Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

The Eccentric Family Seizoen 2: tanuki chaos is compleet!

The Eccentric Family seizoen 2 review

Schattige tanuki, elegante tengu’s en ongewone mensen leven samen in een bruisende stad. En bruisend, dat is de serie The Eccentric Family seizoen 2 ook. Deze vrolijke serie wist me te verrassen met de kleurrijke Japanse folklore en opwindende momenten. Ik ga je vertellen waarom je deze serie moet kijken.

Let op. Dit review bevat lichte spoilers als je seizoen 1 nog niet hebt gezien.

The Eccentric Family speelt zich af in een Kyoto waar mensen, tanuki en tengu naast elkaar leven. EΓ©n keer in het jaar vind er een soort rituele dans plaats. In dit seizoen lopen de spanningen hoog op nu de verkiezing nadert.

Onder de tanuki moet de nieuwe ‘Trickmaster’ – een soort van leider verkozen worden. Een hoogstaande tengu moet daar getuige van zijn voor garantie dat het eerlijk verloopt.

Dat klinkt allemaal alsof het gemoedelijk gebeurt, maar niets is minder waar. Het is een chaos van onrust en zenuwen. Vooral nadat de vorige Trickmaster – de vader van Yasaburo en zijn drie broers, vorig jaar in een hotpot was beland.

Een conflict binnen de tengu gemeenschap maakt de situatie er niet makkelijker op. Het is aan Yasaburo de taak om zijn grote broer Yaichirou te helpen met zijn voorbereidingen als kandidaat van de verkiezingen en andere zaken. Hij hoeft zich in ieder geval niet te vervelen.

the eccentric family seizoen 2 review

In The Eccentric Family seizoen 2 gebeurt weer super veel.

Dat heeft zo zijn voordelen en nadelen. Een voordeel is dat je je geen seconde hoeft te vervelen bij het kijken van deze serie. Er is veel beweging, de dialogen zijn boeiend en ik denk dat het vooral te danken is aan de boeiende personages. Maar daar kom ik zo op terug.

In het tweede seizoen worden grote stappen gezet om het verhaal vooruit te helpen. Dat gaat in een best hoog tempo. Dit kan een nadeel zijn, want soms heb ik het gevoel dat het te snel gaat.

Sommige details ben ik alweer vergeten, omdat er in de volgende scène alweer andere dingen gebeuren.

Aan de andere kant zijn de plottwists in het verhaal om van te smullen. Iets wat in het begin gebeurt kan op het laatst helemaal anders zijn dan je dacht. Het verrassingselement is in deze serie een grote kracht.

De Ebisugawa tweeling is nog steeds irritant en grappig.

Een nog krachtiger element van The Eccentric Family zijn de personages. Er zijn er best wel veel, maar ze hebben allemaal hun unieke trekjes. Uiteraard is de Ebisugawa tweeling even leuk als in de eerste seizoen – vind ik dan. Die veranderen niet. Of wel…tanuki zijn immers shapeshifters.

Andere personages laten zich dit seizoen van verrassende kanten zien. De schattige Kaisei en femme fatale Benten krijgen allebei veel aandacht. Geloof me, hier kijk je echt naar uit.

Yasaburo en co groeien in hun rol.

Yasaburo groeit ook meer dan in het eerste seizoen. Ik vind hem een sympathiek hoofdpersonage. Ik hou er wel van dat hij vol zelfvertrouwen is en tegelijkertijd goede zelfkennis heeft. Ook hij maakt fouten en die brengen hem dit seizoen nogal in de problemen…

Zijn grote broer Yaichirou krijgt ook een aantal ontwikkelingen waar je alleen maar een grote glimlach van krijgt. Het is alleen jammer dat het jongste broerje Yashirou dit seizoen minder in actie komt.

Tenslotte verschijnen er ook nieuwe, interessante personages. Meer zeg ik niet!

the eccentric family seizoen 2 nidaime

Tekenstijl uit een Japanse prent.

In het begin moest ik wennen aan de tekenstijl – vooral aan de karakterdesigns van The Eccentric Family. Inmiddels ben ik er volledig aan gewend, en kan ik een ding zeggen: het is uniek.

Het is niet de meest ‘fancy’ tekenstijl waarin je bij wijze van spreken alle blaadjes aan een boom ziet. Of waarin het water glinstert alsof het echt is. Het lijkt eerder alsof je naar een Japanse prent kijkt.

Het is kleurrijk en past gewoon perfect bij het thema.

Verder was de soundtrack net als in het vorige seizoen erg leuk om naar te luisteren. Niet heel opvallend, maar wel sfeervol.

Seizoen 2: een goed slot.

Gezien het einde van dit seizoen lijkt het er niet op dat er nog iets hierna komt. En dat is prima zo. Het is een waardig slot dat de meeste losse eindjes aan elkaar knoopt, maar ook ruimte geeft om er nog een tijdje over na te denken.

Ik ga de serie erg missen en ik zie mezelf het zeker nog eens kijken. Het is een serie vol verrassingen en avontuur.

Ik vind het een aanrader! Kijk The Eccentric Family seizoen 2 dus op Crunchyroll πŸ˜‰

Bewaren

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: