Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Little Witch Academia (Netflix serie)

Little Witch Academia

Little Witch Academia is een kleurrijke anime op Netflix. Opgetrokken dankzij een crowdfunding actie en met twee korte films die de serie vooraf gingen: wat kun je verwachten van een complete serie over de jonge heksen?

Het begon als een korte film gemaakt in het kader van Anime Mirai – nu Anime Tamago in 2013. Het was de eerste productie van Studio Trigger (o.a. Kill la Kill). Little Witch Academia was een simpele, vrolijke anime die wel in mijn smaak viel. Deze is ook op Netflix te vinden!

En kennelijk bij meer mensen. Er volgde een kickstarter actie waaruit het 50 minuten durende vervolg kwam. The Enchanted Parade vond Carlogandro wat minder goed en daar was ik het mee eens. Het verhaal was ingewikkelder en misschien waren de verwachtingen te hoog. Fans kregen een vervolg en dat was al meer dan waar ze op gehoopt hadden!

Een nieuwe serie biedt nieuwe kansen. Of regisseur Yoh Yoshinari de krachten van de voorgaande films weet te combineren?

Levendige, kleurrijke serie.

Ik vind van wel! Ik vond dit een heel erg leuke serie om te volgen. Grappig, vrolijk en in deze tijd van het jaar vind ik het een welkome oppepper. Het is een lange tijd geleden dat ik zo erg genoten heb van een magische avonturen anime. Zo eentje die ik in het verleden wel vaker keek. Het doet me een beetje denken aan series zoals W.I.T.C.H. of Winx, maar dan een volwassener versie. Nostalgie!

Aan de basis is het plot eenvoudig zodat het redelijk makkelijk te volgen is, maar er zaten veel lagen in wat ik echt interessant vond. Van vreemde situaties tot gewoon weer eens een idiote actie van Akko: in elke aflevering gebeurde er van alles. Ik heb me geen seconde hoeven vervelen.

Over een burgermeisje op een heksenschool.

Little Witch Academia volgt het meisje Atsuko Kagari – maar je mag haar ‘Akko’ noemen, die bij hoge uitzondering is uitgekozen als leerling aan de Luna Nova Academy.

Voor haar is dat een droom die uitkomt, want Shiny Chariot – haar grote voorbeeld – zat ook op deze school. Zij is haar enige motivatie om een heks te worden, al sinds Akko als klein meisje een optreden van haar zag.

Akko hoopt Chariot ooit te bezoeken, maar dat blijkt niet zo vanzelfsprekend te zijn. Chariot is namelijk verdwenen en niemand op school kan of wil over haar praten. Er is echter één hoop: Akko vind haar staf. Ze belooft die staf ooit aan Chariot terug te geven.

Maar, er is nog een probleem: vlieg- of toverles… het lukt haar allemaal niet. Akko lijkt geen grammetje magische krachten te hebben en ze stamt ook niet af van een heksenfamilie. Ze is maar een ‘gewoon’ meisje. Haar klasgenoten lachen haar dan ook uit.

Ook Susi, die ze onderweg al heeft ontmoet, plaagt haar liever. Echter worden zij, Akko en het gebrilde meisje Lotte al snel beste vriendinnen.

Makkelijk te volgen.

Men lijkt de klachten over de tweede film gehoord te hebben. Het verhaal van de serie zit ingewikkeld in elkaar, maar is een stuk makkelijker te volgen. Dat is te danken aan het episodische karakter van de serie.

Het verhaal begint van voor af aan en volgt hoe Akko bij die school terechtkomt en vooral problemen voor zichzelf en voor anderen. In de eerste 13 afleveringen leer je de personages, de school en de wereld kennen.

Er wordt stap voor stap gewerkt aan de karakterontwikkeling van Akko en geloof me: met haar als hoofdpersonage verveel je je niet zo snel.

Little Witch Academia a lot of Susi

Sympathieke personages en toffe bijrollen

Akko is druk, ongeduldig en nogal onhandig. Toch maakt haar enorme passie haar tot een erg sympathiek meisje. Je gelooft dat het frustrerend is dat ze na zo veel lessen nog steeds niet kan vliegen. Of wanneer zij de enige in de klas is die een kraai niet verstaat.

Ze is heel eigenzinnig, waardoor ze soms ook wel het bloed onder mijn nagels vandaan kon halen. Maar stom…nee ik vond haar niet stom. Verre van!

Ook de andere personages vind ik heel goed. Ze hebben allemaal unieke en geloofwaardige persoonlijkheden. Susi is die vriendin die altijd plaagt en Lotte is de lieve, dromerige meid. Samen met Akko is dit een heel sterk trio dat je hart snel verovert.

Diana is ook nog een hoofdpersonage in de serie. Ze is van een belangrijke heksenfamilie en gedraagt zich daar ook naar. De hele school – ook de leraren – kijkt naar haar op en als er problemen zijn, wordt zij er vaak bij gehaald. Vooral in het tweede seizoen krijgt ze veel diepgang, waardoor zij mijn favoriete personage is geworden uit de serie.

Cliché vijand

Het enige waar ik wel wat moeite mee had in de serie was het laatste gedeelte. Ik zal de spoilers voor me laten, maar ik vond Noire een interessant personage toen ze voor het eerst verscheen. De motieven voor de acties van haar vond ik echter niet erg duidelijk uitgewerkt. Daardoor kreeg ik het gevoel alsof het einde van de serie een beetje haastig is gemaakt. Dat maakte het personage nogal cliché overkomen, terwijl ik betere verwachtingen had. Zonde, vind ik.

Magische muziek en vrolijke kleuren

De serie heeft een wat ‘cartoon’-achtige feel. Dat klinkt wat neerbuigend, maar ik bedoel het positief. Het past bij een jeugdige anime zoals Little Witch Academia, met die vrolijke kleuren. In de animatie zag ik soms wat schoonheidsfoutjes, maar het zag er verder goed uit.

Een magische soundtrack zit er ook bij. Het zou heel makkelijk bij een Disney film kunnen horen. Niet super bijzonder, maar wel leuk en toepasselijk natuurlijk!

Prettig kijkplezier

Little Witch Academia zit ook vol humor. Als je goed oplet, ontdekt je dingen die misschien wel eens verwijzingen kunnen zijn naar andere anime, films of series. Van mecha tot One Piece. Er was zelfs een stukje waarbij ik meteen aan Sword Art Online of Star Wars moest denken. Was dat bedoeling? Want wat moet een heks anders met een lightsaber? XD De humor in de anime is zeer gevat of ronduit geniaal.

Tussen de lijnen door zijn ook zwaardere onderwerpen zichtbaar zoals politiek en het vinden van een identiteit. Dat geeft kijkplezier voor jong én oud!

Heb jij Little Witch Academia gezien? Laat een reactie achter!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

2 reacties

  1. Eline schreef:

    Little Witch Academia heb ik toevallig onlangs op mijn Netflix-lijstje gezet! Goede recensie, ik ga ‘m snel kijken 🙂

Vermeldingen

  • Yasumi
  • Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: