Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

The Ancient Magus’ Bride: het leven is altijd waardevol

Als je mij zou vragen welke anime het meeste op Disney’s Beauty and the Beast lijkt, zou ik antwoorden: “The Ancient Magus’ Bride”. Hoewel het verhaal heel anders verloopt, moest ik meteen daaraan denken toen ik de eerste aflevering zag. Benieuwd hoe ik deze serie vond? Lees verder!

The Ancient Magus’ Bride is een fantasierijke anime die mij wist te betoveren met geloofwaardige magie, hartverscheurende drama en hartverwarmende liefde. Bepaalde scènes bezorgden mij zelfs kippenvel. De serie is geregisseerd door Norihiro Naganuma en geproduceerd bij Wit Studio.

De serie met de Japanse titel Mahoutsukai no Yome gaat over het verweesde meisje Chise, dat helemaal alleen is na de zelfmoord van haar moeder. Ook wordt ze door de mensen en kinderen om haar heen uitgelachen. Haar leven kan dus niet veel erger. Wanneer ze als slaaf te koop wordt gezet voor een groot bedrag, is ze klaar voor iedere koper als dat betekend dat ze een thuis krijgt. Wanneer ze geketend door haar koper wordt meegenomen, hoort ze nerveus gefluister. Hoe komt hij aan zo’n zeldzame “Sleigh Beggy”?  Haar koper blijkt Elias Ainsworth, een magiër met mysterieuze krachten. Hij neemt haar mee naar een pittoresk huis op het Engelse platteland!

Mystieke wezens uit Europa!

Ja, je leest het goed. Het verhaal van deze mooie anime speelt zich af in Europa. Met name in Groot-Brittanië en Scandinavië. Je merkt het ook aan de mystieke wezens die in het verhaal voorkomen, want ze zijn allemaal gebaseerd op Europese legendes. Extra speciaal vond ik het moment dat Chise naar een plek gaat dat sprekend lijk op IJsland – op een locatie waar ik zelf een aantal jaar geleden ben geweest. Ik kreeg kippenvel toen ik het zag! Het hele scenario in deze afleveringen is één van mijn favoriete hoogtepunten in de serie. De animatie is prachtig en ik werd tot tranen geroerd van verwondering.

Ancient Magus’ Bride is een bijzondere anime vol schoonheid, maar ook trieste verhalen. Het is zeker geen anime voor zwakke zielen, want duistere thema’s zoals depressie en zelfmoord komen veel ter sprake. Met name Chise is een getergd meisje, dat vooral in het begin weinig zin heeft om te leven. Iedere aflevering en ieder avontuur die Chise maakt, toont Chise’s vooruitgang richting een positievere blik op haar leven. De stapjes zijn klein, maar worden steeds duidelijker naarmate de serie vordert.

Elias is dan wel weer een geval apart. Letterlijk. Ik kan niet veel over hem vertellen, omdat het spoilers zijn maar het is een man…eh beest vol mysteries. Hij zorgt voor een aantal schokkende en soms hartverscheurende momenten. Maar tegelijkertijd vind ik de band tussen Chise en Elias heel mooi.

Van de studio van Attack on Titan

Ancient Magus’ Bride is een mooi geproduceerde anime. Van Wit Studio, die ook Attack on Titan bracht, is de kwaliteit zeer hoog. De designs van de menselijke karakters vond ik ietwat tegenvallen, maar Elias en andere ‘niet menselijke’ personages zijn erg leuk. Ook een aantal momenten waarin Chise transformeert of het land van de draken zijn adembenemend om te zien. Oeps, ik zeg bijna te veel. Je moet de serie gewoon zelf zien om te oordelen.

De serie weet af en toe ook te verrassen met komische momenten. Soms vond ik de komedie de serieuzere momenten ook wel verstoren. Hier en daar is de sfeer in de serie wat chaotisch, maar op momenten dat het moet is, geeft de serie adembenemende momenten. Absoluut de moeite waard!

Ancient Magus’ Bride is te zien op Crunchyroll!

https://www.youtube.com/watch?v=E0k03OaDDfk

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

No Responses

  1. 9 januari 2020

    […] meisje heel bijzonder. Het klinkt als een wonderlijk avontuur die me een beetje doet denken aan Ancient Magus’ Bride, en tegelijkertijd aan Sweetness and Lightning. Deze nieuwe serie is te zien op […]

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: