Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

She and Her Cat: onvoorwaardelijke liefde van een kat

she and her cat

Een kat kan een aanzienlijk deel van je leven bij je zijn; bij je geboorte, als je naar school gaat en als je voor het eerst gaat werken. Eén van onze katten werd 20 jaar oud en was er sinds mijn geboorte al. Katten zijn dan ook altijd al om mij heen geweest en ik kan mijn leven niet voorstellen zonder. She and Her Cat schetst op ontroerende manier het perspectief van een kat op zijn baasje. Gebaseerd op een animatie van Makoto Shinkai!

Katten leven in hun eigen tijd en worden niet zo oud als mensen, maar zolang ze bij ons zijn maken ze deel uit van het gezin. Ze begroeten je als je na een lange dag werk of school thuis komt, ze zijn altijd enthousiast als je het eten voor ze klaarmaakt en spinnen tevreden als je ze aait. We willen ze graag begrijpen en goed verzorgen, toch blijft het altijd lastig om in hun hoofdje te kijken. Aan zijn gedrag en lichaamstaal kun je aflezen wat hij niet leuk vind of wanneer hij je laat weten dat hij van je houdt, maar hoe zou hij echt over je denken?

De korte, vierdelige anime ‘She and Her Cat’ schetst op mooie, poëtische wijze de liefde van een kat voor zijn baasje. Door de ogen van de zwarte, oude kater Daru zien we het leven van een meisje dat net op zichzelf is gaan wonen. Daru verteld hoe hij van haar houdt als in een liefdesbrief, lief en hartverwarmend, maar ook ontroerend hoe hij omschrijft hoe hij niets kan doen aan haar verdriet behalve bij haar blijven, want ja…hij is maar een kat.

Lieve en zachte tekenstijl.

Het verhaal van deze anime is simpel, maar die eenvoud is deze keer juist de charme. Toepasselijk is de tekenstijl lief, met zachte, warme kleuren en mooie karakterdesigns. Kijk ook zeker naar de animatie in de aftiteling, want die is anders maar zeker niet minder schattig. De personages zijn vrij standaard, maar wat bijzonder is is dat het verhaal vanuit het perspectief van de kat verteld wordt. Je weet niet precies wat zijn baasje meemaakt, maar je krijgt genoeg te weten om het te begrijpen. Verder vind ik het ook leuk dat de kat zich ook echt als een kat gedraagt. Het deed me erg aan dat 20-jarige oudje van mij denken, wat er mede aan bijdroeg dat ik hier wel een traantje om moest laten.

‘She and Her Cat’ is geïnspireerd door een korte animatie van Makoto Shinkai met dezelfde titel. Leuk om te weten: na de aftiteling van het vierde deel is zijn stem als kat te horen en dat is niet zomaar. De originele versie van Makoto Shinkai, die slechts vier minuten duurt, is volledig door hem zelf gemaakt en is één van zijn eerste eigen animatiefilms. Hij sprak zelfs de stem van de kat in. De nieuwe versie doet dat zeker eer aan, want het weet hetzelfde gevoel over te brengen. Het is jammer dat het zo’n korte anime is, maar aan de andere kant is het precies goed zo. Zoals je misschien wel weet, en anders weet je het nu, ben ik een zeer grote fan van Makoto Shinkai, dus dat zegt dan heel veel, lijkt me.

Ontroerend en herkenbaar voor elke kattenliefhebber

Als je net als ik een kat hebt of er een hebt gehad, dan zal je hier vast wel herkenning in vinden. Ben je meer een hondenliefhebber? Dan is het toch de moeite waard om te kijken, want als je eenmaal ‘She and Her Cat’ gezien hebt en dan naar je huisdier kijkt, dan hoop je maar dat hij of zij net zo over jou denkt als Daru over zijn baasje.

Deze serie is te zien op Crunchyroll.

Beoordeling

Overall
7.8/10
7.8/10
 • Verhaal - 7/10
  7/10
 • Personages - 8/10
  8/10
 • Animatie & tekenstijl - 8/10
  8/10
 • Geluid & soundtrack - 7/10
  7/10
 • Amusement - 9/10
  9/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Makoto Shinkai’s “She and her Cat”


Dit was het dan!

Lees je graag anime recensies? Hier staan alle recensies van deze website in één groot overzicht.

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: