Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

B The Beginning: het begin van chaos

B The Beginning anime review Netflix Original

Netflix brengt ons opnieuw een spannende anime serie. Gelukkig is B The Beginning inhoudelijk wat minder heftig, maar je hebt alle aandacht nodig om het bij te houden. Ik heb wel genoten van deze supersnelle actiethriller en ik vertel je graag waarom!

Tijdens mijn weekje ‘blogvakantie’ heb ik eigenlijk geen anime gekeken op één na. Opnieuw is het iets wat Netflix heeft uitgebracht, dat weer insloeg als een bom. Nou ja, misschien was het ontvangst van Devilman Crybaby enthousiaster. Desalniettemin is ook de actie thriller B The Beginning een succes te noemen.

B The Beginning is een Netflix Original anime serie geproduceerd door studio Production I.G (Ghost In The Shell, Psycho-Pass en meer). Kazuto Nakazama (Terror in Resonance) is de bedenker en regisseerde de serie samen met Yoshiki Yamakawa (Little Busters!). Een interessante combinatie al zeg ik het zelf…

Mysterieuze moorden en een magische strijd

Het verhaal van B The Beginning volgt de politie eenhoud ‘RIC’ – een soort FBI. Er worden mysterieuze moorden gepleegd die de RIC probeert op te lossen en krijgt hulp van rechercheur Keith Flick, die na zeven jaar afwezigheid voor het eerst op een zaak zit. Na de dood van zijn dochter zeven jaar geleden is hij nog steeds op zoek naar de dader en deze moorden lijken hem eindelijk op een goed spoor te brengen.

Ondertussen wordt agente Lily Hoshino steeds nieuwsgieriger en raakt ze steeds dieper in de zaak betrokken. Het is een aardig chaotisch zooitje waarbij op de achtergrond ook nog eens een magische strijd wordt gevoerd.

Kijk even weg en je bent de draad al kwijt

Een chaotisch zooitje is het zeker, want met zo veel personages en twee ingewikkelde verhaallijnen waarin veel gebeurt is er veel om bij te houden. Je kijkt even weg en dan ben je al kwijt waar het over gaat. Dit brengt enorme spanning met zich mee. Vanaf de eerste seconde heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten, maar soms was ik ook wel de draad een beetje kwijt. En ik lette dan nog heel goed op voor dit review!

Er is jammer genoeg weinig tijd voor de achtergrond van de personages. Zelfs het verleden van Keith komt niet heel erg naar de voorgrond, net genoeg om zijn acties logica te geven. Om dan nog maar te zwijgen over de overige personages. Lily is je generieke, blijke en iets te nieuwsgierige agente die in ieder geval niets weg heeft van Akane – Psycho Pass, in mijn ogen één van de beste Production I.G series.

Koku krijgt van de drie hoofdpersonages naar mijn mening het minste diepgang. Terwijl hij een sleutelrol heeft in alle actie die gaande is. Zijn kwestie heeft heel wat uitleg nodig. Die wordt heel snel gegeven, maar ik volgde het nog steeds niet helemaal.

Wellicht zou een tweede keer kijken helpen, want in één aflevering gebeurt net zo veel als in een twee uur durende film. En wat ik al zei: je mist heel makkelijk iets als je even niet oplet.

Karakterdesigns stoer en aantrekkelijk

De actie maakt veel van de minpuntjes goed, waardoor ik kan zeggen dat ik het een zeer goede anime serie vond. Wat de productie betreft is het de hoge kwaliteit die je kan verwachten van een Production I.G anime. De animatie ziet er prima uit en de karakterdesigns vind ik erg stoer en aantrekkelijk.

Het beste heb ik voor het laatst bewaard: de soundtrack. Deze is gecomponeerd door Yoshiro Ike (Inuyashiki en Ergo Proxy) en vond ik het beste van de hele anime. De muziek is spannend en altijd subtiel aanwezig. Een uitstekende sfeermaker die de serie bijeen houdt. De theme song ‘The Perfect World’ van Marty Friedman met Jean-Ken Johnny en KenKen van MAN WITH A MISSION vind ik ook geweldig.

B The Beginning is een degelijke actiethriller

Netflix is de laatste tijd goed bezig met Devilman Crybaby en Voilet Evergarden. B The Beginning mag toch ook wel tot een succes geregend worden. Er zijn genoeg redenen om met gemengde gevoelens naar de volgende Netflix anime uit te kijken, maar deze pakken ze niet meer af.

Ik heb ontzettend genoten van de actievolle B The Beginning. Spannend, snel en vast de moeite waard om nog eens te kijken als je het verhaal nog wat beter wil snappen. Ook is de serie goed voor een aantal verrassend hilarische momenten.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

1 reactie

  1. Eline schreef:

    Ik heb B: The Beginning nog niet gezien, maar hij staat al sinds ‘ie op Netflix is verschenen op m’n lijstje. Jouw recensie maakt me nog nieuwsgieriger! 🙂

  1. 29 september 2020

    […] dat je weet wat diegene leuk vind om te kijken. Houd iemand van misdaadseries? Dan is Death Note of B The Beginning een goede keuze. Als iemand Marvel films leuk vind, is One Punch Man iets om aan te […]

  2. 12 oktober 2022

    […] zien dat ze serieus zijn over anime. Vooral de ‘echte’ Netflix Original anime zoals B The Beginning en Devilman Crybaby zijn goed ontvangen door anime fans. Er werd veel over gepraat en ik vond […]

Vermeldingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: