Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Waarom Chrunchyroll awesome is

Crunchyroll
Anime kijk ik sinds dit jaar vooral via Crunchyroll. Ik wou het in eerste instantie gewoon eens proberen. Wat zijn de voor- en nadelen? Welke series staan er allemaal op? Dat heb ik dit jaar allemaal bekeken. Het fijne is namelijk dat deze streamingservice (deels) gratis te gebruiken is. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat Crunchyroll awesome is. In dit blog laat ik je weten waarom.

Op deze pagina staan de beste mogelijkheden om anime te kijken. Legaal. ‘Legaal’ en ‘anime’ hebben echter een moeizame relatie. Ook in mijn geval. Wanneer je in Nederland, is het heel lastig om anime te streamen vanwege regio blokkades. De enige manier om anime te kijken die hier niet beschikbaar is, is door gebruik te maken van illegale streamingssites of het downloaden van torrents. Jammer voor Brein, maar ik download mijn anime ook nog weleens.

Aan de andere kant wil ik illegaal streamen en downloaden van anime niet actief promoten. Er zijn namelijk voldoende goede redenen om netjes te betalen voor anime. Eén van de plekken om dat te doen is door gebruik te maken van Crunchyroll. Dit is mijn favoriete anime streamingdienst!

Voor- en nadelen van gratis Crunchyroll.

Aangezien ik eigenlijk alleen maar anime kijk, was ik benieuwd naar of het voor mij wél de moeite was om Crunchyroll te gebruiken. Gelukkig hoef je niet perse te betalen als je het wil gebruiken. De dienst is namelijk op freemium basis, oftewel: gratis! Nou ja… er zijn een aantal beperkingen, bijvoorbeeld dat je alleen op SD en 480p kwaliteit kunt kijken.

De nadelen van (gratis) Crunchyroll:
  • Reclames: echt de grootste ergernis van iedereen. Daar ben ik het volledig mee eens. Gelukkig kun je de meeste overslaan zoals op YouTube.
  • Niet de nieuwste afleveringen: je kunt niet meteen de nieuwste afleveringen zien. Daar moet je een week langer op wachten. En wachten…ik weet hoe vervelend dat is!
  • Niet alle anime series staan er op: als je veel anime kijkt en hebt gezien, dan smaakt het altijd naar meer. Of Crunchyroll heeft net niet de serie die jij wil zien. Heel begrijpelijk dat je dan ergens anders gaat zoeken.

Toch vind ik dat deze nadelen nog wel meevallen. De reclames zijn een stuk korter dan de gemiddeld 10 minuten durende reclameblokken op tv. En geef eens eerlijk antwoord; waar moeten ze anders die licenties en vertalers van betalen?

Ook het aanbod vind ik wel meevallen. Crunchyroll is in mijn ogen alles behalve zuinig. Of een serie wel of niet in Nederland te zien is, heeft onder andere te maken met afspraken die gemaakt worden met de Japanse licentiehouders, en ze doen bij Crunchyroll in ieder geval flink hun best om er het meeste uit te halen. Je krijgt er echt een ‘van fans voor fans’-gevoel bij.

De voordelen van Crunchyroll
  • Filter op beschikbaarheid: jammer genoeg zijn niet álle series die Crunchyroll heeft in Nederland beschikbaar. Gelukkig merk je daar niet zo veel van, want de series die je ziet in de catalogus zijn al automatisch gefilterd op basis van beschikbaarheid. Dat vind ik heel fijn, want het scheelt zoeken naar een serie die je wel kan kijken.
  • Goede speler: de videospeler is uitstekend. Zelfs de SD en 480p kwaliteit is degelijk. Daar mag bijvoorbeeld Daisuku.net nog van leren.
  • Crunchyroll apps: Crunchyroll is beschikbaar voor Android, Apple én Windows Phone. Gebruiksvriendelijkheid is, in ieder geval op de Android-versie die ik gebruik, in orde.
  • Anime op tv: wat is er nou mooier dan anime kijken op tv? Je hoeft niet meer in de weer met HDMI-kabels of externe schijven. Crunchyroll is onder meer beschikbaar op de Chromecast, Playstation en Xbox.

En last but not least…

Samenwerking met Funimation!

Het goede nieuws: sinds januari dit jaar werkt Crunchyroll samen met Funimation! Dit is ook één van de grotere aanbieders van anime naast Viz Media,  Sentai Filmworks en Aniplex. Funimation is bijvoorbeeld de eigenaar van Toei Animation series, zoals Dragon Ball Z, en andere ‘blockbusters’ zoals Fullmetal Alchemist en Attack on Titan. Maar….niet voor Nederland! Helaas voor ons zijn deze series alleen in Amerika, en soms het Verenigd Koninkrijk en andere Engelstalige gebieden, beschikbaar.

Wat hier is gebeurd, is dat Crunchyroll nu de ondertiteling geheel voor zijn rekening neemt. Ook voor anime die voorheen naar Funimation zouden gaan. Die laatste is nog wel verantwoording voor de nasynchronisatie, but who cares?

Dit betekent helaas niet dat meteen álle Funimation series meteen voor kijkers buiten de Amerikaanse grenzen te zien zijn, maar er komen er wel meer bij. Deze week nog werd Noragami aan de catalogus toegevoegd. Je weet wel, de serie waar Silerna zo enthousiast over is. Cool, toch?

Sinds kort is de samenwerking met Funimation gestopt. Als duidelijk is wat voor effect dit heeft voor Nederlandse anime kijkers, laat ik je dat weten!

Crunchyroll anime

Crunchyroll is de beste voor internationale anime fans

In augustus ben ik overgestapt naar een premium account op Crunchyroll. Ik kijk zo veel anime dat ik het mijn geld waard vind. Bovendien ben ik van mening dat dit de beste anime streamingdienst is voor internationale anime fans. Ook ten opzichte van partijen zoals KissAnime. Ik wil de dienst op deze manier dan ook steunen.

Crunchyroll series die je mogelijk interessant vind:

Dat is slechts een greep uit de anime die ze hebben. Als je uit deze waslijst geen leuke serie kunt vinden, weet ik het ook niet.

Meer, meer anime!

Kijk, het zou van mij hypocriet zijn om nu te roepen dat je moet stoppen met downloaden. Dat doe ik nu ook nog steeds bij series waar ik niet op een andere manier aan kan komen. Daarbij wil ik wel zeggen dat ik de leukste series die ik nog een keer wil zien, op DVD koop als het enigszins mogelijk is.

Ik wil wel ten zeerste aanraden om eerst op Crunchyroll te kijken, als je een anime wil zien. Meer vraag stimuleert het aanbod immers: we willen allemaal wel méér, méér anime! 😉

Check hier ook de lijst van alle anime op Netflix!

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: