. Elke aflevering van 3 minuten (het zijn er 13) vertelt over wat Bananya is en hoe zijn leven eruit ziet. Hij heeft een hele familie. Een langharige Bananya, een Cyperse, een Tijger en zelfs een ‘Papa’- en een ‘Baby Bananya’. En dat is nog lang niet alles.

Eigenlijk weet ik niet zo goed in welke categorie ik deze anime moet plaatsen. ‘Bizar’ of ’te schattig’? Stiekem wellicht allebei. Het is in ieder geval heel erg kawaii.

Hoor je die ‘nya”s in deze stiekem erg leuke en catchy ED van de serie? Na het kijken van de serie krijg je de schattige ‘nya’ niet meer uit je hoofd. Helemaal niet als je weet dat de Bananya karakters allemaal door een man ingesproken zijn. De ene helft door Yuki Kaji (Eren van Attack in Titan!) en de andere helft door Ayumu Murase (Hinata van Haikyuu!!).

Bananya geeft je leven meer schattigheid

Sommige series hoeven geen ingewikkelde verhaallijn of dramatische gebeurtenissen te bevatten om leuk te zijn. Bananya is inhoudelijk echt niets meer dan een serie schattige animatiefilmpjes over een zeer uniek kattenras. De animatie is charmant en…ja, ook kawaii natuurlijk.

Zelfs als het glazuur van je tanden breekt, kun je niet anders dan met een glimlach hiernaar kijken.

Perfect voor als je even opgevrolijkt moet worden -of je je verveelt-. Wel is het eten van een banaan, na het kijken van deze serie, nooit meer hetzelfde…

Bananya is te zien op Crunchyroll.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>Ο‰< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: