Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Toilet-bound Hanako-kun: girl-meets-boy in een aquarelwereld

Toilet Bound Hanako-kun en Nene

Kamome Academie staat bekend om zijn mysteries en bovennatuurlijke gebeurtenissen…het zevende – en meest bekende mysterie gaat over een meisje genaamd Hanako-san. Zij woont in een toilet. Als je haar naam noemt en drie keer op de deur klopt dan komt ze tevoorschijn en mag je een wens doen. En die laat zij dan uitkomen…voor de juiste prijs. Scholiere Nene Yashiro klopt aan om er vervolgens achter te komen dat Hanako-san geen meisje maar een jongen is. Het is Toilet-bound Hanako-kun!

Nenya kijkt Anime

Seizoen 1 – Aflevering 2

Jammerende Jenny met een twist

Hij jammert niet zoals Jammerende Jenny, maar maakt wel plagerige grapjes die de grens van flirten soms in Japanse beleefdheidsvormen overschrijden. Maar goed, Yashiro is verliefd op iemand en zou die liefde graag beantwoord zien en dus gaat ze akkoord met de voorwaarden die natuurlijk pas na het maken van de wens naar voren komen .

Uiteraard -net als bij de Kleine Zeemeermin- kost het maken van een wens een hoge prijs en als zij hem daarna smeekt om de wens ongedaan te maken moet zij bij hem in dienst komen als zijn menselijke assistent. De twee gaan daarna de school door om andere geesten en bovennatuurlijke gebeurtenissen een kopje kleiner te maken.

Een klein stukje achtergrond bij het verhaal.

Er zijn zeven mysteries op Kamome Academie, Hanako-kun is de zevende en meest beroemde. Geesten en/of bovennatuurlijke zaken voeden zich met geruchten, verspreid door de scholieren. Dit kunnen goede of slechte geruchten zijn, iedere keer als iemand een slecht gerucht over een mysterie verteld wordt die mysterie sterker en gemener en valt hij/zij mensen aan, laat spullen verdwijnen, mensen verdwijnen of laat ze zelfs verliefd worden op elkaar. Hanako-kun spreekt daarop een hartig woordje met het mysterie die buiten zijn/ of haar boekje is gegaan en maakt ze (letterlijk en figuurlijk) een kopje kleiner waarna Yashiro helpt om goede geruchten te verspreiden om iedereen tevreden te houden.

Heel simpel, elke aflevering is er een mysterie dat moet worden opgelost, maar het allerleukst is de rode draad of hoofdlijn van het verhaal want… wie is Hanako-kun? Hoe komt het dat hij een geest is? Waarom heeft hij een mes als gevechtsuitrusting?

En -voor alle Shoujo liefhebbers onder ons- wat heeft hij voor intenties richting Yashiro? (eeeek!). Ik zei in mijn vorige blog dat je anime minstens 3-4 afleveringen de tijd moet geven. Ik ben nu bij aflevering 5 en hij staat samen met Haikyuu!S4 hoog in mijn Winter Anime 2019-2020 lijstje.

Het is regelmatig luchtig in communicatie wat je dan ook terug ziet in de animaties, maar heel af en toe is het bloed serieus of (eeeeeek!) vliegen de puber-hormonen in het rond waardoor je vergeet dat deze kinderen maar 14/15 jaar oud zijn.

Over aquarellen, klavecimbels en Harry Potter

En laat ik vooral de geweldige visuele scenes niet vergeten. De actie scenes zijn snel en makkelijk in een soort flash/comic in elkaar gezet, maar dit verhaal draait niet om de actie scenes. Het draait stiekem om de hoofdlijn en alle andere scenes laten dat heel goed zien.

Het gehele ontwerp is echt geweldig en heb ik nog nooit eerder gezien, bijna alles is gedaan met aquarel in zachte dromerige kleuren die beginnen bij pastel lief en eindigen bij emo-donker… Geen enkele doorloop in de achtergrond is hetzelfde qua kleur.

Als ik naar een aflevering kijk heb ik echt weer zin om waterverf spullen tevoorschijn te halen en lekker te gaan aquarellen. Ook de eyecatches zijn een lust voor het oog. Elke geest of mythe heeft een soort tarot kaart waar ze prachtig op zijn afgebeeld. De muziek is mysterieus op de juiste momenten…ik bedoel bij het woord mysterieus denk jij toch ook aan een klavecimbel? De makers dachten dat ook en het past perfect!

De personages zijn gedetailleerd getekend met aandacht voor de kleding en expressies, en de randen zijn extra dik aangezet (net als in Dr. Stone), maar dit geeft juist een mooi effect in de zachte omgevingen en schreeuwt niet. Ook een lust voor het oog zijn de panels die over de scenes heen schuiven, een frisse manier om scenes te overlappen.

Ik ben serieus benieuwd wat er allemaal nog gaat gebeuren.

Of ze ooit van het schoolterrein afgaan… Wat scholieren überhaupt bezielt (haha) om naar zo’n enge school te gaan. Want eerlijk is eerlijk, zo geestig (haha) is het soms niet. Door die droomachtige achtergronden doet het allemaal een beetje Harry Potter-achtig aan, maar er is echt niemand daar die kan toveren!!! Toch, Hanako-kun?

Nenya

Disney nerd Anime fan Geschiedenis freak Boekenworm Verslaafd aan chocolade

No Responses

  1. 17 juni 2021

    […] anime wordt deze stijl ook gebruikt. Een voorbeeld is de serie Toilet-Bound Hanako-kun, waarbij veel scènes en shots gemaakt zijn als een motion comic. Dit is zelden een budget-kwestie, […]

  2. 30 juli 2021

    […] De officiële website van Jujutsu Kaisen 0 the Movie onthulde deze week dat Megumi Ogata de stem van Yuta Okkotsu zal inspreken. TOHO publiceerde ook een teaser waarin zij als Yuta te horen is. Megumi Ogata is bekend van grote rollen zoals Sailor Uranus in Sailor Moon, Shinji in Neon Genesis Evangelion en Hanako/Tsubasa in Toilet Bound Hanako-kun. […]

Vermeldingen

  • Yuta Okkotsu stemacteur in Jujutsu Kaisen 0 onthuld | Animeazing.nl
  • Anime Review: Way of the House Husband | Animeazing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: