Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Tokyo Mew Mew: de dieren politie van de anime!

Tokyo Mew Mew

Persoonlijk één van mijn favorieten in het magische meisje genre. De manga’s kocht ik snel na het kijken, terwijl ik het meestal andersom doe. Tokyo Mew Mew bracht o.a. veel aandacht voor de dieren!

Momomiya Ichigo is een gewone tiener, met een grote crush voor een klasgenoot. Als ze met hem op een date gaat valt ze zomaar in slaap. In haar dromen komt ze een kat tegen die in haar lichaam gaat. Na die droom en de volgende dagen gebeuren er de raarste dingen! Inmense trek in visjes, katachtige trekjes zoals altijd op je voetjes landen en andere trekjes. Als haar crush Masaya Aoyama wordt aangevallen door een monster komt ze erachter dat de kat achtige dingen een reden hebben. Ichigo transformeert in een magisch meisje met katten oren; Mew Ichigo.

Als Masaya veilig is komt Ichigo twee andere belangrijke personen tegen. Shirogane Ryuu en zijn hulpje Akasaka Kei Ichiro. De twee zijn verandertwoordelijk voor Ichigo’s verandering. Ze is geïnjecteerd met het DNA van een kat, niet zomaar een kat! Maar de Iriomote Wilde kat, een uiterst bedreigde diersoort die jammer genoeg alleen op het Japanse eiland Iriomote voorkomt. Aliens terroriseren de aarde en aan Ichigo de taak om ze te zoeken en te verslaan. Maar ze is niet de enige met een dierlijk dna, 4 andere meisjes hebben hetzelfde. Ichigo moet die eerst vinden voor de haar missie begint!

Alle meiden zijn vernoemd naar etenswaar!

Ichigo gaat werken in een speciaal Maid-Café dat voor de gewone burger een normaal café is. Daar werken uiteindelijk alle vijf de magische heldinnen zodat ze elk moment weg kunnen wanneer er aliens zijn gesignaleerd. Grappige is dat alle meisjes naar etenswaar zijn vernoemd :).

Tokyo Mew Mew werd omgedoopt tot Mew Mew Power in Amerika. Deze versie is ook in Nederland op tv geweest, op zender NickToons. Daar kregen ook alle meisjes en andere personages een westerse naam. Maar jammer genoeg kreeg Tokyo Mew Mew geen grote fanbase hier.

Silerna

Hobby illustrator met een eigen comic. Groot manga fan en verschijnt zo nu en dan met een blog. Bezoek haar portfolio: www.silerna.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: