Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

A Place Further Than the Universe: een levensveranderende reis

A Place Further Than the Universe: een levensveranderende reis

A Place Further Than the Universe was een grote, maar aangename verrassing. Het verhaal voert je mee op een levensveranderende reis voor vier jonge meisjes. Ik werd hard geraakt door deze inspirerend en zeer herkenbare serie.

Na de middelbare school wou ik heel graag toerisme studeren. Ik ben geïnteresseerd in de wereld en ik droomde ervan om werk en reizen in het buitenland te combineren. Een baan in het toerisme leek precies bij die droom te passen. Maar die studie toerisme mislukte al na een jaar. Gelukkig vond ik vrijwel meteen werk, maar daar is alles mee gezegd. Mijn toekomstdroom was ik kwijt en zo ook mijn motivatie. Ik ging naar mijn werk, maar ik had geen doel of visie waar ik naartoe leefde. Totdat ik in 2015 een blog startte en langzaam weer vooruit begon te kijken. Totdat ik in de zomer van 2018 een alles veranderende beslissing nam. Dat heeft mijn leven veranderd. En hoe!

Op reis naar Antarctica!

Dat gevoel dat je in een sleur zit, dat kent iedereen wel. Of je nu naar je werk gaat, of naar school. En je kent misschien ook wel het moment dat je de ultieme ingeving krijgt. Meestal op een moment waarop je dat helemaal niet verwacht. A Place Further Than the Universe volgt het meisje Kimari. Zij heeft het gevoel dat haar leven altijd hetzelfde is. Ze weet niet wat ze wil met haar toekomst en verveelt zich enorm. Ze gaat braaf naar school, maar heeft totaal geen motivatie. Ze was van plan om na de middelbare school te veranderen. Maar ook daar is nergens van terecht gekomen.

Mari wil heel graag een reis maken. Waar naartoe, dat maakt niet uit. Als ze daarmee maar haar leven op z’n kop kan zetten. Alleen durft ze die eerste stap niet te zetten. Wanneer ze op het station een envelop met een enorm geldbedrag vind. Ze herkent het uniform van haar school, dus gaat ze op zoek naar de eigenaar. Zo ontmoet ze Shirase, een meisje die ervan droomt om naar Antarctica te reizen. Terwijl alle andere leerlingen Shirase uitlachen, is Kimari vol bewondering. Blij dat ze iemand gevonden heeft die haar steunt, nodigt Shirase haar uit om mee te gaan. Kimari’s droomreis wordt hier zomaar even in haar schoot geworpen!

Het blijkt echter niet zo eenvoudig om een reis naar Antarctica te maken. Dit is geen droom. Het plan is realistisch! Shirase is er heilig van overtuigd dat het gaat leuken. Kimari is in for a treat! En wij ook!

Realistisch coming-of-age verhaal.

Wat was dit een fantastische anime om te kijken! Ondanks de ijzige locatie waar het zich afspeelt, straalt het heel veel warmte uit. Het is een ijzersterke productie die je niet zal teleurstellen. Iedere aflevering zorgt voor verrassende momenten, waarbij geen enkel detail wordt overgeslagen. De personages zijn expressief, maar extreem realistisch. Kimari is een vrolijk, naïef en in het begin zeer afhankelijk meisje. In de meeste anime duurt het de hele serie voordat zo’n personage eindelijk haar eigen beslissingen durft te nemen. A Place Further Than the Universe doorbreekt die verwachting. Meteen in de eerste aflevering maakt ze haar beslissingen zelf en dat is heel wat. Gedurende de hele serie is Kimari een intelligent en vrij zelfverzekerd meisje.

Shirase daarentegen is zelfverzekert en gepassioneerd, maar blijkt ook heel erg verlegen in bepaalde situaties. Alle personages zijn zeer gelaagd en hebben herkenbare persoonlijkheden. Het zijn geen stereotypen zoals in veel anime series. Ook de andere twee meisjes die Kimari en Shirase vergezellen vind ik ontzettend leuk – ik zal er geen details over vertellen want dan verklap ik gelijk de eerste paar afleveringen.

Oprechte en realistische personages.

Zoals ik al zei, de serie slaat geen details over. De animatie vind ik fantastisch. Vooral één bepaalde scène, wanneer de meisjes door de straten rennen, is geweldig geanimeerd. Het is een coole, dynamische scène met een duidelijke symbolische boodschap. Het is mijn favoriete scène in de anime. De emoties van de personages zijn heel goed zichtbaar door de gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding, maar zijn nooit te overdreven. Ook weer heel menselijk en herkenbaar. Zoals een van de meiden die haar frustratie verbergt voor haar vriendinnen, maar ergens buiten het uitschreeuwt en met emmers gooit. En dan heb ik het nog niet gehad over de mooie beelden op Antarctica.

De oprechte en realistische emoties van de personages zorgen ervoor dat het ook een heel aangrijpende serie. Oh man, ik voel het moment dat ze alle vier zeeziek zijn. Of de sprakeloosheid wanneer ze eindelijk aankomen op Antarctica. Maar ook de serieuze problemen waar de meiden mee te maken krijgen of de snelheid waarmee de meiden aan elkaar gehecht raken – in feite slechts reisgenootjes. Het is allemaal zo herkenbaar en vooral het einde van de serie roerde mij tot tranen. Het is moeilijk afscheid nemen als je zulke goede vrienden maakt, maar het is wel iets dat blijft!

Het is oké die eerste stap te zetten!

Het is lang geleden dat een anime serie mij op zo’n persoonlijk vlak geraakt heeft. A Place Further Than the Universe leert je dat het oké is om af en toe een heel spontaan besluit te nemen. Zeker als je in zo’n sleur zit, zoals ik in het begin beschreef. Of het nu gaat om die ene droomreis die je wil maken, of die ene droombaan die je wil hebben. Veel mensen durven die eerste stap niet eens te zetten. Een drastische verandering is eng en schokkend, maar kan je zo veel nieuwe perspectieven en vriendschappen geven. Ik spreek uit ervaring.

En je hoeft niet per sé een grootse reis zijn naar Antarctica. Je kan naar Slowakije, Japan, Amerika of op ontdekkingstocht in eigen land. Je hoeft alleen maar die eerste stap echt te nemen.

A Place Further Than The Universe: vrolijke coming of age serie

A Place Further Than The Universe is te zien op Crunchyroll.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

No Responses

  1. 18 december 2019

    […] A Place Further Than the Universe: een levensveranderende reis […]

  2. 4 april 2022

    […] Don Glee speelt zich af in IJsland. De film wordt geregisseerd door Atsuko Ishizuka, bekend van A Place Further Than the Universe. Ze schrijft ook het script. Takahiro Yoshimatsu (A Place Further Than the Universe, Hunter x […]

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: