Rilakkuma en Kaoru: feel-good voor jong en oud

Ga mij niet vertellen dat een stop-motion serie niet thuis hoort op een website over anime. Zeker als het leuk is, moet ik er over schrijven. Het is evengoed animatie en bovendien is dit een Japanse productie. De feel-good serie Rilakkuma en Kaoru op Netflix is een must-watch als je een slechte dag hebt. Wat kun je verwachten?

De serie volgt de jonge vrouw Kaoru in haar dagelijkse leven met haar bijzondere huisgenoten. Rilakkuma, Korilakkuma en Kiiroitori. De serie is geproduceerd door stop-motion animatiestudio dwarf inc. (zonder hoofdletter). Regie is gedaan door Masahito Kobayashi en script door Naoko Ogigami. Die laatste regisseerde de mooie dramafilm Close-Knit.

De 13 afleveringen duren elk zo’n 10 minuten en zijn super schattig. Rilakkuma en zijn vriendjes helpen haar in huis. Al is het maar met het opeten van alle snacks. Denk echter niet dat de serie enkel geschikt is voor kinderen. Het gaat over het leven en de alledaagse problemen die daarbij komen kijken.

Het leven heeft een Rilakkuma nodig

Kaoru is tenslotte een jonge vrouw die een nietszeggend kantoorbaantje heeft, dat ook nog eens niet veel oplevert. Ze woont in een klein, oud appartementje en de aankoop van dure spullen blijft niet zonder gevolgen. Kaoru’s impulsaankopen zorgen af en toe voor problemen. Daarbij is ze is single terwijl haar vriendinnen allemaal een gezin krijgen. Dat verdient een dikke knuffel van Rilakkuma.

De thema’s hebben overigens niet enkel betrekking op een Japanse levenstijl, maar zijn herkenbaar voor iedereen. Daarmee moest ik gelijk denken aan Aggretsuko. In tegenstelling is Rilakkuma en Kaoru een stuk meer relaxt. Nu krijgt Kaoru bij het thuiskomen een knuffel als het leven even niet mee zit.

Charmante stop-motion animatie voor een goed gevoel

Dit allemaal krijg je met mooie stop-motion animatie. Ik hou ervan. Het is altijd expressief. Deze serie gebruikt grappige symboliek om bepaalde emoties en situaties over te brengen.

Rilakkuma en Kaoru is een kalme, hartverwarmende serie die ongetwijfeld een glimlach op je gezicht gaat geven. Soms heb je een serie als dit gewoon nodig. Kijken!

Trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.