Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Flying Witch: het dagelijkse leven van een heks

Flying Witch

Een donkergrijze cape, een roetzwarte kat als handlanger en vliegend op een bezem. Een heks. Ze maakt allerlei borrelende brouwseltjes met spinnenpoten, padden en andere ingrediënten waar je de kriebels van krijgt, en natuurlijk magie. Als je een heks boos maakt, verandert ze je in een kikker! Magisch vuurwerk, dat is wat je verwacht bij hekserij. Flying Witch geeft daar echter een eigen draai aan…

Flying Witch gaat over de jonge heks Kowata Makoto die de fijne kneepjes van de hekserij nog moet leren. Daarom verhuist ze van de grote stad Yokohama naar het landelijke Aomori, een regio in het noorden van het Japanse eiland Honshu, waar familie van haar woont. Ze komt aan in een met sneeuw bedekt landschap en met haar slechte richtingsgevoel voorspelt dat niet veel goeds. Gelukkig is haar zwarte kat Chito een goede reisleider en voelt ze zich dankzij de inwoners van het gezellige stadje vast snel thuis.

De serie volgt het dagelijkse leven van het 15-jarige meisje dat leert hoe ze correct op een bezem moet vliegen, kleurrijke wezens uit ‘de andere wereld’ ontmoet en wortels vind die gaan gillen als je ze uit de grond trekt……..de reacties van neef Kei en zijn schattige zusje Chinatsu zijn hetzelfde als die van de kijker, vermoed ik. Ondertussen gaat Makoto natuurlijk ook gewoon naar school.

In Flying Witch geniet je van de natuur

Eigenlijk is Flying Witch een soort feelgood anime. Of dat saai is? Nou ja, als je alleen maar ‘battle-shounens’ zoals Naruto en One Piece gewend bent, is dit wellicht even wennen, want in deze serie gebeurt ook veel, maar in een stuk rustiger tempo. In een anime zoals dit gaat het om de simpele, alledaagse dingen die de personages doen en dat vind ik persoonlijk juist zo interessant. In deze series kom je meer te weten over het Japanse leven dan in andere series en je kunt er zelfs nog wat van leren. Wist je de knoppen van het Japans hoefblad en de krulvaren eetbaar zijn?

De gevarieerde personages zijn goed uitgewerkt en hebben zeer realistische en herkenbare karaktereigenschappen. Je kent vast wel iemand die doodsbang is voor kikkers en hoe leuk het is om tijdens een wandeling eentje als verrassing onder zijn of haar neus te houden. Zachte kleuren en fraaie achtergronden horen ook tot de kenmerken van anime series in dit genre, Flying Witch is dan ook een plaatje om naar te kijken.

Verstand op nul en kijken!

Tussen spectaculaire anime over zombies en romantische verhalen vol liefdesdriehoeken, is een rustgevende serie zoals Flying Witch een verademing om te kijken. Slice-of-life en iyashikei behoren dan ook tot mijn favoriete genres in anime. Oké, het is niet de allerbeste anime van het genre en misschien moet je er ook wel van gapen, maar je verstand op nul zetten en zonder zorgen naar een TV serie kijken kan heel plezierig zijn. De details van het gewone leven brengen -met subtiele toverkunst- genoeg verwondering.

Flying Witch is te zien bij Crunchyroll.com

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: