Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

Noblesse Awakening: een vampier wordt wakker!

Noblesse awakening

Ik kijk graag naar anime van de studio Production I.G. Als deze studio met iets komt, kun je in ieder geval animatie van hoge kwaliteit verwachten. Noblesse Awakening is een anime gebaseerd op de manhwa ‘Noblesse’ van Son Jae Ho en Lee Gwang Su. Gemaakt door deze studio, dus uiteraard moest ik de 30 minuten lange anime meteen zien, en in deze review lees je wat ik ervan vond.

De meeste anime zijn gebaseerd op manga. Japanners zijn echter niet de enige die strips maken. Ook strips uit bijvoorbeeld Korea zijn populair onder de manga fans. Koreaanse strips worden ‘manhwa’ genoemd. Ik merk dat de laatste tijd meer anime uitkomen met een internationaal tintje. Er worden zelfs anime gemaakt in samenwerking met China, en dat wil heel wat zeggen.

In dit geval is dit een anime die gebaseerd is op de web manhwa ‘Noblesse’ van Son Jae Ho en Lee Gwang Su. Manhwa zijn de Koreaanse variant van de manga en dit geval kan je de originele strip online lezen op Webtoons.

Actie met vampieren in 30 minuten

Noblesse gaat over de machtige edele Cadis Etrama Di Raizel, afgekort Rai, die na een slaap van 820 jaar wakker wordt in het moderne Zuid-Korea. Zijn trouwe dienaar Frankenstein helpt Rai om naar school te gaan. Rai wil namelijk leren over de voor hem zo onbekende maatschappij, zodat hij zich onopvallend kan mengen in de menigte. Daar ontmoet hij Shin Woo, Ik Han en Yuna met wie hij bevriend raakt. De OVA concentreert zich op die ontmoeting. Yuna wordt aangevallen door een monster, waardoor zij, Shin Woo en Ik Han in het vizier van een geheime organisatie komen. Als het vriendengroepje door de vijanden wordt gekidnapt, komen Rai en Frankenstein meteen in actie om ze te redden.

Het nadeel van zo’n korte anime is dat er weinig ruimte is om het verhaal verder uit te leggen en dat is helemaal jammer als de animatie en actie zo goed is als in deze! Production I.G (o.a. Ghost in the Shell en Haikyu!!). houdt hierbij de reputatie die de studio bij mij heeft in stand. De krachten van Frankenstein, Rai en hun vijanden zijn interessant en de actiescΓ¨nes zijn intens, maar één aflevering is simpelweg te kort om het verhaal hiervan te begrijpen. Het eindigt ook heel abrupt.

Noblesse: Awakening, kort maar krachtig

Ik heb me voorgenomen de manhwa gauw te gaan lezen en als er ooit een volledige anime serie komt van Noblesse, dan ben ik er als de kippen bij. Er is in 2015 ook al een OVA gemaakt door Studio Animal, dus die wil ik ook meteen gaan checken.
Kortom; Noblesse: Awakening is een goed gelukte introductie van een spannend verhaal over vampieren, weerwolven en mensen met superkrachten.

Dit smaakt zeker naar meer!

Noblesse: Awakening kun je hier direct kijken.

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

1 reactie

  1. Carlogandro schreef:

    Ik denk persoonlijk niet dat Production I.G meer gaat doen met Noblesse, maar je hebt gelijk, dit was zeker en geslaagde introductie.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: