Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Little Witch Academia bezorgt magisch vuurwerk (korte film)

Little Witch Academia korte anime film review Netflix
Little Witch Academia begon als korte film, als onderdeel van een trainingsproject voor jonge animators. De 50 minuten durende vervolgfilm werd gerealiseerd dankzij een kickstarter project. Beide anime films zijn te zien op Netflix. Zijn ze leuk?

Eigenlijk ben ik helemaal geen Netflix kijker, omdat ik op het moment amper naar normale series kijk. In een druk leven moet je eenmaal keuzes maken en dan is mijn keuze in dat geval snel gemaakt 😉

Dankzij een lieve vriendin waarmee ik een account deel, kan ik in ieder geval het anime aanbod van Netflix nader te bekijken. Uiteraard ga ik mijn mening over de anime films en series op Netflix met jullie delen. Eén van die anime is Little Witch Academia, een anime die begon als een project om jonge animators in de spotlights de zetten. Het vervolg werd gefinancierd met een kickstarter project.

Hekserij school

Little Witch Academia gaat over een gewoon meisje dat, geïnspireerd door de beroemde heks Shiny Chariot, zelf ook een heks wil worden en daarvoor naar de Witch Academia gaat. Aangezien Akko geen afstammeling is van een heksen- of tovenaarsfamilie, heeft ze een groot nadeel ten opzichte van de rest, maar daar laat ze zich niet door tegenhouden.

Het eerste deel van Little Witch Academia duurt 26 minuten en gaat over hoe Akko, haar vriendinnen en de rest van de leerlingen hun eerste lessen in hekserij krijgen, waarbij ze onder andere een levensgevaarlijke opdracht moet uitvoeren.

Anime Mirai, voor animators van de toekomst

Deze korte animatiefilm is oorspronkelijk een onderdeel van een project genaamd ‘Young Animator Training Project’, ook wel bekend als ‘Anime Mirai’, dat sinds 2011 jaarlijks word gehouden om (zoals de naam al zegt) jonge animatoren de kans te geven om zich te laten zien. Telkens komen er vier minifilms van verschillende animatiestudio’s uit. In de editie van 2013 was Little Witch Academia de inzending van Studio Trigger, samen met nog drie andere films, die ik dat jaar tijdens CAMERA Japan in Rotterdam heb gezien.

Little Witch Academia: The Enchanted Parade

Little Witch Academia werd zeer positief ontvangen, waardoor Studio Trigger (de animatiestudio waar deze anime is gemaakt) een kickstarter project startte voor een vervolg, dat maar liefst ruim € 562.000 opleverde, het viervoudige van het oorspronkelijke doel (een kleine € 140.000). Hieruit kwam de c.a. 50 minuten durende Little Witch Academia: The Enchanted Parade voort.

In deze film moeten Akko en haar vriendinnen voor straf de heksenparade organiseren die ieder jaar gehouden wordt. Akko is laaiend enthousiast, maar tot op heden werd die parade nou niet bepaald vrolijk verwelkomd. Sterker nog, het beeld van heksen bij de gewone mensen is nog precies als in de Middeleeuwen.

Akko laat het er echter niet bij zitten en is van plan om de vrolijkste heksenparade ooit te organiseren. Haar egocentrische plannen zijn echter een groter probleem dan de parade zelf…

 

Vriendschap is altijd de sleutel tot fantastische magie

In Little Witch Academia staat in de beide delen vriendschap centraal, wat uiteindelijk tot grootse magie kan leiden. Behoorlijk cliché in mijn ogen, maar dit zijn toch vaak de ingrediënten voor succes.

De tekenstijl is jeugdig en kleurrijk en de animatie is van zeer hoge kwaliteit. Dat is het voordeel van korte animatiefilms. Het nadeel is dat het verhaal in zowel deel 1 als deel 2 niet tot in de details is uitgewerkt. In beide delen gaat het verhaal snel en behoorlijk van de hak op de tak. Jammer, want ik vind het verder erg leuke films!

De muziek in deze films geven mij het gevoel dat ik in een pretpark zoals Disneyland of de Efteling loop. Niet bijzonder, maar wel magisch en zeer toepasselijk

Leuke anime voor fans van magie en avontuur.

Voor de jonge meisjes (en jongens) is Little Witch Academia een betoverende aanrader. Het zijn absoluut kindvriendelijke tekenfilms, misschien op sommige punten een beetje eng, maar met één oog meekijken is voor de volwassene ook geen straf, denk ik 😉

Little Witch Academia en Little Witch Academia: The Enchanted Parade zijn te zien op Netflix.

Check hier al onze reviews op een rij!

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bewaren

Bewaren

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: