Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

HIDIVE: nieuwe gratis anime streamingdienst

HIDIVE anime streamingdienst

Hé, jij daar! Heb je het al gehoord? Er is een nieuwe anime streamingdienst op het wereldwijde web. Het heet ‘HIDIVE’ en is pas in juni gestart. Tijd om kennis te maken met deze GRATIS service. Ja, ja! Nu ben je wel getriggerd, hè?

Het is altijd fijn als je anime gratis kunt kijken. Ik vind het nog fijner als het ook nog eens legaal is. Dat betekend geen schuldgevoelens bij het kijken van de leukste series. Maar ja, het aanbod moet wel interessant genoeg zijn.

En voor niets gaat de zon op natuurlijk. HIDIVE is een dienst op ‘freemium’ basis, net als Crunchyroll en Daisuki.net. Het is gratis, maar beperkt als je geen abonnement hebt.

In dit geval moet je een premium account hebben als je bijvoorbeeld de nieuwste series (simulcasts) wil volgen. De introductieprijs is $3,99 = € 3,49 per maand. Is dat de moeite waard?

HIDIVE ook voor Europa

Als je in Nederland anime wil kijken, is het grootste probleem dat lang niet alles legaal beschikbaar is. Zelfs als je bereid bent er wat geld voor neer te leggen, is het altijd onzeker welke series je uiteindelijk kan kijken.

HIDIVE heeft nu al een aanbod van meer dan 90 titels, die ook hier te kijken zijn. Soms stuit je tegen een melding dat het ‘premium only’ is, maar het valt mij tot nu toe niet tegen.

Deze anime staan op HIDIVE:

  • Log Horizon (2 seizoenen)
  • Food Wars (2 seizoenen)
  • Haikyuu!! (2e en 3e seizoen)
  • Parasyte
  • Wolf Girl and the Black Prince
  • Himouto! Umaru-chan

Niet slecht toch? Het zijn zes voorbeelden van het redelijk diverse aanbod. Je bent voorlopig even zoet.

HIDIVE anime series

Beperkte simulcast

Jammer genoeg zijn de meeste gratis series al wat ouder. Meer dan de helft heb ik al gezien. Voor mij is dan de simulcast interessanter.

Maar is dit de 3,50 per maand waard? Voorlopig zeg ik nee…

Het aantal simulcasts komt uit op zes stuks tot nu toe. Daarnaast komt er – voor zover dat bekend is – in het aanstaande zomerseizoen (2017) maar één serie bij die ook in Nederland te zien is. Namelijk Koi to Uso.

Dat vind ik niet veel.

Twee streams tegelijk.

Nog een addertje onder het gras is dat je met het premium account maar twee simulcast streams tegelijk kunt volgen. Wil je er meer dan twee? Dan moet je nog één hele dollar bijbetalen. PER STREAM. No thanks.

Jammer, ik vind de prijs per maand al veel voor het aanbod dat ze nú hebben.

Meer in de toekomst?

Het is afwachten of HIDIVE interessanter wordt in de toekomst. Komen er meer exclusieve series bij, die het de moeite waard zijn om voor te betalen? De tijd zal het leren. In ieder geval heeft Nederland één mogelijkheid erbij gekregen om gratis én legaal anime te kijken.

Wil je weten waar je nog meer anime kunt kijken? Kijk dan eens hier!

Vertel even wat je vind van deze nieuwe streamingdienst, oké?

Bewaren

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: