Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Demon Slayer Mugen Train spoedcursus: dit moet je weten voordat je naar de film gaat!

Demon Slayer Mugen Train

Mis deze trein niet, want Demon Slayer Mugen Train heeft filmrecords verbroken. In de Japanse box office heeft hij Your Name verslagen als bestverkochte film ooit. In totaal bracht de film wereldwijd al 500 miljoen dollar op en was in 2020 de bestverkochte film! Of Mugen Train die prestaties waard is, wil ik met eigen ogen zien. Ken je Demon Slayer nog niet? Als fan kan ik je helpen met deze spoedcursus.

Wat fijn dat de bioscopen weer open zijn! Hier hebben filmliefhebbers heel lang naar uitgekeken. Ik ga ook zo snel mogelijk. Demon Slayer Mugen Train draait nu al in de bioscoop (sinds 6 juni). Op het moment van schrijven heb ik de film nog niet gezien. Ik kon helaas niet naar de persvoorstelling. Daarom heb je de recensie nog van mij tegoed.

Wie had verwacht dat de film het zo goed zou doen? Zelfs Makoto Shinkai was verbaasd. Ik ken de serie natuurlijk heel goed, daarom ben je aan het juiste adres als je nog nooit van Demon Slayer hebt gehoord. In dit blog vind je alle kennis die je nodig hebt om de film te kunnen kijken.

Geen zorgen, ik ga niet in diep spoiler terrein 😉

Koyoharu Gotouge

Demon Slayer is een anime gebaseerd op een gelijknamige manga geschreven en getekend door Koyoharu Gotouge. De mangaka heeft geen geslacht bekend gemaakt, maar een medewerker van Weekly Shounen Jump liet doorschemeren dat Gotouge een vrouw is.

De manga met de Japanse titel Kimetsu no Yaiba is haar debuut manga serie. Tussen 2013 en 2015 maakte ze vier one-shot manga’s die in 2019 door Shueisha zijn gepubliceerd als Koyoharu Gotouge’s Short Stories. Volgens Wikipedia heeft Gotouge zich laten inspireren door Bleach, Jojo’s Bizarre Adventures, Gintama en natuurlijk Naruto.

[tekst gaat verder na trailer]

Demon Slayer synopsis

Het verhaal van Tanjiro Kamado speelt zich af in de Taisho periode (1912-1926). Tanjiro is een goedaardige jongen die zijn familie van een inkomen voorziet door houtskool te verkopen in het nabijgelegen dorp. Zijn vredige leven wordt gruwelijk verstoord wanneer een demon zijn hele familie afslacht. Zijn kleine zusje Nezuko is de enige overlevende, maar ze is in een demon veranderd. Tanjiro gaat op een gevaarlijke reis om zijn zusje weer normaal te maken. Ook wil hij wraak nemen op de demon die zijn familie heeft vermoord.

In de film hebben Tanjiro en zijn vrienden hun training in Butterfly Mansion afgerond en arriveren voor hun volgende missie op de ‘Mugen Train’ waar in korte tijd meer dan 40 mensen zijn verdwenen. Tanjiro, Nezuko en zijn vrienden Zenitsu en Inosuke verenigen hun krachten met de machtigste zwaardvechter van het Demon Slayer Corps, Flame Hashira Kyojuro Rengoku, om de demon aan boord van de ‘Mugen Train’ die op weg is naar zijn ondergang, te kunnen verslaan.

Nu ga ik enkele termen uitleggen die wel handig zijn om te weten, voordat je de film gaat kijken.

Breathing Styles

‘Breathing Styles’ (ademhaling stijlen) zijn de zwaardvecht-vormen in het verhaal. Er zijn verschillende waaronder ‘Water Breathing’, ‘Flame Breathing’ en ‘Thunder Breathing’. Alle stijlen stammen af van de eerste, ‘Sun Breathing’ die Tanjiro kan gebruiken. Elke stijl heeft specifieke ademhalingstechnieken waarmee de gebruiker de longcapaciteit en hoeveelheid zuurstof in het bloed kan vergroten. Dit zorgt voor een betere concentratie en fysieke kracht die nodig is om het op te kunnen nemen tegen de demonen.

Hashira

De 9 sterkste zwaardvechters van het Demon Slayer Corps worden Hashira (‘pilaren’) genoemd. Rengoku is hier één van. Alleen de leiders, Kagaya en Kiriya Ubuyashiki zijn sterker dan de sterkste Hashira. Elke Hashira krijgt een regio toegewezen om te patrouilleren en informatie over demonen te verzamelen.

Twelve Kizuki

Aan de andere kant heb je de ‘Twelve Demon Moons’ ofwel ‘Twelve Kizuki’. Zij zijn de twaalf sterkste demonen die onder directe aanvoering van Demon Lord Muzan Kibutsuji staan. Deze zijn opgesplitst in twee groepen van zes: de ‘Lower Rank’ en ‘Upper Rank’. Nummer 6 van de Lower Rank is de minst sterke demon, terwijl nummer 1 van de Upper Rank de sterkste is. In de film zijn de Lower Rank door Muzan zelf gedood op Enmu na, die je in de film gaat zien.

Mugen Train gaat verder waar seizoen 1 stopt

De film behandelt hoofdstukken 53 tot en met 69 van de manga, de veelbesproken Mugen Train arc. Dus het vervolg op het eerste seizoen van de serie. Die kun je daarom beter eerst kijken voordat je naar de film gaat. In mijn recensie lees je er meer over. Voor meer details, zit er niets anders op dan het eerste seizoen van Demon Slayer te kijken. Anders ga ik spoilen, en dat wil ik niet. En geloof me, het is echt geen straf!

Half miljoen verkochte DVDs

In Japan is Demon Slayer: Mugen Train op 16 juni op DVD en Blu-ray uitgekomen. Binnen 24 uur waren er al 486.000 exemplaren verkocht. Er is Engelse ondertiteling en bij de limited edition zit een originele kaart geïllustreerd door characterdesigner Akira Matsushima. Via CDJapan kun je deze editie bestellen.

Waar kun je Demon Slayer kijken?

Het frustrerende aan Demon Slayer is wel dat je de serie in Nederland nergens legaal kunt streamen. Ik heb geprobeerd te achterhalen waarom de serie wel op Wakanim Nordic (Noord Europese landen) staat, maar Nederland daarbij niet is meegenomen. Het blijft een mysterie. Zij brengen namelijk de film wel in Nederland uit met Periscoop Film.

Daardoor heb je eigenlijk geen keuze, en moet je de anime illegaal streamen. Je moet wel goed opletten als je dat doet. Een andere optie is gebruikmaken van een VPN. Ik gebruik Nord VPN om bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix te kunnen zien. Daar staan veel meer anime series op, waaronder Demon Slayer. Probeer het, zou ik zeggen!

Dit was het. Ik hoop dat je hiermee geïnformeerd naar de film gaat. Hij is ongetwijfeld de moeite waard!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: