Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Little Witch Academia: The Enchanted Parade (Netflix)

Little Witch Academia The Enchanted Parade

Little Witch Academia is een relatief jonge anime-franchise, maar het heeft al een lange weg afgelegd. De franchise begon in 2013 als een 30 minuten durende korte film van Anime Mirai, een project om toekomstige animators op te leiden. Vervolgens werd een Kickstarter opgezet om een tweede korte film te financieren. Op dit moment wordt een Little Witch Academia serie uitgezonden op Japanse televisie. Naar verwachting komt die serie binnenkort voor ons beschikbaar op Netflix. In afwachting daarop heb ik een kijkje genomen naar de gekickstarte korte film Little Witch Academia: The Enchanted Parade.

Akko mag dan wel de school van de ondergang hebben gered, ze is en blijft gewoon een leerling van de Luna Nova Magieschool. Dus krijgt ze nog steeds straf als ze problemen veroorzaakt. Nadat de maat echt vol is krijgen Akko, Lotte en Sucy de taak om de jaarlijkse heksenparade te organiseren. Dit geeft Akko het idee om de traditie op grootse wijze te veranderen. Ze wilt namelijk mensen de voordelen van magie laten zien. Maar gaat dat haar wel lukken?

Is het even goed?

De originele Little Witch Academia vertelde een heel simpel verhaal, maar deed dat op een goede manier. Het plot ontvouwde zich op efficiënte wijze en de animatie was vloeiend en inventief. The Enchanted Parade is bijna dubbel zo lang. Het heeft dus de ondankbare taak om het origineel te overtreffen. Is dat wel te doen?

Het is jammer om toe te geven, maar The Enchanted Parade lukt dat niet. Het plot is ingewikkelder, maar daarom niet grootser of spannender. Ook de animatie heeft een kleine stap terug genomen.

Maakt dat het vervolg overbodig? Dat kan ik ook niet zeggen! Het succes van de Kickstarter maakt duidelijk dat veel mensen meer Little Witch Academia wilden, en dat is precies wat deze film is. De verwachtingen voor deze korte film waren gewoonweg heel hoog gespannen. Het is moeilijk om ze dan allemaal waar te maken! Dat betekent echter niet dat het resultaat slecht is.

Verhaal in dienst van personages

Zoals eerder gezegd is het plot hier wat ingewikkelder dan dat van de eerste film. Die complexiteit zorgt ervoor dat een aantal toevalligheden nodig zijn om het verhaal tot een samenhangend geheel te brengen. Dat is jammer, maar het wordt goed gemaakt door de vergrote focus op de personages.

Akko is heel enthousiast in alles wat ze doet. Wanneer ze iets in haar hoofd heeft, is ze niet tevreden met iets anders. Op die manier is ze heel koppig en daar maakt ze bepaald geen vrienden mee. Normaal gesproken kan ze nog rekenen op de steun van Lotte en Sucy, maar wat gebeurt als zelfs zij het niet met haar eens zijn? Die vraag wordt hier beantwoord. Dat levert dan ook het meest interessante conflict van de film op. Ja, er is ook een ontsnapt monster, maar soms is het menselijke aspect toch sterker!

Animatie blijft mooi

Met een langere looptijd van de film wordt het moeilijker om de kwaliteit van de animatie hoog te houden. Dat is hier wel te merken; hier en daar zijn duidelijk wat kleine dipjes in die kwaliteit te zien. Zo geweldig als het origineel is het dus niet, maar er is nog steeds veel om van te genieten. Met name de nieuwe karakters vielen erg op. Elk hebben ze een totaal eigen lichaamstaal, die veel over hen vertelt. Veel van hun persoonlijkheid wordt daardoor duidelijk door hun manier van beweging. Deed alle animatie dat maar!

Toch wordt de animatie nergens zo indrukwekkend als de openingsscène van de eerste film. Maar daar denk je niet over na tijdens het kijken. De regie van Yoh Yoshinari brengt je bijna vlekkeloos van het ene punt naar het andere. Daarbovenop vindt hij nog steeds nieuwe en grappige manieren om gebeurtenissen af te beelden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de tomatengevechten in deze film. Het zal niet lukken om je gezicht daar strak te blijven houden.

De eerste Little Witch Academia was een overdonderend goede korte film. Het was het soort film waarvan zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten. Zo goed als dat wordt The Enchanted Parade nooit. In alle aspecten zijn kleine dipjes in kwaliteit te bekennen. Toch is veel van wat het origineel goed maakte nog steeds aanwezig. Het blijft creatief, kleurrijk en uitermate geschikt voor kinderen. Als je de eerste film dus goed vond, zou ik het vervolg ook een kans geven.

Little Witch Academia: The Enchanted Parade is te bekijken op Netflix (Japans en Engels ingesproken).

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: