Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

My Roommate is a Cat: een betere huisgenoot dan een kat is er niet!

My Roommate is a Cat anime review

Als je houdt van katten, MOET je deze anime kijken. Haru is zo schattig dat je smelt. Bomvol herkenbare kattenmomenten en ook nog een mooi verhaal. Een parel van het afgelopen winterseizoen. Heb jij My Roommate is a Cat al gezien? Anders ik wel!

Ik heb een zwak voor anime met een kat in de hoofdrol. Van Chi’s Sweet Home tot Poyopoyo Kansatsu Nikki; ik vind die series ontzettend schattig. She and her Cat is ook een anime waar mijn liefde voor deze dieren parten speelt. My Roommate is a Cat speelt in op een belangrijke vraag van katteneigenaren: wat zou een kat denken?

Het is makkelijk om te zeggen dat ik biased ben, maar deze anime blijkt meer te zijn dan een vrolijke boel vol schattigheid en humor. Er gaat een aandoenlijk verhaal in schuil over de moeilijkheden van het leven. Het verliezen van dierbaren en het bijkomende rouwproces. Depressie en eenzaamheid. Het is heel moeilijk om door die gevoelens heen te breken. Maar er is hoop: zoiets kleins als een katje kan jouw leven nieuw licht geven.

Ik was ook gelijk verliefd op de tekenstijl van deze anime. Het is een vrij standaard stijl, maar erg schattig en kleurrijk. Het past bij de vrolijke sfeer van de serie, maar weet ook goed wanneer je plaats moet maken voor serieuzere tonen. Ook ben ik helemaal weg van de intro!

My Roommate is a Cat laat zien: een kat in je leven is altijd goed!

Subaru Mikazuki is een 23-jarige schrijver. Hij is een introvert en niet goed met mensen. Sinds zijn ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk, heeft hij zich helemaal teruggetrokken. Hij wil zo min mogelijk contact met andere mensen. Wanneer hij het graf bezoekt met wat eten als offer, springt er een hongerig zwerfkatje uit de bosjes. Haru is haar moeder, broertjes en zusjes kwijt geraakt. Ze moet strijden om te overleven. Subaru neemt haar in huis. Ze is niet meteen blij met die situatie en niets gaat natuurlijk zonder slag of stoot. Subaru begrijpt niets over katten en hij moet dus alles leren over wat er komt kijken bij de verzorging van een kat. Ook zit zijn persoonlijkheid hem daarbij ernstig in de weg. Gelukkig gaat liefde vaak ook door de maag!

Twee perspectieven: mens en kat

My Roommate is a Cat is gebaseerd op een web manga met de Japanse titel Doukyonin wa Hiza, Tokodoki, Atama no Ue. Geregisseerd door Kaoru Suzuki en geproduceerd bij studio Zero-G. De serie heeft 12 afleveringen en elke aflevering is in tweeën gesplitst. Eerst wordt het verhaal vertelt vanuit Subaru’s perspectief en daarna vanuit dat van Haru. Dit geeft het verhaal een grappige dynamiek en krijg je een goede kijk in de eigenschappen van de personages.

De komedie is heel erg goed en vooral de stukjes vanuit Haru’s perspectief zijn erg grappig. Het is steeds een verrassing hoe ze de situaties interpreteert. En natuurlijk is haar favoriete hobby eten. Van welke kat nou niet?!

Er zijn ook een aantal leuke bijrollen die de hoofdpersonages aanvullen. Zo komt de editor van Subaru bijna dagelijks bij hem over de vloer. Een schattig katje zoals Haru moet je natuurlijk vaak zien! Dan heb je nog een jeugdvriend die zijn koelkast leeg komt halen en de behulpzame medewerkster van de dierenwinkel. Ik vond ze geen van alle vervelend. De interacties, al zijn ze soms vreemd, zijn erg realistisch en functioneren als steunpilaren voor Subaru in het verhaal.

Je kunt veel leren van een dier

Het is mooi om de personages gedurende de serie te zien groeien. Subaru is heel erg awkward met mensen en weet niet hoe hij goed moet communiceren. Dankzij Haru wordt hij echter gedwongen om uit zijn comfort zone te stappen. Inderdaad: een kat kan je zeker leren beter om te gaan met anderen!

Eigenlijk kampen ze met sociale angst en andere problemen. Ze helpen elkaar die angst te overbruggen. Dat is absoluut niet makkelijk, maar hun band wordt met elke kleine stap sterker. Elke aflevering gaf mij een grote glimlach op mijn gezicht.

My Roommate is a Cat is een beetje ondergesneeuwd tussen alle andere goede anime die uitkwamen in het winterseizoen van 2019. Dat wil niet zeggen dat je de serie mag missen.

Ik zeg: kijk het nu! De anime is beschikbaar op Crunchyroll!Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: