Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Blood Blockade Battlefront: georganiseerde chaos

Blood Blockade Battlefront

Als je op zoek bent naar een heerlijk chaotische serie waarin er veel gebeurd, moet je niet verder kijken. Blood Blockade Battlefront heeft het allemaal. Actie, avontuur, een bruisende stad waarin mens en alien samenleeft. Ongetwijfeld is Hellsalem’s Lot een fascinerende stad. Lees mijn review!

Kekkai Sensen of Blood Blockade Battlefront is gebaseerd op een gelijknamige manga serie van Yasuhiro Nightow. Juist! Hij is ook het creatieve brein achter Trigun. De anime serie kwam uit in het voorjaar van 2015. Het is die serie waar we vervolgens een paar maanden moesten wachten op de laatste aflevering. Die was, in mijn ogen, echter wel het wachten waard.

Dit is een anime waarin zo veel gebeurd dat, als je ook maar een seconde wegkijkt, je al niet meer weet waar het naartoe gaat. Als je fan bent van series zoals Durarara!!, Baccano! of Bungou Stray Dogs, ga je BBB ook heel leuk vinden.

Kunnen mensen en aliens samenleven, denk je?

De serie speelt zich af in de stad Hellsalem’s Lot. Dat was -ooit- New York. Het is een bruisende stad waarin mens en alien naast elkaar leeft. Niemand kijkt op van bizarre wezens, rondvliegende objecten en de chaos die het allemaal met zich mee brengt. Je zou bijna denken dat het normaal is.

Om alles enigszins in het gareel te houden, bestaat er Libra, een geheime organisatie bestaande uit mensen met superkrachten die zich inzet om ergere catastrofes te voorkomen. Wanneer Leonardo Watch in de stad aankomt om naar iets te zoeken, stuit hij op heethoofd Zapp Renfro, die hem aanziet voor iemand anders en hem meeneemt naar Libra.

Ondanks dat wordt Leo vrijwel meteen door de leider Klaus V. Reinherz, een beer van een vent met een klein hartje, geaccepteerd als lid van de organisatie. Omdat Leonardo de ‘All-seeing eyes of God’ bezit, wordt hij door Libra meegenomen op allerlei missies. Ook wordt hij ook voortdurend gekidnapt door vijanden. Zo ontmoet Leo de talrijke excentrieke bewoners van de stad. En dan is er ook nog Sonic, het super schattige aapje dat Leo gezelschap houdt.

Blood Blockade Battlefront
De naam ‘Hellsalem’s Lot’ is vermoedelijk een verwijzing naar de door Stephen King verzonnen stad Salem’s Lot (en de bestaande stad Salem in Massachusetts). Salem’s Lot wordt geassocieerd met hekserij en het kwaad dat leeft onder de mensen. Toepasselijk! Bron: Wikipedia.com

Zapp is nogal vlug op zijn teentjes getrapt. Dat is leuk!

Helaas krijgen al die personages niet allemaal evenveel aandacht waardoor sommige snel vergeten worden, maar waar het nodig is voor het verhaal wordt de achtergrond van enkele personages grondig behandeld. Ze zorgen in ieder geval wel voor voldoende humor, zeker Zapp, die nogal vlug op zijn teentjes is getrapt. Zijn reacties en gezichtsuitdrukkingen zijn hilarisch, en ook de soms paniekerige Leo is gewoon té grappig. En die aflevering met Nej was zooo zielig :'(. Wat ook gezegd mag worden is dat het hoofdpersonage, die van nature een nietsnut en een mietje is, een opmerkelijke ontwikkeling doormaakt. Knap gedaan, Leo! Ik doe het je niet na!

Visueel is Blood Blockade Battlefront zeer indrukwekkend.

Visueel is Kekkai Sensen ook een unieke anime. Wat een scenery! Op sommige momenten viel mijn mond haast open van verbazing. De 2e aflevering waarbij Klaus een levensgevaarlijk spel ‘schaak’ moest spelen tegen een monsterlijke leider uit de onderwereld, was er één met weinig actie, maar ik keek mijn ogen uit en de mentale spanning was te voelen.
Wat ook meespeelt bij het maken van die sfeer, is zeker weten ook de achtergrond muziek. De soundtrack is duidelijk, maar niet storend, aanwezig en ontzettend gaaf om te horen. Zeker in de laatste gevechten, wauw!

Zeker de moeite waard!

Omdat ik zo lang moest wachten op de laatste aflevering, heb ik de serie een tweede keer gegeven. En toen bleek: het verveelt nooit. Er gebeurd zo veel dat je de serie misschien zelfs drie keer moet kijken om alles te snappen. Dat kan je zien als een nadeel, want soms voelt het verhaal wat gehaast.

Aan de andere kant is het een heerlijke anime vol chaos, maar waar je tegelijkertijd niet veel bij hoeft na te denken. En dan is het gewoon prima entertainment. De laatste aflevering duurt bijna een uur – genoeg voor een bevredigend slot.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

  1. 30 september 2020

    […] De videoclip was voor mij ook een complete verrassing. Behalve dat, is het een enorme bom van nostalgie en anime schoonheid. De animatie in deze clip is geproduceerd door Studio BONES, met Rie Matsumoto in de rol van regisseur. Zij is een van de jongste regisseurs in de industrie en een veelbelovend talent. Een van haar bekendste werken als regisseur tot nu toe is BLOOD BLOCKADE BATTLEFRONT. […]

Vermeldingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: