Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

Haikyuu!!: Karasuno vs. Shiratorizawa

haikyuu 3rd season

Geloof me. Het derde seizoen van Haikyuu!! is een hel om te kijken als je steeds een week moet wachten. De volhardende ‘kraaien’ staan in dit seizoen tegenover Shiratorizawa. De serie flikt het weer om de kijker goed in spanning te houden. Gelukkig is het seizoen nu afgelopen, en kun je de serie in één adem kijken, en kun je in dit blog mijn mening lezen over Haikyuu!! Seizoen 3.

Let op: dit seizoen is een spoiler voor als je Haikyuu nog wil kijken. Verder lezen op eigen risico!

Het derde seizoen van Haikyuu!! duurt ‘slechts’ 10 afleveringen, en is eigenlijk het verlengde van het vorige seizoen. Daarom kun je dit seizoen niet kijken, zonder eerst de eerste twee seizoenen van Haikyuu!! gezien te hebben. Dit seizoen gaat over de ontknoping van het ‘Spring Tournament’ met de wedstrijd van Karasuno tegen het prestigieuze team van de Shiratorizawa Academy.

Shiratorizawa staat in de top 8 van de Japanse volleybal clubs en is nog nooit eerder verslagen. Wakatoshi Ushijima is de grote aanvoerder, die tot de beste aces van Japan behoort. Shiratorizawa’s kracht wordt gesymboliseerd met één grote arend, in tegenstelling tot de meerdere kraaien van Karasuno. En dat Karasuno staat nu tegenover dit team…

Productie van Haikyuu blijft op topniveau

Haikyuu!! wordt ook dit seizoen weer geregisseerd door Susumu Mitsunaka, voor wie dit verrassend genoeg pas het tweede project is als regisseur. Hij heeft uitstekend werk verricht, want de serie blijft me verbazen. Er is jammer genoeg minder ruimte voor humor, zoals in de voorgaande seizoenen. Wellicht is dat ook wel beter, want dat zou de wedstrijdspanning enkel verstoren.

Qua animatie bezorgt Production I.G tot nu bij mij nooit teleurstellingen. Ook nu is dat weer geweldig gedaan. Ieder moment heeft dit seizoen de juiste impact. Van knallende smashes bij het tot de keiharde serves van Ushijima…ze zorgen voor een momentum die van het begin tot eind aanhoudt. Ik zat regelmatig juichend voor mijn beeldscherm, wanneer Karasuno een punt wist te maken.

Tsukishima is de beste <3

Wat de beleving dit seizoen ook weer helemaal perfect maakt, is de karakterontwikkeling. Ook nu weer van ongekend niveau, en daar hou ik van. Niet alleen Hinata en Kageyama zie je steeds beter worden, ook de anderen ontwikkelen nieuwe techieken en vaardigheden. Daarbij gaat mijn pluim in dit seizoen naar een andere eerstejaars: Tsukishima. Damn, wat maakt hij een vooruitgang mee dit seizoen…. hij was absoluut de beste speler, en mijn favoriet in deze wedstrijd!

De kleurrijke personages, en dan met name de ‘Guess Monster’ Satori Tendou, van Shiratorizawa zorgen ook voor voldoende vermaak. Ook krijg je hier en daar wat achtergrondinformatie over hem, Ushijima en een paar andere spelers van dat team.

Het lijkt alsof je zelf in de sporthal zit.

Tenslotte blijf ik gefascineerd door de aandacht die gestoken wordt in de details. Van het realistische geluid van piepende sportschoenen in de speelzaal, tot het commentaar van toeschouwers langs de zijlijn en op de tribunes. Zelfs spelers van uitgeschakelde teams, zoals Oikawa, zijn niet vergeten. Als je Haikyuu kijkt, lijk het wel alsof je zΓ©lf in die sporthal staat. Daarom vind ik de beleving van deze anime zo geweldig!

Als ik dan toch iets van kritiek zou moeten leveren op dit seizoen, dan kan ik alleen het abrupte einde noemen. AAAH! Dit smaakt zΓ³Γ³ naar meer. Er moet gewoon nog een seizoen van komen, maakt niet uit hoe lang dat moet duren. En je moet weten dat ik tot nu toe weinig had met sport anime! Dus…waar wacht je nog op?

Zolang heb jij de tijd om alle drie de seizoenen van Haikyuu!! op Crunchyroll te bekijken!

TLTR

Name: Haikyuu!! 3rd Season

Description: Derde seizoen van de sport anime serie Haikyu!! over volleybal.

Overall
9.6/10
9.6/10
 • Verhaal - 9/10
  9/10
 • Personages - 10/10
  10/10
 • Animatie & tekenstijl - 10/10
  10/10
 • Geluid & soundtrack - 9/10
  9/10
 • Amusement - 10/10
  10/10
Sending
User Review
0 (0 votes)

Informatie

Type: shounen Genres: sport, drama, school, komedie Afleveringen: 10 Studio: Production I.G Regie: Susumu Mitsunaka

Trailer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: