Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Dragon Pilot: als je dromen vleugels krijgen, moet je vliegen!

Dragon Pilot anime review Netflix
Heb je weleens een straaljager zien overvliegen en zich afgevraagd hoe het zou zijn om daarin te vliegen? Vast wel een keer. Wie weet is het wel een draak in vermomming. Dat is in ieder geval het geval in Dragon Pilot, geschreven door Mari Okada. Dit nieuwe avontuur gaat de hoogte in! Benieuwd? Lees verder!

Dragon Pilot is een originele anime serie geproduceerd door Studio Bones onder regie van Hiroshi Kobayashi. Het script is geschreven door Mari Okada, die ook de film Maquia: When the Promised Flower Blooms heeft geregisseerd. De serie die op 21 september op Netlix verscheen, is dus een mooi voorproefje voor wie de film nog niet heeft gezien.

Als je meer anime hebt gezien, dan ga je bij de naam Studio Bones er van uit dat er een goede serie vandaan komt. Ze kunnen weinig fout doen en zelfs wanneer het geen geweldige anime is, is het nog steeds een plezierige anime om te kijken. Fullmetal Alchemist en Noragami zijn fantastische voorbeelden. Dat maakt de aangekondigde samenwerkingen tussen Netflix en Studio Bones toch wel spannend. Zijn dat te hoge verwachtingen?

Draken vermomd als straaljager.

Dragon Pilot volgt het verhaal van Hisone, een meisje dat haar gedachten eruit flat voordat ze het doorheeft. Haar woorden kunnen anderen nog weleens kwetsen, ook al is dat nooit haar bedoeling. Dan komt haar droom uit: ze mag gaan werken bij de Japanse luchteenheid in Gifu. Eenmaal daar wordt ze door een “OTF” – Organic Transformed Flyer uitgekozen als piloot. Een wat? Nou…het is een draak!

Het duurt even voordat zij en Masotan een klik hebben, maar al vrij snel vormen ze een hecht team. Volgens een legende beschikken draken de sleutel tot de toekomst van de wereld. Dat moet wel een coming-of-age avontuur worden met vleugels!

(de tekst gaat onder de afbeeldingen verder)

Dragon Pilot Netflix anime Dragon Pilot anime review

Soms moet je je laten meevoeren met de grote kansen!

Deze vrolijke anime heeft mij vanaf de eerste aflevering gegrepen. Het is grappig, avontuurlijk en ook met voldoende drama om het tot het einde boeiend te houden. En zelfs een dosis romantiek! (heel schattig als je het mij vraagt <3) De animatiestijl is eenvoudig, maar zorgt voor veel expressie. De emoties van de personages zijn gedetailleerd en worden soms wat overdreven. Daardoor is het kleurrijk en levendig. De soundtrack past ook precies bij de setting en het verhaal.

Het mag misschien wat kinderlijk ogen, het is zeker een serie voor iedereen. Er zitten ook belangrijke levenslessen in. Zoals het volgen van je dromen, het accepteren van je eigen gebreken en gebruik maken van je talenten! En voor mij erg herkenbaar – soms moet je je gewoon laten meevoeren met de grote kansen die je toegeworpen worden!

Aan het begin van de serie wordt al duidelijk wat het doel is, waarom Hisone en Masotan, en de rest van de cast aan het trainen is. De weg daarnaartoe is echter avontuurlijk en onvoorspelbaar. En wanneer de climax komt kijk je je ogen uit. Het is een fantastisch einde van een mooie anime serie.

Een klein beetje zoals Studio Ghibli!

Als je van avontuurlijke anime houd zoals Little Witch Academia of de films van Studio Ghibli, is dit een anime die je niet mag missen. Slechts het schrijven van dit review bracht weer een brede glimlach op mijn gezicht.

Waar wacht je nog op? Zet Dragon Pilot alvast in je kijklijst en geniet van een avontuurlijke Netflix avond. Ik heb de serie binnen twee dagen afgekeken en dat zegt genoeg!

https://www.youtube.com/watch?v=qJuu-1iNTVQ

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

2 reacties

  1. Eline schreef:

    Deze staat op m’n lijst, ben benieuwd! 🙂

Vermeldingen

  • Yasumi
  • Eline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: