Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Aggretsuko: soms moet je frustraties gewoon uitschreeuwen

Aggretsuko Netflix anime review

We kennen allemaal de schattige Hello Kitty, My Melody en Pom Pom Purin. Maar ken je Retsuko al? De schattige rode panda heeft een geheim en deelt die in een serie die sinds kort op Netflix staat. Heb jij de anime serie Aggretsuko al gezien?

Er is al een serie over Retsuko met ruim 100 afleveringen, die elk ongeveer een minuut duren, die begon in 2016. De bedenkster van Retsuko wil anoniem blijven, maar dat velen het karakter omarmen is een feit. En dat is best begrijpelijk in een cultuur waarin keihard werken heel normaal is en je emoties tonen op de werkvloer niet echt gebruikelijk is.

Je moet deze serie een beetje met een Japanse bril bekijken. De grappen zijn het beste te begrijpen als je iets af weet van de harde werkcultuur in Japan. Dat kan doordat je eerder anime hebt gezien over dit onderwerp, zoals Recovery of an MMO Junkie of ReLife. Maar ook zonder die voorkennis is Aggretsuko zeer herkenbaar.

Want wie heeft er niet weleens last van een vervelende baas die je opzadelt met rotklusjes. Of collega’s die jou opzadelen met hun werk, waardoor jij mooi weer overuurtjes kan draaien. Slijmballen, bemoeials… je kent ze wel. Het ergste is nog wanneer jouw fail momenten bekend worden in het hele bedrijf. Als brave werknemer hou je je netjes in, en klaag je hooguit thuis of bij je vrienden. En dan heb je Retsuko…

Ieder mens moet zijn frustraties ergens kwijt.

Retsuko is een brave werkneemster op de administratie afdeling van een willekeurig bedrijf. Ze lijkt heel gelukkig met haar werk en staat iedere ochtend op, om opgewekt naar haar werk te gaan. De realiteit is echter minder rooskleurig als blijkt dat alleen al haar baas een big is. Heel letterlijk. Hij maakt zich schuldig aan machtsmisbruik en laat duidelijk merken dat hij een hekel aan haar heeft. Dan zijn er nog haar collega’s. Mevrouw Slang, die haar continu opzadelt met een overvloed aan werk. Ze ziet de kleinste foutjes en laat Retsuko zelfs een jampot open maken, om maar zelf geen moeite te moeten doen. Gelukkig heeft ze wel een paar collega’s die met haar meeleven zoals Haida en Fenneko, maar dat neemt haar frustraties niet weg.

Daarom gaat de rode panda regelmatig na haar werk naar de karaokebar. In haar eentje, want haar hobby is een groot geheim. Ze zingt namelijk niet zomaar wat riedeltjes. Nee, ze barst uit in grunge. Death Metal is haar genre en ze brult er naar hartelust op los. Zo, dat lucht wel op!

Prikkelig onderwerp in een pluizig jasje.

Het contrast tussen de schattige rode panda – en de andere pluizige cast, kan niet groter zijn. De momenten zijn hilarisch en maken een serieus onderwerp wat minder ernstig. Dat vind ik wel goed gedaan in deze serie, want soms kan het ook in het verkeerde keelgat schieten. De animatiestijl is overdreven en absurd, maar blijft toch bewust van de prikkeligheid van het onderwerp. Stress en werkdruk is niet niks.

De situaties waarin Retsuko zich bevind zijn, misschien minder erg maar vergelijkbaar, ook herkenbaar voor de Nederlandse werkvloer. En dan zijn er natuurlijk de onvermijdelijke momenten waarin Retsuko uitbarst. Gelukkig is er ondertiteling, want de liedjes zijn vaak het grappigst.

Snel voor tussendoor.

Al met al is Aggretsuko een leuke serie om te kijken. Met slechts 10 afleveringen van elk 15 minuten op de teller, ben je snel door deze serie heen. Leuk voor tussendoor en je ziet ook eens hoe vervelend werk (in Japan) kan zijn. In een komisch jasje, want het zorgt ook wel voor veel kijkplezier.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: