Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

5 Geweldige Anime Films met Nederlandse ondertiteling die je moet zien

Films met Nederlandse ondertiteling

Weet je niet welke anime film je moet kijken? Wil je er één met Nederlandse ondertiteling omdat je Engels nog niet goed genoeg is of je wil film kijken met je hele gezin? Op Netflix staan er verschillende mooie anime films waar je uit kunt kiezen. De keuze is echter reuze, dus daarom heb ik deze 5 filmtips voor je samengesteld!

Je zal misschien denken ‘jugh, Nederlandse ondertiteling’. Veel anime fans halen hun neus op bij het zien van Nederlandse ondertiteling onder anime. Is het dan een kwestie van wat je gewend bent of is de ondertiteling werkelijk zo slecht? Dat laatste kan ik niet beoordelen, aangezien mijn Japans daar niet goed genoeg voor is. Het eerste kan ik wel begrijpen. Veruit de meeste anime wordt gekeken met Engelse ondertiteling. Zo ben ik het ook gewend, en ik merk dat ik zelfs op Netflix liever die aanzet terwijl er gewoon Nederlandse ondertiteling beschikbaar is.

Maar natuurlijk is Engelse ondertiteling niet geschikt voor jou, omdat je de Engelse taal ook niet meester bent. Misschien wil je anime aan je ouders laten zien of aan een kind, die Engels (nog) niet goed verstaan. Dan is het wel fijn dat er steeds meer anime is met Nederlandse ondertiteling. En dan heb ik het niet alleen populaire anime zoals Pokémon of films van Studio Ghibli. Al kan ik in deze lijst van mijn favoriete Netflix anime films natuurlijk die studio niet overslaan.

Filmtip #1: Princess Mononoke

Laat ik daarom ook maar beginnen met een Studio Ghibli film. Ik vind het moeilijk om van die studio mijn ultieme favoriet te kiezen. Het ligt geheel aan mijn humeur. Wil ik een vrolijke, fantasierijke film dan is Howl’s Moving Castle mijn favoriet, maar als ik iets meer duisternis wil dan kan ik Princess Mononoke moeilijk vergeten. Deze film van Hayao Miyazaki uit 1997 liet een uitwisbare indruk op mij achter. Destijds was dit de duurste anime film ooit en Miyazaki heeft 16 jaar over de productie gedaan.

De film volgt Ashitaka, de prins van een klein dorp. Als een vervloekte god, Nago, zijn dorp aanvalt, is hij genoodzaakt om het beest te doden. Daarbij raakt Ashitaka zelf vervloekt. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van de vloek en hoopt zo een manier te vinden om de vloek te verbannen. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een meisje dat in de wildernis is opgegroeid.

Princess Mononoke bevat te veel interessante thema’s om in een lijst als dit te behandelen, maar de film heeft een duisterdere toon dan Miyazaki’s andere films en lijkt veel te willen zeggen over de relatie tussen mens en natuur wat nog steeds belangrijk is om over na te denken.

Filmtip #2: A Whisker Away

Als je houdt van katten, dan is A Whisker Away een film die je absoluut moet zien. Het is een vrolijke coming-of-age film over een meisje dat plots in een kat kan veranderen. In eerste instantie gebruikt ze die gave om haar grote geheime liefde op te zoeken. Maar al snel blijkt dat ze het risico loopt om voor altijd een kat te blijven. Wil ze dat wel?

Dat is voor sommigen een hele moeilijke vraag. Wie wil er geen schattige kat zijn? A Whisker Away is geregisseerd door Junichi Sato, die vooral aan shoujo anime heeft gewerkt en bekend is van Sailor Moon (1992 & 1993) en Aria the Animation (2005).

Filmtip #3: Ni no Kuni

De film Ni No Kuni is gebaseerd op een role-playing game serie van Bandai Namco, waarvan nu ook een Switch-versie is. Enkele delen van die serie bevatten animatie scènes gemaakt door Studio Ghibli met muziek van Joe Higaishi. De film is geproduceerd door een andere studio, OLM, Inc maar wel met muziek van Higaishi.

Ni No Kuni is geregisseerd door Yoshiyuki Momose, die aan verschillende Studio Ghibli films heeft gewerkt. De film volgt drie vrienden Yuu, Haru en Kotona, die heen en weer kunnen reizen tussen de realiteit en een ‘andere wereld’. Wanneer Kotona’s leven in beide werelden in gevaar is, moeten de vrienden een moeilijke keuze maken.

Filmtip #4: Flavors of Youth

Met Flavors of Youth heb je drie verhalen in één film. De verhalen gaan over het stadsleven in China. Eén over de nostalgische waarde van een kom noedelsoep, één over drie zussen die een nieuwe band met elkaar zoeken en een jonge man die met een cassetteband zijn jeugdliefde probeert te vinden.

De regisseur Li Haoling liet zich door Makoto Shinkai inspireren voor de verhalen, en dan met name 5 Centimeters per Second. Je kunt de invloed ervan goed terugzien in Flavors of Youth. Als je Your Name en Weathering With You leuk vond, dan is dit een film om te checken.

Filmtip #5: Violet Evergarden – Eternity and the Auto Memory Doll

Deze film heb ik vrij recent gekeken. Het is een mooie side-story van de originele anime serie Violet Evergarden die ook op Netflix staat. Als je niet zeker weet of je de anime interessant vind, dus iets wil kijken waar je minder tijd aan hoeft te besteden, dan is deze film een goed idee. Je hebt weinig informatie nodig over de personages om de kern te begrijpen.

In dit verhaal wordt Violet naar een prestigieuze meisjesschool gestuurd, op verzoek van de koninklijke familie Drossel om één van de studenten, Isabella York, te assisteren in haar training. Violet merkt al snel dat Isabella haar school niet leuk vind en dat ze een zwakke gezondheid heeft. Isabella vertrouwt Violet ook niet meteen. Maar wanneer ze elkaar beter leren kennen, worden ze vriendinnen.

Dit waren mijn anime filmtips! Wat is jouw favoriete anime film op Netflix? 😄


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: