Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

NIEUW: de ‘Geen Conventie Depressie’

Bewerkte foto van Anime Con 2018
Bewerkte foto van Anime Con 2018

Dit weekend was ik bezig met voorbereiden en brainstormen voor de volgende blogpost. Toen realiseerde ik mij dat dit ook het weekend was waarin Abunaicon zou plaatsvinden. Een van de twee grote en bekendste anime conventies in Nederland. Normaal zou ik nu een after-con depressie hebben, omdat het evenement voorbij is. Nu is dat veranderd in iets nieuws: een ‘Geen Conventie Depressie’. Wat een jaar, vind je niet?

Ik moest even kijken naar de laatste keer dat ik een anime conventie bezocht. Dat was Anime Con 2019. Ik moet toegeven dat ik vorig jaar ook maar naar één anime conventie ben geweest. Dat is het gevolg van mijn verhuizing naar Slowakije en mijn steeds actievere sociale leven hier. Toch leek het erop dat 2020 een goed jaar zou worden om conventies te worden. In januari maakte ik al plannen om evenementen in het buitenland te bezoeken. Onder andere in Duitsland, Oostenrijk en hier. En wat verheugde ik me op Anime Con Classic in Almelo! Ik had er heel veel zin in.

Helaas, de wereld is veranderd

Maar ja. Alles is anders geworden en het lijkt er op dat de komende maanden nog heel onzeker zullen zijn voor grote evenementen. Ik hou mijn hart vast voor de organisaties die hier normaal veel tijd en geld in steken. En wat dacht je van de verschillende standhouders en kleine ondernemers die hier hun grootste winsten van het jaar konden krijgen. Die hebben onze steun hard nodig.

Daarom vind ik initiatieven van bijvoorbeeld Stichting BAGGER zo leuk. Ze zetten verschillende webshops en artists op hun Facebook-pagina in het zonnetje.

Geen Conventie Depressie…is het zonder evenementen echt zo erg?

Met ‘Geen Conventie Depressie’ bedoel ik het gemis van evenementen die je normaal ieder jaar bezoekt. ‘Geen Conventie Depressie’ klinkt behoorlijk ernstig. Misschien vind je dat ik overdrijf. Dat één jaar zonder evenementen niet erg is. Dat klopt ook. Persoonlijk ga ik niet zo vaak naar evenementen dat ze het belangrijkste onderdeel van mijn leven zijn. En toch mis ik ze wel.

Ik begrijp dat je bepaalde evenementen kunt missen. Ik voel ook heimwee naar Anime Con, Abunai en de andere conventies. Op evenementen ontmoet je namelijk mensen met dezelfde interesses die je mogelijk ergens anders niet tegenkomt, omdat ze uit verschillende delen van het land komen. Of zelfs uit het buitenland. Een paar keer per jaar, en soms maar één keer, maken die mensen tijd vrij in hun drukke leven en komen ze bij elkaar op een vaste plek. Ook als je net als ik niet vaak naar evenementen gaat, mag je dat best missen.

Evenementen moeten speciaal zijn

In deze tijden besef ik ook hoe belangrijk evenementen kunnen zijn in het leven. Voor jou en mij zijn dat anime conventies. Ga je niet naar conventies? Dit geldt natuurlijk ook voor concerten en festivals. Sta zelf er ook eens bij stil hoe belangrijk ze voor je zijn. Ga je er alleen heen om alcohol te zuipen, zodat je er niets meer van af weet? Of geniet je werkelijk van de ervaring? Luister je goed naar de muziek, neem je de tijd om te praten met de vrienden die je alleen daar ontmoet? Evenementen moeten die speciale momenten zijn, die je herinnert wanneer je gebogen achter een rollator schuifelt. Maar ze zijn ook weer niet nodig om te overleven. Jouw gezondheid en die van je nabije familie en vrienden zijn nog belangrijker dan een jaarlijks feest.

Het beste dat we nu kunnen doen, is wachten en zolang elkaar online opzoeken. Stuur eens een berichtje naar de mensen die je normaal alleen op Anime Con of Abunai zou zien, en lang niet gesproken hebt. Nu is misschien het juiste moment om die multiplayer met ze te spelen die je altijd had willen doen. Hou je ogen open voor online conventies. Je kunt ook lid worden van de Animeazing Facebook-groep. Ik moet toegeven dat die niet actief is, maar je mag daar gerust iets posten. Ook een aanrader: de Discord-server van AVO Magazine is heel gezellig (de link vind je beneden op deze pagina 😉 ). Je kunt er praten over anime, Japanse muziek of waar je zelf zin in hebt. En je komt mij daar ook tegen.

En wat doe ik?

Tot nu toe heb ik mij weinig uitgesproken over deze hele COVID-19 situatie en ik was het ook niet van plan om te doen. Toch moest ik dit even van mij af schrijven en weet je, dat voelt goed. Nu ik dit er uit heb, ga ik weer verder met positieve dingen. Weg, Geen Conventie Depressie!

Wat kan ik als blogger doen om te helpen? Ik heb soms het gevoel dat ik nog niet eens een deuk in een pak boter sla met wat ik doe op deze website. Maar als ik kijk naar de statistieken en naar het groeiende aantal volgers, hoop ik dat ik iéts doe om jouw dag leuker te maken. Uitdaging: lees alle recensies 🙂

Ik werk momenteel hard om de inhoud van mijn website, oude en nieuwe blogs, te verbeteren. Daar steek ik de energie van mijn frustraties over dit jaar in. Hopelijk maak ik jou daar blij mee. Wil je iets zeggen? Is er iets dat je op Animeazing zou willen zien? Je weet waar je reacties kunt plaatsen.

Hou het vol! Er komen vast weer betere tijden met heel veel anime conventies en andere mooie evenementen. Misschien wel beter dan ooit!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: