Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

De Drakenprins is ook leuk voor anime fans

De Drakenprins review Netflix

De Drakenprins gaat over een oorlog tussen de mens en fantasiewezens. Mensen, elven, draken en een interessante wereld die je wil ontdekken. Deze animatieserie is niet Japans, maar is net zo leuk als veel fantasie anime. Sterker nog. De serie is van de maker van Avatar: the Last Airbender!

Mijn liefde voor anime heeft eigenlijk weinig te maken dat het Japans is. Ik hou van animatiefilms – maakt niet uit waar ze gemaakt zijn. En ik hou van een goed verhaal en afwisseling. Een goed verhaal dat niet enkel leuk is voor kinderen. Ik ben al lang over die fase heen, maar niet over de fase dat ik goede animatie bewonder. Een goed verhaal en goede animatie. Met die twee belangrijke criteria, kom ik bijna altijd uit bij anime. Een serie die ook aan die criteria voldoet is Avatar. Niet de film. Je weet wel.

Van de maker van Avatar

Avatar: The Last Airbender. Die serie trekt grote inspiratie uit anime en de Aziatische cultuur. Toch was het een heel eigen, unieke serie. Een goed geschreven verhaal en een uitermate fascinerend magisch systeem. Daar zat veel detail en logica in. En dan was er was natuurlijk Sokka 😉 (zijn stemacteur heeft in deze serie de rol van Callum!)

De maker van Avatar – Aaron Ehasz werkte samen met Netflix aan een nieuwe serie: The Dragon Prince of De Drakenprins. Nieuwsgierig naar zijn nieuwste creatie, besloot ik de serie te kijken. Al gauw was ik geboeid door het verhaal en de setting.

Missie voor vrede

De Drakenprins speelt zich af in een wereld waar mensen en elven in conflict met elkaar leven. Toen mensen zwarte magie ontdekten, dreven ze draken en elven uit de magische landen. De wereld werd gesplitst in twee delen: een deel bestaande uit vijf mensen koninkrijken en de magische landen van Xadia. De grens tussen de twee helften werd zwaar bewaakt door Thunder, koning van de draken. Echter, mensen hebben de draak gedood en zijn ei vernietigt. Sindsdien broeit er oorlog tussen de twee.

Een groep elven huurmoordenaars dreigt de mensen koning Harrow en zijn zoon Ezran te doden, uit wraak voor de dood van de draak en het ei. Ezran, zijn half broer Callum en de elf Rayla ontdekken dat het ei niet vernietigd is. Ze besluiten om op een gevaarlijke missie te gaan om het ei terug te brengen naar de moeder. Zo hopen ze de oorlog te voorkomen.

Boeiend verhaal en leuke personages

Net als Avatar, heeft De Drakenprins een zeer gedetailleerde setting. In het begin weet je er niet zo veel van, maar terwijl we de personages volgen op hun reis, leren we er steeds meer over. Het verhaal is makkelijk te volgen, maar is ook zeer complex. Er is duidelijk veel meer aan de hand in deze wereld, dan alleen het feit dat er een draken ei gestolen is.

Dankzij die verschillende lagen in het verhaal, blijft de serie fascinerend. Je wil weten hoe het verder gaat. Vooral omdat je meer wil weten over de wereld waarin de personages leven. De personages zelf zijn ook erg goed uitgewerkt met heel menselijke eigenschappen. Je hebt protagonisten en antagonisten, maar ze zijn niet puur goed of puur slecht. Geen zwart of wit verhaal.

Acties met gevolgen en verantwoordelijkheid

Wat ik heel mooi vind aan het verhaal en de personages van The Dragon Prince, is dat de gevolgen van hun acties flink worden uitgemeten. Waarom is het draken ei gestolen en hoe voelt de dader zich daarover? Hetzelfde geldt voor Ezran, Callum en Rayla. Hun acties hebben gevolgen en ze reflecteren regelmatig daarover. Hun rol in het verhaal hangt samen met grote verantwoordelijkheid.

De CG animatie is even wennen, en zeker niet perfect. Zeker in het eerste seizoen vind ik de shading slecht en lijken de personages onnatuurlijk te bewegen. Niet vloeiend, zoals het hoort. Ik moest denken aan slechte verhaalsegmenten uit een game. Gelukkig wordt de animatie in het tweede seizoen beter. Laat je niet afraden door deze anime stijl. Het verhaal en de personages maken alles goed, dat beloof ik.

Lang niet afgelopen!

Het verhaal is nog lang niet klaar, dus het is lastig om een samenvattende mening te hebben over de serie. Momenteel zijn er twee seizoenen uit en grote kans dat er meer gaat komen. Ik ben heel benieuwd waar het verhaal naartoe gaat.

Wil je een goede animatie serie zien die voor de verandering niet Japans is? Check De Drakenprins / The Dragon Prince op Netflix!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: