7 Seeds: hoe overleef je een klimaat apocalyps?

Stel je voor: het klimaat veranderd zo erg dat de zeespiegel enorm zal stijgen. Die toekomst is zeker, dus de overheid werkt aan een speciaal programma en jij bent uitgekozen om daaraan mee te doen. Vrijwillig of niet. Om vervolgens jaren later wakker te worden in een wereld die compleet veranderd is. Steden zijn verdwenen en mensen uitgestorven. Hoe zouden mensen overleven in zo’n toekomst? Die vraag staat centraal in de Netflix serie 7 Seeds.

Netflix bracht in juni 2019 een nieuwe serie uit. Toen had ik nog geen tijd om hier aandacht aan te geven. Het voordeel van de vrije tijd die ontstaan is door de coronacrisis, heb ik de gelegenheid om mijn backlog aan anime weg te werken. 7 Seeds is de eerste die ik besloot te gaan kijken. Ik moet toegeven dat ik verrast ben door deze serie. Door het gebruik van CGI en mijn redelijke onbekendheid met de titel had ik geen echte verwachtingen voor deze serie. Echter, weken nadat ik het concept voor deze recensie schreef, denk ik nog vaak terug aan bepaalde scenario’s uit de anime.

7 Seeds is een grote mix van shoujo, sciencefiction, mysterie en romantiek. Het klinkt daarom als een hele opgave voor de scriptschrijvers om een goed lopend verhaal te maken. De anime is gebaseerd op de gelijknamige manga van Yumi Tamura, die 177 hoofdstukken telt. Ik ken de serie helemaal niet, maar heb op internet recensies gelezen van lezers die 7 Seeds zeer interessant vinden.

Actueel thema of science fiction?

De goede recensies kan ik wel begrijpen. Het verhaal volgt verschillende personages op een post-apocalyptische aarde. Wat is die apocalyps? Het klimaat is veranderd en de zeespiegel is enorm gestegen, waardoor al het land waar ooit mensen leefden onder water staat. Het klinkt als puur sciencefiction, maar het thema spreekt actuele zorgen over de toekomst aan.

Je ontwaakt samen met Arashi Aota, Hana Suguruno en Natsu Iwashimizu in deze nieuwe wereld. Zij (en jij met hen) leren hoe ze moeten overleven in de wildernis en de wereld ontdekken. Tijdens hun tochten komen ze er achter dat er meerdere groepen mensen zijn die op dezelfde manier zijn ingeslapen, en wakker zijn geworden in de toekomst. Ook gaan ze op zoek naar hints die kunnen uitleggen wat er met de wereld gebeurd is. En vooral waarom de mensheid is ingestort.

Beoordeling

7SEEDS
7 seeds anime serie op Netflix

Movie title: 7 Seeds

Date published: 2019-06-28

Country: Japan

Duration: 24 afleveringen (2 seizoenen)

Director(s): Yukio Takahashi

Actor(s): Jun Fukuyama (Arashi Aota), Ao Touyama (Natsu Iwashimizu), Youko Hikasa (Hana Sugurono),

Genre: sciencefiction, drama,

Kijk op Netflix

Overall
6.4/10
6.4/10
 • Verhaal - 7/10
  7/10
 • Personages - 6/10
  6/10
 • Animatie & tekenstijl - 5/10
  5/10
 • Geluid & soundtrack - 7/10
  7/10
 • Amusement - 7/10
  7/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Verschillende personages en perspectieven

Ik vond het een heel interessante serie met meeslepende momenten. De serie duikt diep in de psychologie en het gedrag van de mens in verschillende situaties. Wat ik vooral goed vind, is dat het verhaal steeds van perspectief verspringt. Er zijn veel verschillende personages en sommige groepen zijn op een ander moment wakker geworden. Of, bijvoorbeeld, zijn er groepen die speciaal getraind zijn voor de overlevingsmissies en andere met ‘afgeschreven’ burgers zoals werklozen en kluizenaars.

Onderwerpen zoals overlevingsinstinct bij mensen, geweld, macht en alle aspecten van een samenleven komen aan bod. Sommige reacties van personages worden uitgebreid belicht, waardoor je gaat nadenken over wat jij zou doen als je in dezelfde situatie zou zijn. Bij vlagen is de serie behoorlijk spannend en meeslepend. Vooral het tweede seizoen zwelt de spanning aan. Maar helaas niet altijd.

Soms lastig te volgen, en matige computeranimatie

De hoeveelheid personages in de serie werkt echter ook negatief op het verhaal. Men lijkt niet te weten welk tempo het moet hebben. Sommige scènes komen overdreven of zelfs lachwekkend over, terwijl dat eigenlijk niet zou moeten. Ik denk dat dit voornamelijk komt, omdat je niet genoeg over elk personage weet om zo’n situatie dan series te nemen. Hierdoor begreep ik niet altijd de acties van personages, of kon ik niet helemaal volgen wat de anime met bepaalde scènes probeerde te zeggen.

Anime gemaakt met computeranimatie krijgt vaak veel kritiek. Het is dan ook nieuw en deze techniek wordt nog niet altijd goed toegepast. CGI kan er echter ook goed uit zien. Dat heb je kunnen zien als je Beastars hebt gezien. Als ik 7Seeds daarmee vergelijk, valt de kwaliteit eigenlijk wel mee. Het is niet extreem goed, maar ik heb slechtere computer animatie in anime gezien.

7 Seeds verdient een kans

7 Seeds is geen perfecte anime, maar ik heb me er uitstekend mee vermaakt. De serie kijkt lekker weg. Beide seizoenen heb ik binnen drie dagen compleet uitgekeken. Als je CGI animatie niet heel erg vind, dan raad ik je aan om deze serie een kans te geven. Het kan zomaar zijn dat het verhaal je toch weet te boeien.


Like je dit?

Laat het ons weten! Dat kun je doen op verschillende manieren:

Laat je ook een reactie achter? Thanks!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


%d bloggers liken dit: