Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Attack on Titan Seizoen 2: spektakel waar je op wil wachten

Attack on Titan Seizoen 2

Als je vier jaar hebt moeten wachten op het vervolg van een serie, is het dan nog wel de moeite waard om te kijken? Attack on Titan seizoen 2 liet inderdaad zo lang op zich wachten. Toch kan ik je na het kijken van de serie verzekeren, dat het de kunst van spanning en sensatie niet heeft verleerd!

Attack on Titan is voor mij één van de iconen geworden sinds ik anime kijk. Het maakte indruk door de heftige scènes en indrukwekkende animatie. Het is geen wonder dat de serie zo veel fans heeft.

Het is gebaseerd op het stripverhaal van de nog zeer jonge mangaka Hajime Isayama (30). De unieke stijl en visie van de maker, maakt het tot het succesverhaal dat regisseur Tetsuro Araki en WIT Studio is opgepikt. Tetsuro? Hij is ook de regisseur van Highschool of the Dead en hij heeft ook als animator aan Death Note gewerkt.

Het gaat in alle heftigheid verder.

Het tweede seizoen gaat verder waar het eerste gestopt is. Eren, Mikasa, Armin en de andere kersverse leden van de Survey Corps worden wederom op de proef gesteld als Wall Rose wordt aangevallen. Dat komt nog eens bovenop hun missie: zoeken naar de oorsprong van de Titans.

In dit seizoen komen we inderdaad wat meer te weten. Er verschijnen twee nieuwe Titans – waaronder een beest van een bullebak, om het maar zo te zeggen…

Fascinerend en meeslepend. Attack on Titan 2 doet het weer.

Ik blijf het een fascinerende serie vinden. Het verhaal is complex en (als je de manga niet leest) gelukkig niet heel voorspelbaar. Er worden bewust wel wat hints gegeven door de serie heen, die je laat theoretiseren over de gebeurtenissen. Het nadenken over de vele mysteries waar Attack on Titan uit bestaat, maakt het meeslepend.

Twaalf afleveringen lijken niet genoeg te zijn voor dit alles, maar ik had niet het gevoel dat het heel gehaast was. Ja, er gebeurd veel. Héél veel. Het is een aaneenschakeling van actie, heftige emoties en drama.

Weinig ontwikkeling voor Eren…Armin steelt (bij mij) de show.

Toch had ik gehoopt dat er dit seizoen meer was gebeurd voor het verhaal. We weten iets meer, maar veel is het ook weer niet. Ook hoopte ik op meer karakterontwikkeling voor Eren, want ondanks dat ik hem irritant vind, vind ik hem ook wel een interessant personage.

Wie wel sinds het begin heel veel veranderd is, is Armin. Ik heb veel bewondering voor die transformatie en ik ben heel benieuwd met wat voor slimme ideeën hij nog meer komt. De achtergrond van een aantal andere personages wordt ook behandeld, wat zeker een ander perspectief geeft op het hele gebeuren.

Animatie met de hoofdletter ‘A’

De animatie van Attack on Titan kan je ‘U’ tegen zeggen. Ik denk dat het zelfs beter is als in het eerste seizoen. De actiescènes zijn daardoor alleen al gaaf om te zien. Alles is uit de kast gehaald om er een visueel meesterwerk van te maken. De animatie is in mijn ogen echt het beste wat ik in anime heb gezien tot nu toe.

Wat ook indruk maakt, is de soundtrack gecomponeerd door Masafumi Mima. Dat terwijl de intro en outro mij dit seizoen wat tegenvielen…ik vind ze niet slecht hoor. De intro van Linked Horizon is altijd weer erg toepasselijk, maar die uit de eerste seizoen blijven beter hangen.

Weinig te vertellen zonder spoilers: kijk het!

Er valt niet veel meer over het tweede seizoen te vertellen. Of ja, eigenlijk wel, maar ik wil je niet spoilen natuurlijk. En om de vraag te beantwoorden: is het na vier jaar de moeite waard om te kijken?

Ja, absoluut. Je zou je geheugen misschien op moeten frissen door het eerste seizoen of de recap movies te kijken, maar ik vond het weer een geweldige serie om te kijken.

Het is een rollercoaster aan gebeurtenissen. Zo spannend. Ik zat vanaf de eerste aflevering tot heet einde op het puntje van mijn stoel. Ik schreefde één keer zelfs tegen mijn beeldscherm.

Mijn vader kwam kijken of het wel goed met me ging…

Attack on Titan seizoen 2 kun je kijken op Crunchyroll!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

2 reacties

 1. nerdygeekyfanboy schreef:

  Ik vond seizoen twee ook fantastisch! Wel jammer van de kleine hoeveelheid afleveringen, ik wil meer! Snel de manga even flink oppakken, want ik MOET weten hoe het verder gaat 😀

  • Yasumi schreef:

   Haha, met deze serie vind ik het ergens wel fijn dat ik de manga niet lees. Niet weten wat er verder gaat gebeuren heeft ook wel iets 😉

   Maar een geweldige serie is het zeker! Ik kan niet wachten op het volgende seizoen.

Vermeldingen

 • Yasumi
 • nerdygeekyfanboy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: