Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Winter 2023 Anime Aanraders

De covers van de zes anime aanraders in dit blog.

Het lijkt meer herfst dan winter. De temperaturen zijn zacht en er ligt amper sneeuw in de Alpen. Toch is het nieuwe anime seizoen aangebroken. Er beginnen weer een heleboel nieuwe series. Na lang nadenken heb ik eindelijk weer een lijst met suggesties die je kunt kijken. Dit zijn mijn Winter 2023 Anime Aanraders die je niet mag missen.

NierAutomata Ver1.1a

Anime die gebaseerd zijn op videogames kijk ik eigenlijk niet meer zo veel, maar ik heb zo vaak over Nier Automata gelezen dat ik nieuwsgierig ben geworden naar de anime adaptatie. Dat A1 Pictures de animatie produceert, is in ieder geval voor mij veelbelovend. Zij hebben andere toffe series gemaakt zoals Sword Art Online en de eerste twee seizoenen van Seven Deadly Sins.

In de verre toekomst, het jaar 5012, wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens en hun ‘machine levensvormen’. De mensheid verkeert sindsdien op het randje van uitsterven. Een groep overlevenden zijn naar de maan gevlucht, en organiseren een aanval door gebruik te maken van Android soldaten. Op die manier willen ze de aarde heroveren.

2B voegt zich bij 9S in een eindeloos gevecht voor de mensheid.

Trigun Stampede

Voorlopig heb ik gemengde gevoelens bij deze nieuwe Trigun anime. De anime klassieker is 25 jaar oud, dus natuurlijk zal de animatie veranderd zijn. Maar 3D animatie? Orange is de studio achter de serie Beastars, die ik geweldig vond. Dan ben ik bereid Trigun Stampede een kans te geven. Ik laat mij niet graag beïnvloeden door de mening van anderen, dus de enige manier om er achter te komen hoe dit uit gaat pakken, is door te kijken.

Inhoudelijk is er weinig bekend over Trigun Stampede, behalve het gerucht dat het zou gaan om een proloog. We gaan het zien!

Vinland Saga seizoen 2

Niet zo lang geleden heeft Netflix de serie Vinland Saga toegevoegd aan het steeds uitgebreider wordende aanbod. Daardoor heb ik deze serie ook eindelijk kunnen zien. Mijn recensie moet nog geschreven worden, maar dit is mogelijk één van de beste anime series die je op Netflix kunt zien! Een bloederig verhaal over Thorfin en de tocht die hij maakt om zijn vader te wreken, én het mystische land Vinland te vinden.

In seizoen 2 gaat de tocht van Thorfin verder en ik kan niet wachten om deze te kijken. Blijkbaar komt Netflix iedere week met een nieuwe aflevering!

Het seizoen begint met een nieuw millennium in het zuidelijke deel van het Deense schiereiland Jutland. Thorfin is door de landeigenaar Ketil gekocht als slaaf, en moet op zijn boerderij werken. Thorfin ontmoet Einar, een slaaf zoals hij. Deze ontmoeting zorgt ervoor dat Thorfin zijn zonden onder ogen ziet, en een betekenis aan zijn leven kan geven. Ondertussen wil de koning van Engeland zijn territorium uitbreiden.

Bungou Stray Dogs seizoen 4

Deze serie krijgt alweer het 4e seizoen en dat kan ik moeilijk geloven. Studio Bones staat er niet om bekend dat ze meerdere seizoenen maken van een serie. My Hero Academia is al vrij uitzonderlijk. Toch is zo’n langdurige serie belangrijk voor een studio, om een betrouwbare bron van inkomsten te zijn. Aangezien Bungou Stray Dogs ontzettend populair is, is het ook wel weer logisch dat deze actieserie met ‘pretty boys’ een vervolg krijgt.

Vind ik het vervelend? Nee, natuurlijk niet! Ik ben namelijk dol op deze serie en ik zit te popelen om deel 4 ook te gaan kijken.

Tokyo Revengers seizoen 2

Niemand zag het succes van Tokyo Revengers aankomen, behalve de trouwste manga lezers misschien. Maar ik had er in het begin zeker geen hoge verwachtingen van. Het integendeel is bewezen. Ik vond het eerste seizoen ontzettend leuk.

Een kwajongens groepje van de middelbare school raakt door verkeerde keuzes steeds dieper betrokken bij bendes, criminaliteit en zelfs moord. De serie doet mij denken aan Durarara met meer aandacht voor de Japanse bendecultuur uit de jaren 90.

Hoewel de animatie van Tokyo Revengers niet kan tippen aan Durarara, ga ik het nieuwe seizoen zeker ook kijken! En wie weet, misschien zorgt het succes ervoor dat ze de animatie kunnen verbeteren.

Tsurune seizoen 2

Het is een paar jaar geleden sinds Tsurune uit kwam, en ik had niet verwacht dat deze serie een vervolg zou krijgen. Maar hier zijn we dan! Tsurune: Linking Shot is het tweede seizoen van deze boeiende serie over kyudo. Dat is een Japanse vorm van boogschieten. Dit is een mooie slice of life waarin de personages zichzelf beter leren kennen, en zo ook groeien in hun sport. Als je Free! Iwatobi Swim Club leuk vindt, past dit ook in jouw straatje.

En dat waren mijn winter aanraders van Winter 2023. Welke anime series ga jij dit seizoen volgen? Ik ben heel nieuwsgierig, dus laat zeker jouw reactie achter!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

3 reacties

  1. Eline schreef:

    Fijn seizoen is het al he 😁 Ik kijk ook het vervolg op Vinland Saga, Tsurune en Tokyo Revengers 🙌

Vermeldingen

  • Eline
  • Yasumi
  • Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: