Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

OddTaxi: wilde taxirit met bestemming onbekend

Mysterie is één van mijn favoriete genres. Ik vind series zoals ERASED, Bakamonogatari en Hyouka altijd interessant. Het is wel een moeilijk genre om goed te doen. Dan is de productiekwaliteit zoals goede animatie en soundtrack niet eens het belangrijkste. Een goede regie en script is de sleutel tot succes voor mysterie verhalen. Wat OddTaxi laat zien is een meesterlijke prestatie.

Aangezien een serie als dit spoiler gevoelig is, beschrijf ik in deze recensie het verhaal zo weinig mogelijk. Toch hoop ik dat ik je kan overtuigen om deze anime snel te zien! Dit is een voorbeeld van uitmuntende storytelling.

Waar gaat OddTaxi over?

Odokawa (41 jaar) is een eccentriek figuur. Hij is een taxichauffeur zonder familie en heeft weinig te maken met anderen. Kotogawa heeft gesprekken met zijn klanten. Van een student die viral wil gaan op social media, een zuster met een geheim, een onsuccesvolle komediant tot een talentvolle idol. Deze gesprekken leiden hem naar een meisje dat wordt vermist.

Algemene info over OddTaxi

OddTaxi is een multimedia project geschreven door Kazuya Konomoto. In eerste instantie is het een originele anime, maar er zijn ook een manga en light novel die door hem zijn geschreven. De OddTaxi anime is geproduceerd door studios OLM en P.I.C.S.

Waarom zou je deze anime moeten kijken?

OddTaxi is een fantastische mysterie thriller. Er zijn veel verschillende personages. De verhaallijnen lijken ogenschijnlijk niets met elkaar te maken te hebben. Het enige aanknopingspunt is Odokawa. Elke aflevering laat de serie kruimels van informatie los, maar als kijker moet je alsnog puzzelen. De grootste verrassing wordt tot het einde bewaard!

Er gebeurd erg veel en er is veel dialoog in het verhaal. Maar elk woord, elke zin is belangrijk. Ook gebeuren er een heleboel dingen op de achtergrond, die belangrijke details zijn voor het verhaal. Soms wordt het belang van die details pas later duidelijk. Daarom is het absoluut de moeite waard om afleveringen meerdere keren terug te kijken! Ik hing de personages bijna letterlijk aan de lippen om niets te missen.

Waarom zou je deze anime niet moeten kijken?

OddTaxi is een anime met veel dialoog en daar moet je van houden. Ook moet je een beetje geduld hebben met de serie, want in het begin krijg je veel verschillende personages en situaties te zien. Niets en niemand lijkt wat met elkaar te maken hebben. Behalve dan dat ze allemaal een ritje maken in Odokawa’s taxi.

Als ik verder nog wat kritiek moet geven, dan is het dat er aan het einde wat losse eindjes zijn. Niet alle verhaallijnen die in de serie lopen, worden opgelost. Het is te hopen dat de film die op 1 april 2022 in première gaat, daar verder op in gaat.

TLDR

Overall
8.8/10
8.8/10
 • Verhaal - 9/10
  9/10
 • Personages - 9/10
  9/10
 • Animatie & tekenstijl - 8/10
  8/10
 • Geluid & soundtrack - 8/10
  8/10
 • Amusement - 10/10
  10/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Trailer

Conclusie

Wist je dat er een echt Twitter-account van Kabasawa is? Dat is een van de passagiers van Odokawa. Het artikel dat hierover schrijft bevat spoilers, dus je bent gewaarschuwd. Maar is dat niet cool? Het is één van de vele details die het verhaal van OddTaxi zo geweldig maakt.

De anime heeft ook één van de beste slotafleveringen die ik ooit heb gezien. Hoe alle verhaallijnen samenkomen en de onthulling van het mysterie is geweldig!

De serie is 13 afleveringen lang en staat op Crunchyroll, dus je kan OddTaxi snel zien!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

1 reactie

 1. Eline schreef:

  Goede bespreking! Ik kijk ook uit naar de film en hoop dat het wat zaken zal ophelderen 😊

Vermeldingen

 • Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: