Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

GREAT PRETENDER: beste anime op Netflix dit jaar?

Great Pretender review

Dit is een gevaarlijke anime. Zodra je begint met kijken, kan je niet meer stoppen. En als je alle afleveringen hebt gezien, wil je de serie meteen opnieuw kijken. Want er is niets leukers dan dieven en oplichters die rijke gangsters en corrupte politici aanpakken. Op zoek naar de spanning en plezier van een heist film, verpakt in kleurrijke animatie? Dan is GREAT PRETENDER het antwoord, en meer.

Criminelen horen in de gevangenis. Maar is het niet leuk om te zien hoe ze hun plannen voorbereiden en de overval uitvoeren? Hoe gekker, hoe beter. Heist films zijn spannend. Wat nog beter is, is wanneer die overvallen worden uitgevoerd door een groep oplichters. Maar let op! Ze werken niet samen. Het is ieder voor zich, met toevallig allemaal hetzelfde doel. Het zorgde er hoe dan ook voor dat ik super vermaakt werd door deze serie.

Waar gaat GREAT PRETENDER over?

GREAT PRETENDER opent met een man die ondersteboven aan het Hollywood-bord hangt. Zijn naam is Makoto Edamura. “Help me!” schreeuwt hij uit. En dat is dan nog maar het begin van zijn knotsgekke avontuur. En wij als kijkers mogen meegenieten. De hippe jazz intro die dan volgt kan je gewoon niet overslaan. De intro brengt je gelijk in de mood voor de coole actie die deze serie belooft.

Edamura ziet zichzelf als de grootste zwendelaar in Japan, totdat hij de Fransman Laurent Thierry ontmoet. Het duurt niet lang voor hij beseft dat hij bedrogen wordt. Laurent weet hem constant te manipuleren en zo raakt Edamura betrokken bij een reeks oplichtingen. Laurent maakt namelijk deel uit van een groep die misdadigers oplicht. Zijn vriendelijke lach mag oude vrouwtjes kunnen bedriegen. Die lach werkt niet bij drugs dealende filmmakers of prinsen uit het Midden-Oosten. Een kleine fout kan de dood betekenen!

Beter dan Baccano!?

Ik hou wel van heist films. Films zoals Ocean’s Eleven of Bonny and Clyde kijken makkelijk weg. Ze bieden veel actie en vermaak. Er zijn niet veel anime series in dit genre, en helemaal weinig anime series die dan ook goed zijn. Mijn meetlat voor wat ik hier een goede anime vindt, ligt al heel lang bij Baccano!. Dat vond ik tot nu toe de beste actie, avonturen serie die zich afspeelt in Amerika. Nu kan ik die mening bijstellen.

Want wat was dit genieten. Geen moment is saai en als je bijna denkt te weten hoe het verhaal gaat lopen, komt de serie met een nieuwe wending. GREAT PRETENDER zit vol verrassingen en eigenlijk allemaal positief. De serie is opgedeeld in 4 ‘cases’, korte arcs die zich telkens afspelen in een andere locatie in de wereld. Daardoor is de setting al heel afwisselend.

Kleurrijke personages maken het verhaal

In tegenstelling tot wat je verwacht van een serie over oplichters, gaat het verhaal minder om de actie en meer over de personages. Dat vind ik sowieso een aantrekkelijk punt van de Japanse manier van vertellen van verhalen. GREAT PRETENDER pakt dat uitzonderlijk goed aan. Vooral tijdens de voorbereidingsacties kom je veel details te weten over de personages. Niet alleen de hoofdpersonages zoals Edamura en Laurent, maar ook hun doelwitten.

Wanneer dan de echte actie plaatsvind, begrijp je waarom ze dit doen. De motivaties van elk belangrijk individu in het verhaal is duidelijk. Dat maakt de actie nog vermakelijker.

Hoewel… alles is niet altijd duidelijk.

Great Pretender neemt je met open ogen in de maling.

Weet je wat het is met oplichters? Ze nemen ook de kijker in de maling. Soms blijkt de werkelijkheid van de situaties in deze anime anders te zijn dan je denkt. Dat is vooral te danken aan perspectief. In elke case krijg je per aflevering slechts porties van het hele plaatje te zien. Dat geeft ruimte voor veel verrassende plottwists. Dat verveeld nooit. En als je dan op het einde ziet hoe de stukjes in elkaar passen, geeft dat ontzettend veel voldoening.

Het beste op Netflix van dit jaar?

Het is lastig om dit goed te beschrijven zonder spoilers, dus je moet het hiermee doen. Ik kan nog wel verder gaan over hoe geweldig de animatie is, en hoe cool de soundtrack klinkt. Alles in deze serie is perfect voor vermaak. Mogelijk de beste originele anime serie die Netflix heeft uitgebracht dit jaar. Ik ben daar nog niet helemaal over uit, maar het is een sterke kandidaat. Er is iets wat ik wel zeker weet. GREAT PRETENDER heeft de beste ending van dit jaar.

TLTR

Recensie

Movie title: GREAT PRETENDER

Movie description: Volgt Makoto Edamura a.k.a. de beste zwendelaar van Japan. Hij ontmoet de Fransman Laurent Thierry, dankzij wie hij helemaal in de Verenigde Staten verzeild raakt. Daar gaat hij het met Laurent en diens partner Abigail Jones het opnemen tegen gangsters. Want er is niets leukers dan misdadigers voor gek zetten!

Date published: 8 July 2020

Country: Japan

Duration: 23 afleveringen

Director(s): Hiro Kaburagi

Actor(s): Edamura Makoto (VA: Chiaki Kobayashi), Laurent Thierry (VA: Junichi Suwabe), Abigail Jones (VA: Natsumi Fujiwara)

Genre: actie, avontuur, komedie, mysterie, psychologie

Kijk hier

Overall
9.4/10
9.4/10
 • Verhaal - /10
  0/10
 • Personages - /10
  0/10
 • Animatie & tekenstijl - /10
  0/10
 • Geluid & soundtrack - /10
  0/10
 • Amusement - /10
  0/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Trailer


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

No Responses

 1. 29 december 2020

  […] heeft ook studio’s zoals, WIT Studio, MAPPA en TRIGGER gestrikt om series voor ze te maken. Great Pretender en BNA zijn plezierige series met veel energie en een goede productie. De series zijn spannend en […]

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: