Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

“Akuma no Ko” Attack on Titan Final Season ED is een monster hit

Het lied ‘Akuma no Ko’ van Ai Higuchi is een enorme wereldwijde hit geworden. Het is de ending theme voor Attack on Titan Final Season part 2. Na de release werd Akuma no Ko in 30 dagen meer dan 20 miljoen keer gestreamd.

‘Akuma no Ko’ stond op nummer 1 in de Apple Music J-Pop ranking van 106 landen. En ook in de Top 10 van 124 landen. Daarnaast staat het nummer op verschillende Spotify hitlijsten waaronder de Viral Top 50 in Japan.

Op YouTube is de speciale anime versie van Akuma no Ko 6 miljoen keer bekeken binnen twee weken na de release.

De non-credit ending theme video van Attack on Titan Final Season Part 2 is ook al meer dan 11 miljoen keer bekeken. Er zijn meer dan veertigduizend videoposts onder ‘Akuma no Ko’ op TikTok. Het liedje heeft ook een plaats op de Shazam ranking in 28 landen. Het liedje heeft veel aandacht gekregen en het lijkt erop dat het een enorme wereldwijde hit wordt.

Wie is de zangeres van “Akuma no Ko”, Ai Higuchi?

Ai Higuchi is een singer-songwriter, geboren in 1989. Ze is geboren in Kagawa en opgegroeid in Nagano. Higuchi woont en werkt nu in Tokio. Ze leerde piano spelen toen ze twee was en sindsdien heeft ze genoten van verschillende vormen van muziek, waaronder viool spelen, lid worden van het koor, drummen en gitaar spelen. De zangeres begon haar optredens voornamelijk als solozangeres door piano te spelen toen ze 18 was.

Haar altstem is helder bovenop haar melodieuze en snelle pianospel. Uit haar kleine lichaam geperst in eenheid met haar piano is haar passie, soms een beschrijving van gracieuze schoonheid, hartverscheurende frustratie, of het licht in verlies.

De wereld van haar teksten heeft een uniek gezichtspunt en ze sublimeert het gewone dagelijkse leven tot dramatische korte romanverhalen. Mannen en vrouwen van alle leeftijden worden aangetrokken door haar inspirerende stem, afgezien van de geweldige kwaliteit van haar muziek. Het aantal mensen dat verslaafd is aan haar liedjes is toegenomen.

Vierde album van Ai Higuchi

Op 10 januari kwam de single van “Akuma no Ko” uit. Op de single staat een tweede nummer genaamd “Massara na Daichi”. Daarnaast staan ook de TV versie en twee instrumentale versies van de ending theme op deze single.

Na een onderbreking van 2,5 jaar komt ook het vierde album van Ai Higuchi uit op 2 maart 2022. Dit album bevat in totaal 11 nummers waaronder ‘Akuma no Ko’. Op het officiële YouTube kanaal van Ai Higuchi zijn veel van haar liveoptredens te zien.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: