Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Hoera, 5 jaar geleden begon ik een anime blog!

Hé, heb je even? Ik wil je vertellen dat 1 december een bijzondere dag is. Niet omdat het bijna Pakjesavond is. Ook niet dat 2020 over een maand voorbij is (GELUKKIG). Nee, vandaag is de verjaardag van Animeazing.nl – deze Nederlandstalige anime blog. Ik geen fan van verjaardagen, dus verwacht geen groot feest. Wel een persoonlijk blog aan jou, de trouwe lezer.

Mijn website bestaat vandaag 5 jaar. Op 1 december 2015 maakte ik een blog op WordPress.com en schreef ik bijna iedere dag iets over anime. Ik zie het als één van mijn beste beslissingen ooit. Om uit te leggen waarom dat is, moet je eerst de geschiedenis van deze website weten. Als je die al kent, dan mag je gerust verder scrollen.

Hoe het allemaal begon

Schrijven doe ik al mijn hele leven sinds ik schrijven kan. Verhalen, gedichten en online forum rollenspellen (forum RPG’s). Daar begon het allemaal mee. De meeste verhalen zijn verloren gegaan bij de crash van mijn vorige laptop. Ik was ook niet altijd even blij met het schrijfwerk, dus heel veel eindigde ook in de prullenbak. Papier of digitaal.

De RPG’s bestaan ook niet meer, omdat de forums op een gegeven moment werden opgeheven. De meeste forums stonden op de website Clubs.nl. Ken je dat?

Zucht… ik mis die tijd wel hoor. Zeker nu, wanneer we allemaal wel de behoefte hebben om aan de realiteit te ontsnappen.

Anime + amazing

De andere manier om aan de realiteit te ontsnappen is natuurlijk anime. Op Clubs.nl was ik zelf de oprichter van een forum over anime. Dat forum was erg succesvol met veel leden en activiteit. Toch werd het steeds moeilijker om nieuwe bezoekers en forumleden aan te trekken, omdat de populariteit van forums in het algemeen aan het afnemen was.

Toen begon ik al na te denken om dat forum ergens anders voort te zetten. Het heette trouwens Animazing – zonder de letter E! Een samenvoeging van de woorden Anime + amazing.

Laatst besloot ik alle bestaande mappen op mijn laptop te sorteren en in een cloud te zetten. Jawel, de eerder genoemde crash heeft mij op harde manier geleerd hoe belangrijk het is om een back-up te maken. Sindsdien doe ik dat heel trouw, en werk ik daarnaast met een cloud. Het is wel handig om altijd bij belangrijke documenten te kunnen. Maar sommige oude mappen en minder belangrijke documenten stonden alleen op mijn laptop. Nu had ik alle tijd om die mappen aan te pakken.

Het ontstaan van een Nederlands anime blog

Ik ontdekte een Word document met de eerste website ideeën. In 2013 was ik al bezig met brainstormen over een websitenaam. Uiteindelijk kwam ik op de naam Animeazing, de naam van het oude forum met de ‘E’ eraan toegevoegd.

In 2015 hakte ik de knoop door en maakte ik de website aan op WordPress.com. Mijn eerste doel was om er achter te komen of dat bloggen wel iets voor mij was. Ik vond nog een screenshot van de eerste versie van Animeazing in de eerste maanden.

Helaas heb ik geen screenshots meer van latere versies. Daar heb ik nu wel spijt van. Het is namelijk leuk om zulke dingen terug te zien. Een half jaar later was ik ervan overtuigd dat ik het bloggen over anime een geweldige hobby vond. Dat kon ik wel een tijdje volhouden! Dus besloot ik in augustus een eigen domein en hosting provider aan te schaffen. Daarom zie ik 16 augustus 2016 als de dag van de officiële launch van Animeazing.nl. Het is een van mijn beste beslissingen ooit.

Animeazing.nl in 2016 –> Animeazing.nl in 2020

Bloggen is ontzettend leerzaam.

Ik zou iedereen aanraden om te gaan bloggen. Probeer het op zijn minst. Je leert er veel van. Het maakt niet uit over wat voor onderwerp het gaat. Je hoeft niet eens een held zijn in taal of schrijven. Ik zie mijzelf ook niet als een goede schrijver. Als je dit leest denk je misschien “onzin”. Maar echt. Ik zie altijd ergens ruimte voor verbetering. Ik heb zo veel geleerd over de technische kant van het maken van een blog of website, logo design, zoekmachineoptimalisatie en misschien het belangrijkste: discipline en verantwoordelijkheid.

Nu heb ik de regel dat er minimaal 1 keer per week een nieuw artikel moet komen. Dus het is mijn verantwoordelijkheid om mij aan die afspraak te houden. Niet voor mijn lezers, maar voor mezelf. Dat betekent discipline om minimaal 1 keer per week achter de computer te gaan zitten om een blog te maken. Het is geen verplichting. Ik kan er elk moment mee stoppen. Toch doe ik dat niet. Ik vind het ten eerste veel te leuk om ermee te stoppen, maar ik wil ook alle leermomenten niet missen.

Sinds augustus 2016 zie ik met eigen ogen hoe de website groeit. Soms met enorme sprongen. In januari van 2017 was het aantal bezoekers al verdubbeld. Inmiddels kan ik met zekerheid zeggen dat het gemiddelde bezoekersaantal rond 2.300 per maand zit. Maar dit blog gaat niet over de cijfers, dus als je daar meer over wil weten, kijk dan eerst even hier.

Het punt dat ik hiermee wil maken is, is dat er nog heel veel potentie in deze website zit. Er is geen weg meer terug. Ik kán niet meer stoppen! Ik zou zo veel spijt hebben als ik niet mijn best zou doen om alles uit deze hobby te halen wat er in zit. Er valt namelijk ook nog veel te bereiken. Ik zie namelijk nog veel groeimogelijkheden voor anime in Nederland.

Wat gaat de toekomst brengen?

2020 heeft mij geleerd dat de toekomst altijd anders uitpakt dan je verwacht. Ik had zo veel plannen en ideeën om uit te voeren dit jaar, maar die gingen allemaal niet door. Maar r zijn sinds 2015 zo veel dingen gebeurt in mijn leven. Allemaal positieve dingen waarvan ik denk, als ik eerlijk ben, nooit zouden zijn gebeurd als ik niet die knoop had doorgehad. Gebeurtenissen die ik nooit had verwacht.

Een persoonlijk hoogtepunt van al die gebeurtenissen, is toch wel het interview met Yoshiki in oktober 2017! Ik was zo ontzettend zenuwachtig, maar het was uiteindelijk een ontmoeting om nooit te vergeten. Dat komt al boven op het feit dat het verhaal van X Japan en alles wat Yoshiki zelf heeft meegemaakt mij enorm inspireert. Zelfs als je geen fan bent van X Japan, raad ik je aan om de rockdocumentaire We Are X (gesponsorde link) te kijken. Het is zo inspirerend!

Grijp iedere kans die je krijgt. Je leert ervan.

Hierdoor kan ik alleen maar zeggen: als je kansen krijgt, grijp die gewoon. Wees niet bang om een beslissing te nemen die eng is. Heel vaak is die angst een teken dat je groeit. Geef alleen op als je het gevoel hebt dat je echt niet meer verder kan, en je ook de motivatie niet meer hebt om te blijven proberen. Dan is het misschien tijd voor een ander pad, maar wel vooruit! Als je over die berg heen bent geklommen, mag je echt wel trots zijn op jezelf!

De toekomst voor Animeazing?

Dat was eigenlijk alles wat ik wilde zeggen. Een heel persoonlijk blog om stil te staan bij het feit dat ik het schrijven over anime al 5 jaar weet vol te houden. Is dat een knappe prestatie? Dat weet ik niet. Wat ik wel besef, is dat ik nog lang niet het gevoel heb dat ik iets heb bereikt met deze website. Gek, hè?

Ik weet wel dat ik dat gevoel moet gebruiken als motivatie om door te gaan. In 2020 lijkt het leven voor heel veel mensen stil te staan en dat is oncomfortabel. Maar het is goed om even te stoppen, en na te denken over waar je mee bezig bent. Dit jaar was een jaar vol zelfreflectie. Volgend jaar is een jaar om weer stap voor stap vooruit te gaan. Deze situatie zal niet eeuwig doorgaan, daar ben ik van overtuigd.

Wat de toekomst brengt voor Animeazing.nl weet ik niet, maar ik beloof je dat 2021 een feestelijk jaar zal zijn.

Bedankt dat je de tijd neemt om deze website te bezoeken en mijn blogs te lezen!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: