Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

Restaurant to Another World: om je maag mee te vullen

Restaurant to Another World anime review

Ridders, elven, centaurs… deze bewoners van de fantasiewereld moeten uiteraard ook eten. Hoe zouden zij reageren op de smaak van spaghetti, onigiri of gepaneerd vlees? Misschien precies net zoals toen jij voor het eerst die overheerlijke ramen hebt gegeten. Restaurant to Another World is een bijzondere ontmoeting tussen onze culinaire wereld en de fantasiewereld. Spoiler: niet kijken op een lege maag!

Terwijl iedereen de populairste animeseries van het seizoen kijkt, zoek ik graag de unieke exemplaren op. We hebben al eens een ‘gastronomische’ anime gehad in de vorm van Food Wars. Die krijgt zelfs een derde seizoen. Het genre kent echter al vele voorgangers. Toriko en Yakitate!! Japan zijn nog twee bekende voorbeelden. En ja, het type series lopen in dit genre ook weer heel erg uiteen.

Een nieuwe titel in het rijtje is Restaurant to Another World. Deze serie brengt twee werelden bij elkaar. Een restaurant dat ‘westers’ eten serveert, opent ééns in de zeven dagen haar deur naar een andere wereld. Op de ‘Day of Satur’. Zaterdag, dat mag ook. De serie is gebaseerd op een gelijknamige light novel van Junpei Inuzuka (verhaal) en Katsumi Enami (illustraties), waarvan de Japanse titel Isekai Shokudou luidt.

Restaurant to Another World anime review

Vegetarische elven en een hagedisman die houdt van omurice.

De klanten van het restaurant Nekoya lopen heel erg uiteen. Een soort hagedisman die alleen omurice wil, Vegetarische elven of wat dacht je van dwergen die zich tegoed doen aan katsudon (een soort Japanse schnitzel, mocht je dat nog niet weten πŸ˜› ). Want alleen echte winnaars mogen dat eten. ‘Katsu’ = winnen in het Japans!

Je leest het, hoewel het restaurant wordt omschreven als westers, komen de gerechten die er geserveerd worden uit de bekende Japanse keuken. Een enkel pastagerecht daargelaten. Maar dat maakt voor het verhaal verder ook niet uit. Ik vond het interessant om te zien hoe de achtergronden van de personages bekend werden dankzij de gesprekken in het restaurant. Immers, wat iemand het liefste eet, vertelt al veel over die persoon. Zo wordt beetje bij beetje een beeld geschetst van de fantasiewereld waar zij vandaan komen.

Enige logica was wel gewenst om het boeiender te maken.

De eigenaar van het restaurant weet zelf eigenlijk niet waarom zijn restaurant één keer per week open gaat in een andere dimensie. Hij heeft het restaurant van zijn grootvader overgenomen. Enigszins vond ik het wel een beetje jammer dat de anime weinig uitleg geeft over dat mechanisme. Het zij zo, blijkbaar. Het gebrek aan die kennis is ook niet per se iets wat je mist in de serie, al had het dan misschien meer logica gekregen.

Wat je dus krijgt me Restaurant to Another World is twee bekende genres in één. Dat van de ‘isekai’, avonturen in een fantasie wereld en iyashikei. Het is een serie met weinig actie, veel lekker eten en af en toe een interessant verhaal over de personages die de tent bezoeken.

Na een tijdje vond ik het wel een beetje saai worden. Los van de excentrieke figuren die komen eten en steeds een ander verhaal meebrengen, zit er absoluut geen verhaallijn in de serie. Misschien zou het verhaal van het meisje, dat als serveerster gaat werken, interessanter zijn als de serie hier wat meer aandacht aan zou besteden.

Restaurant to Another World anime review

Restaurant to Another World niet heel boeiend, maar anime voedsel blijft onweerstaanbaar!

Ondanks dat er in de afleveringen niet zo heel erg veel gebeurd, vond ik het wel een leuke serie om te kijken. Het was niet heel bijzonder, maar soms is zo’n serie ook wel fijn om te kijken. Lekker ontspannend, precies waar zo’n iyashikei anime voor bedoeld is. Ook is de vrolijke sfeer van de serie aanstekelijk, en had ik geregeld een brede glimlach bij het kijken. En zeg nou zelf, anime voedsel is en blijft onweerstaanbaar!

Wat vond jij van Restaurant to Another World? Vertel het ons in de reacties!

Bewaren

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: