Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

Top 3 anime die je moet zien deze winter! (Winter 2021)

Winter Anime Preview 2021 thumbnail met promotie afbeelding van Horimiya. Dat is een van de 3 anime series die in dit artikel besproken gaan worden.

Een nieuw jaar, een nieuw seizoen en nieuwe anime! 2020 kunnen we vergeten, op naar meer vrolijkheid. Hopelijk is je-weet-wel ook snel geen obstakel meer. Straks weer lekker naar buiten, genieten van mooi weer. Wanneer kunnen we elkaar weer ontmoeten? Dat is nog onzeker. Maar het is nu winter, dus het is niet erg om binnen te zitten. In dit blog heb ik 3 anime op een rijtje gezet die net uitgekomen zijn. Dit is de Winter 2021 preview!

Winter 2021 is het seizoen van de sequels

Zo… veel… sequesl! Mijn hemel. Attack on Titan, The Promised Neverland, Dr. Stone… en wat nog? Oh ja! Re:Zero, Cells at Work, Tensura. Uhm, dan heb je nog The Quintessential Quintuplets en Log Horizon. Er zitten ook een paar in de gevangenis van Netflix, zoals Beastars seizoen 2 en The Seven Deadly Sins seizoen 4. Die series kun je later in het jaar bij ons verwachten, maar je kunt ze natuurlijk al illegaal of met een VPN streamen (ik hou je niet tegen).

Er zijn vast nog een paar die ik over het hoofd gezien. Dit seizoen zit propvol gave series. Sommige zouden vorig jaar komen, maar werden uitgesteld. Andere zouden deze winter sowieso al komen. Hoe dan ook. Misschien is het maar goed dat uitgaan er nog niet in zit. Er is tijd genoeg om ze allemaal te kijken. En dan zitten er nog veel nieuwe series aan te komen. Die krijgen in dit preview de aandacht, dus ga er maar voor zitten.

#1 Cells At Work Black

Als je iets wil leren over het menselijk lichaam, dan is Cells At Work fantastisch. Het is niet alleen een leuke serie. Medisch gezien klopt het aardig. Deze winter komt seizoen 2 van die serie uit. Maar dat is niet het enige. Cells At Work Black komt ook en dat is een heel ander verhaal.

De manga waar deze anime op gebaseerd is, is een spin-off van het originele Cells At Work. Gemaakt door andere mensen. Het verhaal is namelijk bedacht door Shimetsu Harada en getekend door Issei Hatsuyoshiya.

Deze serie speelt zich af in het menselijk lichaam van een ongezond persoon. Je kunt situaties verwachten waarbij stress, roken, alcohol en andere slechte levensgewoonten een rol spelen. Ik heb de manga niet gelezen maar ik kan niet wachten om deze anime te kijken.

#2 SK8 the Infinity

BONES is een van de handvol anime studio’s die ik op de voet volg. Alles wat ze produceren, ongeacht wie de regisseur is, elke serie is succesvol. En er is er niet een die ik niet leuk vond (al heb ik lang niet alles wat ze gemaakt hebben al gezien). Helemaal wanneer de anime origineel is, ben ik altijd benieuwd wat ze bedenken.

De serie SK8 the Infinity (of SK∞) is een originele anime bedacht en geregisseerd door Hiroko Utsumi. Haar naam zou je moeten kennen als je Free! en Banana Fish hebt gezien. SK8 volgt de scholier Reki, die verslaafd is aan “S”. Dat is een geheimzinnige en gevaarlijke downhill skateboard race. Hij trekt Langa, die net terug is in Japan en zonder skateboard ervaring, mee in zijn passie.

Klinkt als een heel uniek concept, ook voor Bones. Daarom kijk ik heel erg uit naar deze nieuwe anime.

#3 Horimiya

Tenslotte de anime waarvoor ik een gat in de lucht sprong toen ik de aankondiging las. Mijn favoriete manga! Dat is Horimiya, mocht je het nog niet weten. In mijn manga review heb ik al beschreven waarover het gaat. Toch nog even in het kort:

Horimiya volgt Izumi Miyamura en Kyouko Hori, die elkaar per toeval na school ontmoeten. Ze komen er achter, dat ze er dan allebei anders bij lopen dan op school. Hori is dat populaire, intelligente meisje dat in de klassenraad zit. En Miyamura is die stille jongen met lang haar en een verveelde blik. Maar wie zou verwachten dat hij tatoeages heeft? Of dat Hori thuis rondloopt zonder make-up?

De manga is herkenbaar, grappig en heeft talrijke schattige momenten tussen Miyamura en Hori. Ik niet kan wachten om de anime versie te zien. Ik kijk er ook naar uit om de andere personages te zien zoals Tohru, Sengoku en vooral vaderlief Kyousuke Hori. Voor een fan als ik, kan het jaar niet beter beginnen.

Welke anime kijk jij in winter 2021?

Dit zijn mijn drie kijktips voor deze winter. Het blijft een uitdaging om uit zo veel titels mijn favorieten te kiezen. Zeker wanneer er zo veel vervolgseizoenen uitkomen. Daarom hoop ik dat ik je keuzestress hiermee heb verminderd. Of is het juist verergerd? Dan bied ik nu mijn excuses aan.

Welke anime ga jij kijken? Laat het weten in de reacties!


Dit was het dan!

Lees je graag anime recensies? Hier staan alle recensies van deze website in één groot overzicht.

Blijf op de hoogte!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

1 reactie

  1. Eline schreef:

    Ik kijk in ieder geval Attack on Titan Final Season en Sk8 klinkt tof πŸ™‚ Verder kijk ik absoluut uit naar de release van het tweede seizoen van Beastars op Netflix!

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: