Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Durarara!!: zo cool is een serie zelden

Durarara seizoen 1

Verhuizen van het platteland naar de grote stad is een grote verandering. Al helemaal wanneer die grote stad een metropolis is zoals Tokyo. De anime Durarara!! laat zien dat er in zo’n stad werkelijk alles kan gebeuren. Dat alleen is genoeg voor één van de coolste series die er is!

Mikado Ryuugamine is overweldigd wanneer hij uit de trein stapt. Aangemoedigd door zijn beste vriend, is hij verhuisd naar Tokyo om daar naar school te gaan. Gelukkig komt zijn vriend, Masaomi Kida, hem ophalen, en krijgt hij meteen een tour door het levendige Ikebukuro district. In deze stad, kan alles gebeuren. Het zal hoe dan ook je leven veranderen.

Terwijl we samen met Mikado de stad verkennen, ontmoeten we de vele personages die later een belangrijke rol zullen spelen in het verhaal. Izaya, Shizuo, de legendarische ‘Headless Rider’ en Simon zijn zomaar een paar van die namen die je moet onthouden. Op school ontmoeten ze het stille meisje Anri, die ze al snel bevrienden.

De avonturen die het drietal vervolgens gaat beleven is onmogelijk in één recensie samen te vatten…

Recensie uit de oude doos

Onlangs ruimde ik mijn computer eens op en kwam ik een mapje met oude recensies tegen. Een aantal daarvan schreef ik (in het Engels) voor MyAnimeList.

Dit is één van die recensies. Ik vind het zonde om deze te laten verstoffen, dus herpubliceer ik ze hier op Animeazing.

Een puzzel die je niet zomaar ‘ff’ oplost.

Durarara!! kijken is als een puzzel oplossen, waarvan de kleine stukjes flink door elkaar zijn geschud. Waar het over gaat? Daar valt niet meteen een pijl op te trekken…

Een bendeoorlog, een bloeddorstige seriemoordenaar en andere duistere geheimen van Ikebukuro komen aan het licht. Zie maar eens een begin en een eind van de rode draad te vinden…

Van begin af aan is het een serie vol actie, verrassingen en wendingen. Ik kon er mijn ogen geen seconde van af houden. Anders mistte ik weer iets belangrijks. Die onvoorspelbaarheid vind ik ontzettend tof. Het nadeel daarvan is alleen, dat wanneer er ook maar iets over verklapt wordt, het meteen iets minder leuk is.

Het geniale van de serie vind ik wel, dat het verhaal zich ontwikkeld vanuit de acties van de personages. De verhaallijnen lopen kriskras door elkaar. Zo krijg je allerlei verschillende perspectieven op het geheel. Ik vind het helemaal tof om te zien hoe deze verhalen langzaam maar zeker bij elkaar komen.

Ik en dol op karakter gedreven verhalen!

Geen enkel personage in Durarara!! vond ik saai. Shizuo, Izaya of Simon -ik zou best zijn Russische sushi willen proeven!- …ik vind ze allemaal leuk! Of wat dacht je van de superwoman Celty en de hilarische dokter Shinra <3. Ik weet niet welke mijn favoriet is uit de serie.

Oké. Sommige lijen misschien irritant of suf in het begin. Maar als je meer over ze te weten komt, ga je snappen waarom ze zo zijn. Ik ben dol op dit soort karakter gedreven verhalen.

Veel informatie meesterlijk verweven.

Het lijkt lastig om de achtergronden van al die personages in een goed lopend verhaal te stoppen. Toch krijgen de belangrijkste heel veel aandacht. Zonder dat de zaak wordt afgeraffeld. Dat vind ik erg knap. Eerst weet je ook helemaal niks, maar door goed op de acties en de woorden van de personages te letten, leer je steeds meer.

Coole animatie en muziek.

Op zich vind ik de animatie (geproduceerd door Brain’s Base) niet heel bijzonder. Het is typisch voor een shounen serie. Duidelijke, scherpe lijnen zijn de norm. Maar dat draagt wel bij aan het ‘coolness’ gehalte van de anime.

Hetzelfde geldt voor de soundtrack. Vaak is deze duidelijk aanwezig met coole klanken zoals jazz en hiphop. Soms wat subtieler en mysterieuzer; precies wat DRRR is. Nou ja, subtiel?

De stad als personage.

Er is één heel belangrijk personage in de serie die het chaotische verhaal bij elkaar houdt. Dit personage bestaat echter niet uit één persoon: het is de hele stad. Tokyo, en dan met name het district Ikebukuro speelt een sleutelrol in Durarara!!. Hoe precies kan ik niet verklappen, want dat is nou net een hele grote spoiler.

Wel kan ik zeggen dat dit één van de vele dingen is, die de anime voor mij uniek maken. Het is levendig, chaotisch. Toch vallen al die puzzelstukjes uiteindelijk op hun plek.

En anders is het gewoonweg een extreem amusante serie om te kijken.

Durarara celty shizuo

Celty en Shizuo

Meer blogs over Durarara!:

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: