Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

MyAnimeList schrijfwedstrijd: wordt jouw verhaal een manga?

Tweede MyAnimeList schrijfwedstrijd

Voor de tweede keer is er een MyAnimeList schrijfwedstrijd gehouden. Droom jij ervan dat jouw verhaal wordt uitgebracht in Japan? Dit is een kans om die droom uit te laten komen. De winnaar kan gepubliceerd worden door Kodansha, bijvoorbeeld als manga. Lees verder om hier meer over te weten komen.

Op 10 mei is de tweede MyAnimeList schrijfwedstrijd aangekondigd. De schrijfwedstrijd heeft de titel “I Was Browsing MAL as Usual Then I realized My Web Novel Could Become Manga”, of gewoon ‘MAL x Honeyfeed Writing Contest’.

De wedstrijd is een samenwerking met Honeyfeed. Dat is een Engelstalig platform voor webromans. Er is een prijs van US $ 3.000 voor elk thema, voor een totale prijzenpot van US $ 9.000. De wedstrijd begint op 1 juni aanstaande en de winnaars worden in december bekend gemaakt.

MyAnimeList schrijfwedstrijd over School, Rom-Com en Cyberpunk

Dit jaar zijn er drie zogenaamde promp boards: School, Rom-Com en Cyberpunk. Op de website is te lezen waar ze per genre naar op zoek zijn. Op de promp boards worden aantal trefwoorden weergegeven. Je mag de genres niet mixen en je schrijft in het Engels. Winnende inzendingen worden gekozen door een jury en daarna is er een finale, waarbij gebruikers op de deelnemers mogen stemmen. Winnende inzendingen worden ook door Kodansha beoordeeld voor mogelijke publicatie.

Kodansha is één van de bekendste Japanse uitgeverijen. Zij hebben veel bekende manga en light novels uitgebracht, waaronder Attack on Titan en Your Lie in April.

Opstapje naar het vervullen van die anime droom

De schrijfwedstrijd is geïnspireerd door de stemmen van internationale anime fans op MAL. Veel anime fans zijn van mening dat alleen Japans geschreven werken een kans hebben om anime te worden, terwijl in het buitenland geschreven werken weinig tot geen kans maken.

Deze wedstrijd is gemaakt als een opstapje naar het vervullen van die droom om een anime in Japan te laten maken van iemands ideeën. Ook draagt de wedstrijd bij aan het verder verspreiden van de Japanse anime cultuur.

Wedstrijdschema (kan aan verandering onderhevig zijn)

  • Inschrijfperiode: 1 juni tot 1 september 2022;
  • Stemperiode juryleden: 2 september tot 2 november 2022;
  • Openbare stemperiode (finales): 3 november tot 30 november 2022;
  • Winnaar bekend: 12 december 2022;
  • Campagnepagina;
  • Schrijfplatform: Honeyfeed;
  • Stemplatform: MyAnimeList.

Vorig jaar was de MyAnimeList schrijfwedstrijd een groot succes met meer dan 800 inzendingen. Je kunt de winnaars van de vorige wedstrijd vinden op deze pagina.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: