Herinner jij de anime nog uit de jaren 80?

Bozenka (Yasumi)

Mijn naam is Bozenka en ik raak niet uitgepraat over anime. Het liefst kijk ik elke dag een serie of film. Mijn favoriet is Natsume's Book of Friends!

2 reacties

  1. Onno schreef:

    Leuke site, maar alles wat ik hier lees, heeft eigenlijk alleen betrekking op Japan. In de jaren โ€˜80, toen ik als klein ventje TV keek, was mobile suit gundam helemaal niet op televisie in Nederland (helemaal niet buiten Japan eigenlijk). Er was in โ€˜het westenโ€™ eigenlijk geen echte anime, pas met Robotech/Macross (1982) liep het westen en de rest van de wereld warm voor anime. Die serie heeft echt de weg naar Europa en de VS vrij gemaakt voor alle andere anime (ook al kwamen die eerder). Later werden films als Akira en Fist of the Northstar in het underground circuit (video bandjes die je aan elkaar doorgaf) erg populair, ook de Gundam series kwamen toen gelukkig beschikbaar hier. Door die populariteit werd de internationale markt voor anime ineens heel groot en kon het uitgroeien tot wat het in de โ€˜90โ€™s werd.

    Oh, en dat op deze hele site Robotech/Macross niet eens genoemd wordt, vind ik wel erg eigenlijk ๐Ÿ˜‰

    • Yasumi schreef:

      Hoi, bedankt voor je reactie! Deze serie over de geschiedenis van Anime was voornamelijk op de Japanse kant gericht,dus het klopt dat er bepaalde dingen nog niet genoemd zijn op mijn site. Er is namelijk nog zo veel om over anime te vertellen, maar helaas niet genoeg tijd om het allemaal in een keer te bespreken. Ik hoop een keer Robotech/Macross te behandelen. Ik ben zelf geboren in dejaren ’90 dus die ervaring met Macross mis ik. Ik weet dat het een belangrijke Anime is, ik ben het zeker niet vergeten ๐Ÿ˜‰

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: