MY HERO ACADEMIA: TWO HEROES – de energieke heldenfilm brengt een glimlach ook in moeilijke tijden

Bioscopen zijn eindelijk open en anime fans kunnen hun hart gelijk ophalen, want er zijn verschillende films te zien deze zomer! De eer om als eerste op het witte doek verschijnen is aan Izuku, All Might en alle andere superhelden in de film MY HERO ACADEMIA: TWO HEROES. De energie en positiviteit die deze anime uitstraalt, is precies wat we in deze tijd nodig hebben.

Als je het mij vraagt is dit één van de leukste shounen series. Ik krijg veel energie en motivatie om iets goeds te doen als ik de anime MY HERO ACADEMIA kijk. De humor vind ik goed en de actie is nooit saai. Ook moet gezegd worden dat mijn favoriete Studio Bones zorgt voor de animatie. Zij brengen altijd veel passie in hun creaties, die vervolgens in het werk uitstraalt. Daar kan je moeilijk iets slechts over zeggen, toch?

MY HERO ACADEMIA: TWO HEROES verscheen in 2018 en is de eerste film gebaseerd op de immens populaire manga van Kouhei Horikoshi. Een anime serie begin in 2016 en heeft inmiddels vier seizoenen, met een vijfde op komst. De speelfilm is geregisseerd door Kenji Nagasaki en dankzij Periscoop Anime is die nu ook in Nederland verschenen.

Feest op een helden-onderzoekseiland

In TWO HEROES ontvangen Deku en All Might een uitnodiging voor I-Expo, ’s werelds toonaangevende tentoonstelling van unieke skills en de nieuwste hero-items. Ze hopen op een fijn uitje waarbij ze een pauze kunnen nemen van het schurken vangen. Voor Deku is dit ook dé kans de beroemde onderzoeker Dave te ontmoeten.

Het zou echter MY HERO ACADEMIA niet zijn als er op de achtergrond geen schimmige activiteiten waren. Schurken maken plannen om het geavanceerde beveiliggingssysteem te hacken zodat ze hun plannen kunnen uitvoeren. Hierdoor komen All Might en de andere helden in de problemen en is het aan Deku om daar iets aan te doen. Oh, en gelukkig hoeft hij dat niet alleen te doen!

Waar gaat MY HERO ACADEMIA over?

MY HERO ACADEMIA volgt het verhaal van Izuku Midoriya’s a.k.a. Deku over zijn transformatie tot superheld. Zijn grootste droom is om held te worden, maar hij leek gedoemd te zijn tot gewone burger. Hij heeft namelijk, in tegenstelling tot de meeste mensen, geen aangeboren gave. Dit is heel zeldzaam, dus waarom moet nota bene hij die pech hebben? Gelukkig draait zijn lot om wanneer hij een klasgenoot red en daarna zijn idool All Might ontmoet. All Might benoemt hem tot zijn opvolger, door zijn gave One for All aan hem over te dragen. Inmiddels is Deku rap op weg om zelf de grootste held te worden.

Als je de tijdlijn van de serie volgt, speelt TWO HEROES zich af tussen het derde en vierde seizoen. Gelukkig staat het verhaal van de film los van de serie. Ik vond het een gemakkelijke film om te volgen, dus ik denk dat deze ook leuk is voor kijkers die de serie nog niet kennen en gewoon op zoek zijn naar een leuke heldenfilm die anders is dan Marvel of DC.

Lees hier mijn recensie over de anime serie MY HERO ACADEMIA

Country: Japan

Duration: 96 minuten

Director(s): Kenji Nagasaki

Actor(s): Izuku Midoriya (CV: Daiki Yamashita), All Might (CV: Kenta Miyake), Katsuki Bakugō (CV: Nobuhiko Okamoto), Ochaco Uraraka (CV: Ayane Sakura), Tenya Iida (CV: Kaito Ishikawa), Shōto Todoroki (CV: Yūki Kaji)

Genre: shounen, actie, avontuur, superhelden, superkrachten

Overall
8.6/10
8.6/10
 • Verhaal - 7/10
  7/10
 • Personages - 8/10
  8/10
 • Animatie & tekenstijl - 10/10
  10/10
 • Geluid & soundtrack - 9/10
  9/10
 • Amusement - 9/10
  9/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

De Japanse versie met Engelse ondertiteling en nasynchronisatie is nu al te verkrijgen bij bol.com.

Niet onvoorspelbaar, wel onvoorstelbaar veel plezier

Voor fans van All Might geeft de film een nieuw kijkje in het verleden van het ‘Symbool van de Vrede’. Zo kom je meer te weten over zijn oude partner en vriend Dave. Verder is de film jammer genoeg wel voorspelbaar wanneer je de serie goed kent. Je kunt verwachten dat veel van Deku’s populaire klasgenoten ook in de film zullen verschijnen. Misschien iets te toevallig als je heel erg over de film wil zeuren.

Ik vind het een plezierige film. Ik heb hem op DVD en kan er enorm van genieten op een luie avond. TWO HEROES zit bomvol energie, actie en geweldige animatie van Studio Bones. Dat zijn soms de enige ingrediënten die je nodig hebt om goed te ontspannen.

Het is tevens een mooie opwarmer voor de volgende film die vanaf 16 juli te zien is. Ik ben klaar voor HEROES RISING. En jij?

Trailer

Screener en moviestills zijn beschikbaar gesteld door Periscoop Film.


Vind je dit leuk?

Laat het ons weten! Dat kun je doen op verschillende manieren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.