Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Levenslange aantrekkingskracht van shounen anime!

Levenslange aantrekkingskracht van shounen anime

Jij weet het nog niet, maar ik kijk weinig lange anime series. Je weet wel. Die series die meer dan 100 afleveringen duren. Naruto, Bleach of One Piece bijvoorbeeld. Ik heb er niet veel mee. Toch begrijp ik de aantrekkingskracht van die series heel goed. Daarom sta ik daar in dit blog bij stil!


Is het je opgevallen? Ik schrijf veel recensies op ANIMEAZING.nl, maar zelden verschijnt er een recensie over een lange shounen serie. Terwijl ze zo populair zijn. Gek, hè? Eén reden is, dat ik pas een recensie schrijf wanneer een anime volledig is afgelopen. Dan heb ik het beste beeld van de complete serie. Maar… om eerlijk te zijn, kijk ik ze gewoon niet. Je zou het eigenlijk niet verwachten van een grote anime fan zoals ik.

Toch wil ik een keer stilstaan bij deze populaire anime series. Of eerder, stilstaan bij waarom ik er zo weinig kijk. Het is mijn mening, dus je mag er mee eens of oneens zijn. Je mag gerust jouw mening delen 😉

Knoop dit wel in je oren: het is niet dat ik het genre haat. Integendeel.

Waar haal ik de tijd vandaan voor 800+ afleveringen??

De redenen dat ik zo weinig lange anime series kijk, lopen een beetje uiteen. Een belangrijke reden is dat ik pas over Naruto en One Piece hoorde, toen ze al een tijdje bezig waren. Waar haal ik de tijd vandaan om 800+ afleveringen te kijken???

Smaak speelt ook een rol. Naruto heeft mijn aandacht nooit getrokken. Bovendien zijn er zo veel series die mensen aanraden, dat je een heel leven nodig hebt (of juist géén leven…) om ze allemaal te kijken.

Wat is shounen ook alweer?

Wisselende kwaliteit speelt een rol

Er zijn nadelen aan lange series, die hieraan bijdragen. De kwaliteit kan sterk verschillen tussen arcs. De ene keer laat de serie de tofste actiescènes zien, om vervolgens in een reeks filler afleveringen te belanden. Zelfs als je alleen de anime kijkt, merk je dat goed. Bijvoorbeeld wanneer de afleveringen helemaal niets toevoegen aan het verhaal. Dat is de belangrijkste reden dat ik Bleach na 200 afleveringen heb gedropt.

Dit heb ik nu ook met Black Clover. Ik schreef dat ik de serie niet zo slecht vind, maar geweldig er valt genoeg over te klagen. Bij vlagen is de serie cool en er zitten erg grappige momenten in, maar ik heb grote moeite om mijn aandacht erbij te houden. De laatste ‘Festival Arc’ vond ik de saaiste tot nu toe. Momenteel twijfel ik er zelfs over om de serie te droppen.

Shounen anime vind ik wél leuk!

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind shounen anime erg cool. Ze zitten vol humor en actie. Ik was meteen verliefd op Seven Deadly Sins en Noragami kan ik ook niet vergeten. Wanneer zo’n serie erg goed is, zoals Fullmetal Alchemist bijvoorbeeld, dan kan ik niet stoppen met kijken. Laat ik ook My Hero Academia niet vergeten! (hier komt binnenkort een blog over!)

Momenteel beleef ik ook ontzettend veel plezier met de shounen serie gebaseerd op een Franse comic: Radiant! Dit zijn echter meestal korte series, en daarmee kan ik concluderen dat ik gewoon liever hou van afwisseling.

De enige langdurige anime series die ik trouw volg, zijn Fairy Tail en Gintama. Dat zijn ‘mijn’ shounen anime. Daarnaast heb ik goede herinneringen aan series zoals Yu-Gi-Oh! en Dragon Ball Z. Daarom begrijp ik wel heel goed wat de waarde is van dit soort series. Die waarde zit hem juist in de lengte.

Recensie over Dragon Ball Super: Broly gemist? Check hier!

Levenslange band met personages.

Of je nou de avonturen van Goku, Luffy, Naruto, Gintoki of Natsu volgt -dat maakt niet uit. Je volgt ze een hele lange tijd. Je groeit met de personages op en kijkt elke week uit naar een nieuwe aflevering. Vaak jarenlang! Zowel Gintama en Fairy Tail volg ik sinds ik weet wat anime is. In beide gevallen is dat al bijna 10 jaar.

Eigenlijk is het dan niet verrassend dat je een emotionele band krijgt met de personages. Het is fictie, maar het meeslepende karakter van anime zorgt ervoor dat je dat makkelijk vergeet! Nu Gintama en Fairy Tail bijna aan het einde van het avontuur zijn gekomen, verwacht ik dat er bij mij nog wel tranen gaan vloeien zodra er werkelijk afscheid wordt genomen.

Kijk jij wel veel lange shounen anime series? Vertel wat jouw favoriet is!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

  1. 4 maart 2020

    […] Dat geeft deze series waarde. […]

  2. 5 juni 2020

    […] Levenslange aantrekkingskracht van shounen; […]

Vermeldingen

  • Heb jij niks te doen tijdens de quarantaine? Kijk of lees Naruto! | Animeazing.nl
  • One Piece: Stampede: een piratenfestival = chaos! | Animeazing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: