Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Seven Deadly Sins: Prisoners Of The Sky

SEVEN DEADLY SINS: Prisoners of the Sky

PRISONERS OF THE SKY is sinds 2018 beschikbaar op Netflix, maar nu pas heb ik de tijd genomen om hem te zien. De film is een ‘sidestory’ van de anime serie Seven Deadly Sins. Dat betekent dat de film niet direct gevolgen heeft voor het verhaal. Een leuk tussendoortje voor fans van de serie, in afwachting van een nieuw seizoen. Eerlijk gezegd, viel de film mij een beetje tegen. Ik vertel je waarom.

SEVEN DEADLY SINS THE MOVIE: PRISONERS OF THE SKY kwam uit in 2018. De film is een sidestory gebaseerd op de manga SEVEN DEADLY SINS. De film volgt een nieuw avontuur, waarbij Meliodas en Hawk plots worden getransporteerd naar de Sky Temple. Dat is een land boven de wolken, bewoond door het Celestial volk. Toeval wil dat Meliodas sprekend lijkt op Solaad, een jongen die achterna wordt gezeten. Meliodas wordt gevangen genomen en in de gevangenis gezet.

Ondertussen bereid het koninkrijk van de Sky Temple zich voor om de Great Oshiro te beschermen. Deze zegel houdt een 3.000 jaar oud kwaad gevangen. De Six Knights of Black, een groep demonen, willen die zegel verbreken. Dat lukt ze, waardoor de Celestials moeten vechten tegen een vijand waar ze niet tegen zijn opgewassen. Gelukkig hebben ze de Meliodas en de rest van de Seven Deadly Sins aan hun zijde.

Animatie en geluid is dik in orde

Qua animatie is er weinig mis mee. Sterker nog, zoals je van een bioscoopfilm verwacht is de animatie een tikkeltje beter dan de serie. Elk gevecht is indrukwekkend om naar te kijken en gelukkig zit de film daar vol mee. Je waardeert PRISONERS OF THE SKY het beste wanneer je na een drukke dag behoefte hebt aan een makkelijke film om bij te ontspannen.

De soundtrack van Hiroyuki Sawano vind ik nog steeds het beste aan de hele serie. Zijn muziek is altijd zo herkenbaar. Bij de eerste noten weet je niet alleen welke anime dat is, maar ook over welke momenten in de anime de muziek gaat. Vooral de energieke, bombastische tracks zoals Perfect Time zijn voor mij puur genot.

Personages van de Sky Tempel teleurstellend

Waar PRISONERS OF THE SKY de steken loslaat is het verhaal en de personages. Dat is teleurstellend, want tot nu toe vond ik dat Seven Deadly Sins dat wel goed deed. Met name de personages. Serieus…wat is dat Celestial volk dom. Doordat Meliodas en Solada op elkaar lijken is verwarring te begrijpen en zorgt het voor enkele komische momenten. Op een gegeven moment werkt het komische effect wel uit. Zo sprekend lijken ze namelijk ook weer niet. Dezelfde kleur haar en ogen… daar houden de gelijkenissen al op. Daarom vond ik het helemaal storend dat zelfs de vader van Solada voortdurend Melodias voor zijn zoon blijft aanzien. Misschien heeft die vader nooit goed naar zijn zoon gekeken?

De achtergrondinformatie over de Celestials blijft in de film zeer oppervlakkig en dat vind ik jammer. Seven Deadly Sins gaat heel diep in op de eigenschappen van de wereld en alle clans. De geschiedenis, culturen en hun rol in de oorlogen wordt in de serie uitgebreid behandeld. Maar niet in deze film. Zo zie je goed wat het nadeel is van een film vergeleken met een serie: te weinig tijd om je te verdiepen. Jammer, want ik had graag meer over dit volk willen weten. Helaas gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren, omdat deze film slechts een sidestory is.

Alleen afgekeken vanwege Meliodas en de rest

En dat is eigenlijk alles wat ik over deze film te zeggen heb. PRISONERS OF THE SKY beloont fans van de franchise met toffe actie. Maar als je hoopt dat de film een hoogtepunt is van de serie, dan zal je worden teleurgesteld. Ik vond hem frustrerend vanwege de slecht geschreven personages. Het enige waarvoor ik toch bleef kijken, was omdat ik Meliodas en de andere vertrouwde hoofdpersonages heel cool vind.

TLTR

RECENSIE

Movie title: SEVEN DEADLY SINS THE MOVIE: PRISONERS

Movie description: Tijdens hun zoektocht naar een mysterieus ingrediënt bekend als 'Lucht vissen', vinden Meliodas en Hawk een bron dat hen transporteert naar de Lucht Tempel. De Lucht Tempel is een prachtig land boven de wolken, bewoond door Celestials. Meliodas lijkt echter sprekend op een lokale crimineel genaamd Solaad. Daardoor wordt hij direct gevangen genomen en in de gevangenis gezet. Ondertussen bereid het koninkrijk van de Lucht Tempel zich voor om de Great Oshiro te beschermen. Deze zegel zou een 3.000 jaar oud kwaad gevangen houden. De Six Nights of Black, een groep demonen, willen de zegel verbreken. Dat lukt ze, waardoor de Celestials moeten vechten tegen deze geduchte vijanden. Gelukkig hebben ze de Seven Deadly Sins aan hun zijde.

Date published: 18 August 2018

Country: Japan

Duration: 99 minuten

Director(s): Noriyuki Abe, Yasuto Nishikata

Actor(s): Meliodas (VA: Yuki Kaji), Elizabeth Liones (VA: Sora Amamiya), Hawk (VA: Misaki Kuno), Diane (VA: Aoi Yuki), Ban (VA: Tatsuhisa Suzuki), King (VA: Jun Fukuyama), Gowther (VA: Yuhei Takagi), Merlin (VA: Maya Sakamoto), Escanor (VA: Tomokazu Sugita), Solaad (VA: Tsubasa Yonaga), Ellatte (VA: Haruka Tomatsu)

Genre: actie, avontuur, komedie, shounen

Overall
6.8/10
6.8/10
 • Verhaal - 6/10
  6/10
 • Personages - 5/10
  5/10
 • Animatie & tekenstijl - 8/10
  8/10
 • Geluid & soundtrack - 8/10
  8/10
 • Amusement - 7/10
  7/10
Sending
User Review
9.5/10 (2 votes)

Trailer

Lees verder


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: