Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

SAO-spoedcursus: doet MOET je weten voor je naar de film gaat!

Mocht je de hele Sword Art Online franchise nog niet kennen dan is dit voor jou. Ik breng je vlug op de hoogte wat je moet weten voor je naar de film gaat, zonder het verhaal te verklappen. Dit is namelijk de enige echte SAO spoedcursus!

Vandaag komt Sword Art Online The Movie Progressive: Aria of Starless Night uit. Die titel is een hele mond vol, maar in de wereld van light novels is dit een feit waar je aan zult moeten wennen. Laten we het in dit blog maar houden bij SAO houden. Mensen verkorten graag deze lange titels. Daar moet je ook aan wennen. Oké, ben je er klaar voor?

Kun je Sword Art Online The Movie kijken zonder kennis van de serie?

Dit is natuurlijk de eerste en belangrijkste vraag. En ik zeg volmondig “ja!”. De film is een hervertelling van het begin van de serie, dus uitstekend voor mensen die SAO nog helemaal niet kennen.

Sword Art Online is een light novel serie

Sword Art Online is een Japanse light novel (jeugd roman) serie geschreven door Reki Kawahara. Eerst werd de serie tussen 2000 en 2009 door hem zelf gepubliceerd. Sinds 2009 wordt SAO door ASCII Media Works and Kadokawa uitgegeven. Tot nu toe zijn er 26 volumes verschenen.

Daarnaast zijn er spin-off light novel series verschenen. Sword Art Online Alternative Gun Gale Online is gebaseerd op Kawahara’s serie maar is geschreven door Keiichi Sigsawa.

Sword Art Online Progressive is wel een spin-off geschreven door Kawahara, die zich volledig afspeelt op de eerste vloeren van Aincrad (de setting voor de eerste volumes). De film die je gaat zien is gebaseerd op deze light novel versie.

SAO heeft meerdere anime versies

In 2012 verscheen de anime Sword Art Online. Het eerste seizoen is gebaseerd op de eerste vier volumes van de light novels, met ook delen uit volume 8. Sword Art Online II husselt gedeelten uit volumes 5 tot en met 8.

In 2017 verscheen de film Sword Art Online: Ordinal Scale. Dat is een originele anime film, waarvan het script door Kawahara is geschreven.

Tussen 2018 en 2020 verscheen Sword Art Online: Alicization Arc. Deze serie is gebaseerd op volume 9 tot en met 18 van de light novels.

NerveGear: de VR technologie in SAO

In het verhaal van SAO wordt een zogenaamde ‘FullDive’ technologie gebruikt. Dit is niet alleen een VR-bril. Gebruikers kunnen hun avatar in games besturen dankzij hun hersengolven. De ‘NerveGear’ in het verhaal is de tweede generatie.

Er is een Sword Art Online parodie

Het YouTube kanaal Something Witty Entertainment heeft een abridged serie gemaakt over SAO. De eerste aflevering kwam in 2013 uit. De parodie is ontzettend populair, de afleveringen zijn door miljoenen mensen bekeken.

Mogelijk een live action serie?

In 2016 werd bekend dat Skydance Television de wereldwijde rechten in handen had voor een live action serie van SAO. Ze waren van plan om de TV serie uit te brengen naast een virtual reality experience. In februari 2018 is de SAO live action serie verkocht aan Netflix. Sindsdien is het stil, maar wie weet?

16 Sword Art Online games

Natuurlijk heeft de Sword Art Online franchise inmiddels ook games die je kunt spelen. Dit zijn er inmiddels zestien. Zo heb je bijvoorbeeld Hollow Realization* (2016) en Fatal Bullet* (2018). Verder is er ook een VR voor mobile. Geen zorgen, FullDive technologie bestaat nog niet! 😉


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: