Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

My Neighbor Totoro laat je jouw jeugd herbeleven

Met veel nieuwe anime series en films uitgesteld, is dit het moment om je backlog te verwerken of favorieten te rewatchen. Sinds enkele maanden staan bijna alle Studio Ghibli films op Netflix. Zo kwam ik op het idee om ze allemaal te kijken en daar over te schrijven. Ik begin met een vrolijke film voor jong en oud: My Neighbor Totoro.

Totoro is min of meer de Japanse Winnie-the-Pooh. Vele groeiden met hem op. Ook is hij het icoon van Studio Ghibli, geen wonder dat hij in het logo staat. My Neighbor Totoro was zo succesvol dat de film geldt als het begin van de roem die de studio zou krijgen.

De film kwam uit in 1988, geregisseerd door Hayao Miyazaki, in hetzelfde jaar als Grave of the Fireflies van Isao Takahata. Een groter contrast in toon tussen de twee films kan bijna niet. My Neighbour Totoro volgt het verhaal van Satsuki en Mei, die samen met hun vader verhuizen naar het platteland. Ondertussen ligt hun moeder in het ziekenhuis.

Thuis beleef je ook spannende avonturen

Het verkennen van hun nieuwe huis is al een heel avontuur op zichzelf. Het is een oud huis en lijkt op instorten te staan. Overal ligt stof en rommel. Soms voelt het alsof het band nog bewoond wordt. Eikels vallen door het plafond. Is die bewoner een eekhoorn of een rat? Voor de eerste keer naar zolder gaan is ook heel spannend. Het is er donker en griezelig. Hé, kruipt daar iets weg door een kier in de muur?

My Neighbor Totoro is een wonderlijke film, die laat zien dat fantasie en avontuur kan plaatsvinden in de achtertuin. Alles wat er gebeurt in de film is herkenbaar. De spanning en opwinding die kinderen voelen als ze moeten verhuizen. Grote bezorgdheid om hun zieke moeder. Satsuki en Mei tonen dat ieder op een eigen manier, maar het is realistisch. Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is niet makkelijk om kinderlijke emoties realistisch weer te geven in een animatiefilm.

My Neighbor Totoro is tijdloos

Daarom vind ik de film nog steeds leuk om te kijken. Net als iedere Ghibli film is de animatie en tekenstijl ook schitterend. Hoe vaker ik My Neighbor Totoro zie, hoe meer details ik ontdek. Of dat nou is in de manier waarop de personages reageren, of de eigenschappen van het hout in hun oude huis. Als ik de film nog een paar keer kijk, zou ik denk ik mijn weg in dat huis blind kunnen vinden.

Ik kijk er heel erg naar uit om de volgende Ghibli film te kijken. Welke dat is, zul je zien zodra de volgende recensie online staat.Dit was het dan!

Lees je graag anime recensies? Hier staan alle recensies van deze website in één groot overzicht.

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

  1. 23 september 2020

    […] Dit blog is de tweede in een serie, waarbij ik alle Studio Ghibli films opnieuw kijk en daar mijn kennis en mening over schrijf. Eerder schreef ik al over MY NEIGHBOR TOTORO. […]

Vermeldingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: