Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

AnimeJapan 2022 met veel nieuwe anime aankondigingen!

AnimeJapan 2022 met veel nieuwe anime aankondigingen

Oeps! 🤭 Ik ben een dag te laat met het bespreken van het nieuws van afgelopen week. Ik heb hier wel een goede reden voor. Dit weekend stond in het teken van AnimeJapan 2022 en ik wilde hier de interessantste aankondigingen bespreken. Daarom krijg je het nieuws van Week 12 deze ene keer op maandag.

AnimeJapan is een jaarlijks terugkerend evenement dat één van de belangrijkste conventies in Japan. Zo belangrijk zelfs, dat veel uitgevers en studio’s hier op de beursvloer staan. Naast stands en exposities, zijn er podia waarop bepaalde producties speciale aandacht krijgen. Het is ook niet toevallig dat, in de weken in aanloop naar, en tijdens het evenement zelf een heleboel aankondigingen worden gemaakt.

Voor algemene informatie over AnimeJapan stuur ik je graag door naar The Sushi Times waar een mooi artikeltje hierover te lezen is. Ik ga verder over Anime Japan 2022.

Japanners willen van deze manga een anime zien!

AnimeJapan 2022 organiseerde voor de vijfde keer een poll, waarin ze Japanners hebben gevraagd naar de manga waar zij het liefst een anime van willen zien.

  1. Senpai wa Otokonoko (Senpai is a Boy) van Pom;
  2. Aru Hi, Ohime-sama ni Natteshimatta Ken ni Tsuite (One day, I Became a Princess) van Plutus en Spoon;
  3. Nitō to Tazuka no Nichijō (Nitō and Tazuka’s Daily Life) van Satou to Shio;
  4. Magu-chan: God of Destruction van Kei Kamiki;
  5. Oshi no Ko (My Idol’s Kid) door Aka Akasaka en Mengo Yokoyari;
  6. Solo Leveling door Chugong, Kisoryeong en Dubu (Redice Studio);
  7. Cherry Magic! Thirty Years of Virginity Can Make You a Wizard?! door Yū Toyota;
  8. The 100 Girlfriends Who Really, Really, Really, Really, Really Love You door Rikito Nakamura en Yukiko Nozawa;
  9. WIND BREAKER door Satoru Nii;
  10. Kaiju No. 8 door Naoya Matsumoto

Deze poll is altijd een goede indicatie van anime die je in de toekomst kunt verwachten. Van de 2020 poll werd onder andere een adaptatie van de manga Spy x Family aangekondigt. De anime begint op 9 april 2022 met uitzenden. Ook Komi-san Can’t Communicate kreeg een anime, waarvan het eerste seizoen op Netflix staat en het tweede dit voorjaar uit komt.

Nieuwe toffe aankondigingen van AnimeJapan 2022

Voor de rest zijn er de afgelopen week veel nieuwe anime aangekondigd. Voorafgaand het evenement, of tijdens AnimeJapan zelf. Ik kan ze lang niet allemaal opnoemen in dit artikel, maar hier een overzicht van de interessantste.

Tekken: Bloodline

Netflix heeft een nieuwe originele anime aangekondigd die gebaseerd is op een game. Deze keer is het Tekken! De serie Tekken: Bloodline volgt Jin Kazama die de Kazama-Style Traditional Martial Arts van zijn moeder leert. In de trailer kunnen we al bekende personages zien! De nieuwe anime zal in 2022 op het platform verschijnen.

Nieuwe originele anime ‘Bucchigire!’ komt deze zomer!

Deze zomer komt een nieuwe originele anime, met karakter designs van Hiroyuki Takei – creator van de Shaman King manga. Animatie zal worden geproduceerd door Geno Studio (bekend van Golden Kamuy). Tetsuo Hirakawa (Grimoire of Zero) is de regisseur.

Er komt een anime over doe-het-zelven!

Een originele anime met letterlijk de titel ‘Do It Yourself!!’ staat gepland voor dit jaar. Het officiële Twitteraccount deelde een trailer met deze aankondiging.

‘Do It Yourself!!’ is een origineel project van anime studio PINE JAM. Yuka Okamoto (Gleipnir, Princess Resurrection) is de regisseur. De serie gaat over meisjes die graag doe-het-zelven.

Tweede Sword Art Online Progressive film aangekondigd

Na ‘Sword Art Online Progressive Aria of a Starless Night’ komt de Sword Art Online franchise met een vervolgfilm. De tweede Sword Art Online Progressive film wordt op 30 oktober 2022 in de Japanse bioscopen verwacht. De eerste Sword Art Online progressive film kwam op 17 februari uit in de Nederlandse bioscoop.

De volledige titel van de nieuwe film is ‘Sword Art Online Progressive Scherzo of a Dark Dusk’. De animatie wordt geproduceerd door studio A-1 Pictures. Ayako Kohno is opnieuw de regisseur. Andere staff waaronder componist Yuki Kajiura keren ook terug voor deze film.

Een poster voor de nieuwe film en de aankondiging staan op de officiële Sword Art Online Progressive website.

Meer anime nieuws nodig?

Ieder weekend op zaterdag of zondag verschijnt er een artikel met een verzameling van interessantste ontwikkelingen in de wereld van anime.

Behoefte aan meer? Ik deel regelmatig tweets van officiële bronnen. Om helemaal bij te blijven, kun je het beste het Twitteraccount van Animeazing volgen!

Geef ons een fooi!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: